Pravidla ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
11.9.13 09:22

@Timinka tak když je to jedna klouzačka, tak to chápu - asi se to řídí i dle složení dětí v tom roce…

Jo, to pití, to nevím, jak mají. Vím, že pijou hromadně před odchodem ven - a na jednu stranu mi nepřijde špatné, že se hromadně zavelí a všeci se jdou napít. Neumím si jinak představit, jak by se hlídalo, že všichni pijou, kdyby se to nechalo na dětech. Samozřejmě předpokládám, že pokud se chce někdo napít i v mezičase, tak mu neřeknou, že má hodinu počkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
11.9.13 09:23
@Meggy72 píše:
Syn začal chodit do školky. Trochu mě zarazily pravidla, která mají pro děti sepsané a které jsem vypozorovala za těch 20 minut, kdy jsem tam byla. Děti ve školce dle těchto pravidel nesmí - běhat, křičet, mluvit víc nahlas, brát si víc než jednu hračku, hrát si s určitými hračkami bez dovolení. Ačkoliv mají venku skluzavky a prolízky nesmí na ně chodit, aby si neublížily. Je jich víc - mají to na deset bodů, ale tohle jsou asi ty, které mě nejvíc zarazily.
Navíc i chování učitelky není podle mě moc empatické, ale spíš direktativní. Od švagrové syn plakal, když mě viděl a učitelka po něm začala křičet, že ať nebrečí, že budou brečet i ostatní. Místo čtení pohádek či nějakých jiných aktivit se pustí dvd. Pít se chodí hromadně, ať se už potom necourají. Jaké máte zkušenosti se školkou? Mají také takové striktní pravidla?

tak v naší školkce je to v pohodě, utíkat asi ne po třídě páč je malá, ale proč nesmí na skluzavky a prolízačky nevím, na co to tam teda mají???jinak hračku si berou ale musí si to hlídat a pak si ji dají do skřínky, na plakání má právo, je malej a teprve nastoupil, jééžiš co já si zažila s pvní holčinou, ted začaly obě a spolu jsou ve třídě a druhá brečela jen 2× a já mám klid a nenervuju se. nevím, je ta vaše školka zvláštní. Asi bych zkusila zajít za ředitelkou a optala se na to. jinak super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
11.9.13 09:23

Jediné co by mi vadilo je hrubé okřiknutí dítěte a DVD místo čtené pohádky.

• Citovat
  • Upravit
14335
11.9.13 09:24

@Angua u nás mají pití na stolečku při snídani obědu, svačině, takže u nás to hlídají takto a potom záleží na dítěti..
Třeba znám děti, co píjí pořád. Známá má holku a ta má flašku s pitím s puse pořád, tak ta si nalévá prý pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.9.13 09:24

@paola white zdravím spolutyranku :)

Dokonce chápu i to hromadné pití, protože si dovedu živě představit, jak to bez dozoru po sobě cákaj apod. Pokud je hromadné pití dost často a dítě si třeba může říct, že má žízeň a chce napít mimo plán, tak je to možná i lepší, páč když pijou všichni, tak pijou i „nepiči“ (to prosím není sprosté slovo!) a učitelky mají přehled o pitném režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.9.13 09:28

@Knihomyš máte nějaké zlobivé děti ne ve školce :mrgreen: ne to je jenom sranda..
U nás řeknou, že si jdou nalít a učitelka samozřejmě dohlédne..
Já jsem zase zastánce toho, že ty děti si mají opravdu snažit i sami něco.. Právě to jsem řešila taky, a kamarádky mi řekla, že ty děti jsou ve školce ukázněné ne jak si maminky myslí… a je to pravda, viděla jsem, jak si holčička šla nalít, pak přišla durhá a učitelka hned stoupla a dívala se co se děje a v pohodě.. od toho tam ty učitelky jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
11.9.13 09:29

@Meggy72 Taky mi to nepřijde košér.. Ale co v tomhle světě je. Asi zůstanu s dítětem doma, každý jedinec si zaslouží individuální přístup, ne aby byl členem stáda, které se chodí hromadně napít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314

@Meggy72 já ty pravidla i chápu. Běhání je o bezpečnosti, určitě pak mají hromadu aktivit, kdy se prolítají, zacvičí si. Hračky si musí brát po jedné, protože jinak by tam byl takový chaos, že by neměli kam šlápnout. Pití taky chápu, většina dětí, by se za celý den nenapila, tahle mají přehled. Počítám, že když dítě přijde mezi pitím, že mu určitě taky nalijou. Na klouzačky počítám chodí společně a učitelka je jistí.

Co by mi vadilo, byl křik na dítě ať nebrečí. Jinak to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
@AdaNaty píše:
proč nesmí na skluzavky a prolízačky nevím, na co to tam teda mají???

tak ono je otázkou jestli tam nesmí nikdy, nebo bez dozoru.
pokud je pravidlo, že se tam nesmí bez dozoru tak to chápu 100%. fakt bych byla hodně nasr**á kdyby mi volali ze školky, že se děti postrkali na prolézačce a můj spadl.
pokud pod dozorem není problém aby se tam děti vyblbli tak chápu.

@Knihomyš :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 09:30
@kvaček píše:
@Angua u nás mají pití na stolečku při snídani obědu, svačině, takže u nás to hlídají takto a potom záleží na dítěti..
Třeba znám děti, co píjí pořád. Známá má holku a ta má flašku s pitím s puse pořád, tak ta si nalévá prý pořád :mrgreen:

U nás to samé..Při každém jídle mají svůj hrneček s pitím..Pak chodí pít, jak mají žízeň..Když byli ty vedra, dohlížely samozřejmě aby děti pily..

• Citovat
  • Upravit
50725
11.9.13 09:31

@kvaček přiznám se, že jsem se po tom podrobně nepídila, malý je pič, tak si, předpokládám, kdyžtak řekne.

Jinak nám teda furt zdůrazňujou, že pokud se nám něco nebude zdát, tak se máme ptát, na cokoli - že buď nám vysvětlí, proč to tak dělají, nebo i změní třeba přístup k tomu dítěti, pokud si to budeme přát. Je to rozhodně lepší, než když matky spřádají konspirační teorie v šatně nebo na netu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.9.13 09:31

@kvaček já na školku teprv trénuju :mrgreen: pro mladou (28 m) je volný přístup k libovolné tekutině zdrojem mnoha radostných překvapení a kompletně promáchaného oblečení, a to experimentuje velmi uvážlivě, předpokládám, že v kolektivu se budou navzájem inspirovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
11.9.13 09:32

@paola white tak snad tam dozor je ne? to by si snad neriskli? spíš mi přijde že uča chce sedět na lavce a nic nedělat a jen koukat na děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
11.9.13 09:36
@AdaNaty píše:
tak snad tam dozor je ne? to by si snad neriskli? spíš mi přijde že uča chce sedět na lavce a nic nedělat a jen koukat na děti

a to, že chce úča sedět na lavce a nic nedělat, si usoudila z této věty?
Ačkoliv mají venku skluzavky a prolízky nesmí na ně chodit, aby si neublížily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.9.13 09:37

U nás ve školce jsou stejná pravidla - zákaz běhání, řvaní, hračky si děti půjčují po zeptání, až uklidí hračku, můžou si půjčit jinou. Navíc u jedné hračky/v určité části třídy může být jen určitý počet dětí - tzn. s autíčkama (roh s názvem Doprava) si můžou hrát jen 4 děti. Jestli učitelky pouští děti na průlezky, to nevím, chodí na procházky nebo na písek (ten je hned vedle skluzavky), ale zeptám se odpoledne syna. Přiznávám, že mi to nepřijde divné. Myslím, že to chrání děti i učitelky :mrgreen:
Líbí se mi, jak u nás učitelky dětem pravidla vštěpují. Minulý týden (první školní) probírali každý den jedno pravidlo. Povídali si o něm, malovali ho, učitelka vybrala od každého pravidla jeden obrázek a nalepila ho na skříň. Mají dokonce namalovanýho skřítka, děti mu vybraly jméno Anička, ten má u uší hodně citlivá tykadla a ty bolí, když děti křičí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin