Přátelé se přestanou bavit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
874
22.6.24 15:39
@Annike píše: Více

Tak pod tohle se podepíšu. A jak se mi ulevilo, protože to byly takový vysavačky energie, že to bylo strašný a já už pak byla tak unavená (i svými starostmi), že jsem to fakt utípla takhle, protože jsem neměla sílu jim něco vysvětlovat a unavovaly mne ty kilometrové emaily, věčně pípající messengery a hodinové monology o jejich životě, že… :zed:
Jedna se se mnou ještě nezapomněla rozloučit slovy „no tak až přijdeš k rozumu, víš, kde mě najdeš“. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.6.24 16:43

Hele, já se ted třeba snažím se nedostat do přímého kontaktu s jednou kolegyni. Není můj šálek kávy a snažím se vyjít s každým plus mi ji bylo lito, ze byla nova a parkrat jsem s ni v praci byla na obede. Když jsem si poslechla některé její názory, už se s ni pokud možno bavit nechci. A protože se někomu těžce říká, jaký obrázek jsem si o ní vytvořila, půjdu cestou nejmenšího odporu a budu se jí prostě vyhýbat. Taky by mohla založit diskuzi - lolegyne se mi vyhyba.
Takže tam nějaká příčina i u zakladatelky bude.

• Citovat
  • Upravit
12885
22.6.24 17:05

Možná jseš typ, co soutěží s jinými ženami, a potřebuje do každé konverzace nenápadně vsunout, v čem všem je lepší. Mám takovou známou, a odřízly jí všechny její kamarádky :nevim:

Nebo já bych třeba neudržovala vztahy s někým, kdo by přede mnou fyzicky trestal svoje dítě, to by byl okamžitý blok. Může to být více důvodů.

Ale je i možné, že není chyba na tvé straně, a dotyčný prostě jen ve svém životě řeší zásadní věci a nemá na tebe prostor. Nikdo ti přátelství nedluží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AlexandraEll
23.6.24 20:51

Já jsem třeba na té straně, co má problém držet kontakt. Každé nové známé to říkám. Na začátku to tak nadšeně jede samospádem. Pak mi do toho párkrát něco vleze, pak zapomenu, pak už je mi to blbý se ozvat,… tak dopředu hlásím, že pokud se mnou někdo chce udržovat kontakt, musí se mi občas ozvat. Že já se většinou už zacyklim na tom, že je mi blbý se ozvat po půl roce, protože dřív jsem si nevzpomněla.
Kamarádku mám jen jednu a pár kamarádů. A se všema udržujeme vztahy napsat šestkrát do roka (občas se to zvrhne na třeba týden v kuse) a vidět se dvakrát ročně (zase třeba na prodloužený víkend) A ani jedna strana to častěji nepotřebujeme. Takový dokonalý introvertní přátelství. Častější kontakt udržujeme jen při společném projektu, když s někým něco hraju, něco vyrábíme, programujeme, pomáháme si, jiná společná činnost. Obvykle pak třeba půlroční častý kontakt znamená dát si rok pauzu.

• Citovat
  • Upravit
35
26.6.24 19:18

@markytka3 omlouvam se, jsem tady nova, ale musim reagovat na tvuj konentar… Nechapu, proc by mela pusobit hloupe… I me se to stalo a ne jen jednou, a to nejsem ani namyslena a ani nepusobim nejak jinak divně… Jednou jsem se s tím sverila kamarádovi… A vis co mi odpověděl??? Vis proc na tebe zeny takhle reagujou??? Protoze jsi pro ne hrozbou… Za tebou se otoci kazdy chlap a ony to vi… S tebou se vsichni muzi bavi, a ony to vi… Nikdy bych nerekla ze to muze byt pravda… Ale ani ja uz nemam kamaradky, mam jen svého muze, a ten je tim opravdovym přítelem, kamarádem, a vším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.6.24 20:45
@Pipi 3004 píše: Více

fakt si myslis, ze tady nekdo autorce rekne problem, proc na ni tak okoli reaguje? vzdyt ji nezname, nevime, jak se v realite chova… na toto se chytry clovek prece nepta na anonymnim serveru, ale opta se kamarada, ktery ji zna, jako jsi to udelala ty… tady akorat tak kazdy muze leda tak vestit z kristalove koule, chapes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
6.7.24 23:05
@AlohaTeo píše: Více
:D :D :D
Připomněl se mi jeden film:
Leží pacientka u svého psychologa, svěřuje se mu a pak se zeptá: „co si o tom myslíte?“
A psycholog na to: „hm, a co myslíte Vy?“ :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
7.7.24 09:56

Něco jim na tobě začne vadit. Že jsi hezčí a chlapi se za tebou ohlížejí, jak tady někdo píše. Že se byť třeba nevědomky chlubíš a povyšuješ nad ně. Že jsi bohatší a můžete si toho víc dovolit. Že si pořád na něco stěžuješ. Že s tebou není žádná zábava. Nebo meleš pořád jen jedno téma, které je již přestalo bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
7.7.24 11:24
@Cimada píše: Více

Tak tohle je ale čistě teoreticky, ta nejlepší otázka, kterou psycholog může dát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11186
7.7.24 12:25

Nerozumíte si. Většinou vrána k vráně sedá a má spoustu společného. Zřejmě se ve spoustě věcí rozcházíte, nebo si nesedíte lidsky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
7.7.24 14:39

To se stává. Většinou to nejsou kamarádky ani přátelé, ale jen známí, se kterými jste měli chvíli něco společného. Ale nebylo toho tolik, aby to bylo opravdu přátelství. Důvody mohou být nejrůznější. Byli jste jinak zaměření, na nějaké věci jste měli jiné názory, chtěla ses kamarádit víc než chtěli ti druzí, byla jsi příliš osobní, měli jste jiné představy o trávení společného času, chyběly společné zážitky… Je toho spousta. Nebo prostě už nebyl čas, přišly jiné starosti a povinnosti a ty už ses do toho všeho nevešla. Taky se mi to stalo. Po příčině nepátrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová