Prarodiče rozmazlují dečka

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
36556
27.10.21 12:18
@Lucy75 píše:
Je vidět, že ty peníze ZDĚDILA, protože kdyby je sama vydělala, tak je nebude vrážet DO POMÍJIVÉ ELEKTRONIKY, ale koupila by děckám každému garsonku (ono se to léty tak naskládá ty dary, že) - a měli by kde začít + by taková investice opravdu měla smysl!!
tohle je ubohé, my vyděláme fakt dost, ale pc a ntb kupuju zásadně kvalitní repasy, které stály třeba 40 a za tři roky je někdo repásne a stojí 5… světe div se, fungují furt všechny!!
nikdy bych své vydělané peníze neprojela v elektronice a autech (auta taky bereme lehce ojetá) - i spoustu věcí jsem nakoupila po bazarech ( třeba zánovní sporák/pračku na chalupu za dvojku.. v téhle kvalitě nový stojí deset).. ale tak když někoho baví házet prachy z okna…
spíš by mi vadilo, že mohla dětem pomoct fakt jinak a smysluplněji a tímhle v nich podporuje naprosto brutální a nesmyslný Konzum (ala za dva roky ten i-pod zas bude demode že.. a holka za to mohla mít fakt třeba tu zlatou cihličku…-ta si cenu držet bude)

To je takový klišé „i kdybych ty peníze měl, tak bych…“

Ale když pak člověk ty peníze fakt má, zjistí, že si chce dělat ten život příjemnější a prostě to koupí na Alze nové voňavé, než aby někde lovila repasy.

• načítám...
3957
27.10.21 12:23

@Perandoreshe @Cenarius

Já jsem myslela že se bavíme o dětech mladších 15 let.. Ne o mládeži, která už může chodit na brigády… :nevim: A prostě celkově podle stylu psaní to na mě působilo jako trolení.. :nevim: Pokud tomu tak není, beru zpět svůj koment..

• načítám...
20900
27.10.21 12:25
@werajsik píše:
@Perandoreshe @CenariusJá jsem myslela že se bavíme o dětech mladších 15 let.. Ne o mládeži, která už může chodit na brigády… :nevim: A prostě celkově podle stylu psaní to na mě působilo jako trolení.. :nevim: Pokud tomu tak není, beru zpět svůj koment..

Však píše hnedka v prvním příspěvku jak jsou starý.

• načítám...
3957
27.10.21 12:28

@Cenarius
Aaaaa tak moje blbost.. To jsem přehlídla :oops: Tak jako bych tu nepsala.. 😂

• načítám...
6794
27.10.21 12:38

@werajsik I kdyby byly ty deti pod patnact, tak si muze kluk setrit. Muj syn ma devet a ma tricet tisic.

• načítám...
1711
27.10.21 12:53

Tak sama píšeš, že vám dává nelevné dary, a to jste dospělí a vyděláváte. :think:
Tu elektroniku bych nezakazovala, obzvlášť když si na to přispějí. Jako noťas za 40 litrů je pálka, ale zase vydrží dýl než nějaký za 15 jak tu někdo zmiňoval. Asi to nemá jen na brouzdání na netu. Nevím jakou studuje SŠ, ale určitě to využije i při studiu.

• načítám...
9039
27.10.21 12:54

@VitaminC To má nasetreno víc než některé uživatelky emimina před založením rodiny. :palec:

• načítám...
432
27.10.21 13:32
@werajsik píše:
@Perandoreshe @CenariusJá jsem myslela že se bavíme o dětech mladších 15 let.. Ne o mládeži, která už může chodit na brigády… :nevim: A prostě celkově podle stylu psaní to na mě působilo jako trolení.. :nevim: Pokud tomu tak není, beru zpět svůj koment..

Tak syn uz pry chodi do druhaku na SŠ. To klidne muze chodot na brigady. Ale.tady myslim zakladatelka psala, ze dostava kapesne a penize od druhe babicky a ty si schovava.

• načítám...
24839
27.10.21 13:35
@Anonymní píše:
Má nějaké byty co pronajímá, které vnoučatům dá a na spoření dávala 5000 měsíčně i před tím
:zed:
tím jsi asi měla začít, ne!!???
tak pak jen trollíš a nechápu, na co si stěžuješ..
asi chceš nasr-at větší část matek na MD, co počítají prachy na jogurty, co? celkem ubohé..
pokud babička hospodaří takto, jak si upřesnila, tak buď vděčná a sklapni paty,
taky by ty byty mohla odkázat kočičímu útulku, když má tak milou a vděčnou nevěstu…
  • načítám...
56505
27.10.21 13:37
@Lucy75 píše: :zed:
asi chceš nasr-at větší část matek na MD, co počítají prachy na jogurty, co? celkem ubohé..
taky by ty byty mohla odkázat kočičímu útulku, když má tak milou a vděčnou nevěstu…

Je to troll. :zed: Zase se někdo nudí. Jsou prázdniny.

• načítám...
24839
27.10.21 13:38
@Bábrdl píše:
To je takový klišé „i kdybych ty peníze měl, tak bych…“Ale když pak člověk ty peníze fakt má, zjistí, že si chce dělat ten život příjemnější a prostě to koupí na Alze nové voňavé, než aby někde lovila repasy.
:mrgreen: ale já těch 40tisíc v klidu na nový ntb v klidiu mám.. JEN jsou to pro mne vyhozené peníze.. stejně jako předražené i-phony.. špatně jsi mne četla…
Zakladatelka je zpovykaná, protože co upřesnila, pak nedává smysl, nač by si měla stěžovat.. babička vnoučata zajistila i pokud jde o byty, kolik dětí má takové štěstí?
  • načítám...
3957
27.10.21 13:41
@Lucy75 píše: :zed:

Noooo sláva, konečně to taky někoho napadlo…
Už jsem si fakt myslela, že jsem jediná, kdo to takhle celé vnímá… Přesně takhle to na mě celé působí 10 tis. támhle, 20 tis. tady, 30 tis. tam…

• načítám...
3957
27.10.21 13:43

@Perandoreshe
JJ přehlídla jsem, ale právě mám z toho stejný pocit, jaký uvedla @Lucy75 v příspěvku hned pod tebou… Takže proto ta moje reakce..

• načítám...
anezka711
27.10.21 13:48

Celé mi to přijde divné, asi se děcka nudí a trollujou na emiminu…

• Upravit
3596
27.10.21 13:55

Hele z naší babi taky upadávají peníze, teda chlap to tak říká. Máme svých peněz dost a nic po ní nechceme, ale ona má prostě potřebu nám přispět 10tis. na dovolenou, 50tis. na auto apod…
Taky to není obyčejná důchodkyně a neví za co utrácet. Zkoušeli jsme taktiku, poděkovat a peníze si nevzít, no šetřila je a pak nám za půl roku koupila totální kraviny co nepotřebujeme (vysavač za 40tis. a parní mop za 30tis. :zed: ).
Mnohem lepší je jí říct, co bychom fakt chtěli, ty peníze si vzít a koupit si to. To samé s dětmi, furt jim kupovala blbosti za tisíce. Teď ji řekněme, že dětem by k Vánocům udělal radost domek na zahradu, trampolína, houpačka, kolo, brusle…prostě co víme že děcka užijí. Ona to koupí a všichni jsou spokojení. Má potřebu pomáhat a starat se, nijak jinak než penězi to neumí. Potřebuje si kompenzovat, že na syna kašlala a věnovala se kariéře. Má pocit, že je užitečná a hotovo.
Zakladatelko tak se s ní prostě domluvte ať kupuje co schvalíte a hotovo, co řešíš?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová