Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kvaček
šak to ti ukáže
Malý je vždycky úplně mimo - nevidí, neslyší, totálně rozbrnkaný ![]()
Mimo téma, vy co dáváte děcka spát, po jaké době měnít pyžamo? At nejsem za šmudlu
@kvaček píše:
Mimo téma, vy co dáváte děcka spát, po jaké době měnít pyžamo? At nejsem za šmudlu
Nám dávali každý pátek do skříněk (jinak visela pyžama na ramínku ve skladu), většinou jsme odnášeli, ale když bylo čisté tak tam zůstalo na další týden.
@kvaček u nás se mění jednou týdně, ale malá se teda minulý čtvrtek a včera počurala
, takže v nem zatim spala max 4krat
už má ve školce i chránič matrace ![]()
@janica252 tak to mu musím už v pátek dát nové.. Byl první týden tři dny, to my přišlo brzo a tento týden v jednom
@kvaček píše:
@AdaNaty no já nevím, mě třeba hodně zarazilo, a te´d se tady nechci nikoho dotknout, jestli ot někdo děláže přijddou maminky do šatny pro dítě, nebo ho vedou a jevidět, že nespěchjí, že prostě toho 4,5 letého oblékají a vyslékají..
Mojí psychice fakt nesvědčil každodenní dvacetiminutový monolog typu „kalhoty, papuče až pak, nekoukej na Emičku (Matýska, Zdendu, Káju, Zuzanku,…), převlékej se, nekoukej kolem a pokračuj v převlékání, s Emičkou si můžeš povídat ve školce, převlékej se,…“ Takže já mám pro všechny matky, které děti ve školce převléknou samy, hluboké pochopení. ![]()
@janica252 píše:
@kvaček u nás se mění jednou týdně, ale malá se teda minulý čtvrtek a včera počurala, takže v nem zatim spala max 4krat
už má ve školce i chránič matrace
Klukovi je 5 a máme ve školce nepromokavé prostěradlo taky. Lepší než prát obal matrace. ![]()
@alifie mě zatím nic na praní nedali, jen pyžamko, ale jak spí na těch lehátkách, tak že jim to někdy proteče až na koberec…
@alifie píše:
Mojí psychice fakt nesvědčil každodenní dvacetiminutový monolog typu „kalhoty, papuče až pak, nekoukej na Emičku (Matýska, Zdendu, Káju, Zuzanku,…), převlékej se, nekoukej kolem a pokračuj v převlékání, s Emičkou si můžeš povídat ve školce, převlékej se,…“ Takže já mám pro všechny matky, které děti ve školce převléknou samy, hluboké pochopení.
Tak tak
Já teda jsem líná matka a dítě nepřevlékám
Ráno jede už v teplákách - kvůli 5 minutám v autě nevím, proč ho trápit dvojím převlékáním a zdržovat MM, který musí být v práci na čas a když ho beru, tak zase buď jde do auta, nebo jdeme pěšky, ale vlastně hned ze sídliště odbočujem „do divočiny“
A i když jdem vedle do Jednoty nebo na hřiště, tak mi neva, že je v teplákách… Akorát když jdeme pak do města nebo k doktorce, tak to mu beru věci na převlečení a převleče se do nich.
@kvaček pyžama u nás dávají na vyprání vždy v pátek. Pokud se dítě počurá, tak fasuje na vyprání komplet povlečení (mají jen velkou pračku a perou hromadně).
@Angua já zase nechávám z domu tričko a jenom si přehodí tepláky.. Převléká se z trička až doma, dkyž je čisté dám druhý den do školky…
my taky buď jdem 10 min chůze a nebo 2 mina autem
@kvaček píše:
Každý pátek ho máme dané ve skříňce, na pondělí přinášíme čisté..
Já to mám 2 minuty pěšky, takže někdy taky nechávám oblečení už po cestě…
@Silwinka87 no tý vado, to jednou bude něco pro mě s mojí sklerózou
asi mu nakoupím hafo pyžámek a nechám mu je ve skřínce ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.