Pravidla ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
11.9.13 09:42

@paola white třeba to tak je, ale možné je i ot, že mají hřiště, kde jsou skluzavky a prolézačky tak pro 5 leté děti a prostě ty malé tam nesmí..
U nás máme taky dvě prolézačky, kde ty malé děti nepouští, tak nebudou u ních stát a hnlídat každé dítě jednotlivě, tak prsotě tam nesmí no..
Jinak mají vlekou zahradu se vším, takže si vyhrají

Příspěvek upraven 11.09.13 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 09:42
@paola white píše:
a to, že chce úča sedět na lavce a nic nedělat, si usoudila z této věty?
Ačkoliv mají venku skluzavky a prolízky nesmí na ně chodit, aby si neublížily.

Podobnou školku mám naproti domu, vidím jim přímo na zahradu..Učitelka hnusná, pořád po děckách řve, to nesmíš to nesmíš..Místo toho aby dohlédli na to, jestli jsou děti dostatečně oblečené..V zimě se pak učitelky zavřou ve třídě, pijou čaj a děcka venku blbnou, lozí po kluzačce na kterou normálně nesmí. Neoblečené bez čepic a rukavic a paní učitelka je pozoruje za oknem..

• Citovat
  • Upravit
14335
11.9.13 09:43

@Silwinka87 to je mazec.. toho se bojím toho oblečení.. Já mám sice už dítě větší, umí se sám nějak obléknout, ale i přesto v jeho 4,5 neví přesně odhadnout kolik se obléknout.. Taky mám strach, aby mi nechodil někde v zimě v krátkém a b dundě bez svetru a tak, ale uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.13 09:44

@Ywett u nás mají zase hadíka Edíka - takový had s poutkama a toho berou na procházky. To se mi hodně líbí, že je nenutí se držet s někým za ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.9.13 09:44

A to hromadné pití nechápu. Jako u jídel samozřejmě, ale jinak u nás děti chodí pít samy. Samy si nalijí pití nebo poprosí paní učitelku nebo někoho z předškoláků (pravidlo - všichni jsme kamarádi a pomáháme si :mrgreen: ). Vtipné je u nás hromadké čůrání před procházkou (venku se čůrat nesmí) a před spaním, ale to je pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.9.13 09:45

@AdaNaty Ona bohužel jen sedí a lakuje si nehty, nebo pozoruje.
@Angua Jen jsem chtěla vědět názor jiných lidí, abych si ho mohla i já ucelit. Víc hlav víc ví. Navíc mě zajímá jak to chodí i v jiných školkách. S učitelkou si určitě promluvím, protože se mi určité věci hodně nelíbí. Každé dítě je jiné a myslím, že osobní přístup a trocha empatie nezaškodí. Upřímně jsem neviděla, že by na ní některé dítě viselo a že by za ní přišlo a sedlo si třeba na klín. Bohužel po 20 minutách brečelo cizí dítě ať neodcházím já. Budu přemýšlet raději nad jinou školkou. Ostatní maminky prý také nejsou spokojené, ale nic s tím dělat nechtějí, protože jsme malá vesnice a ony si nechcou dělat problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.13 09:45

@Silwinka87 to je drsné :cert: :pocitac: Nechápu, že si to lajznou, přece kdyby se něco stalo a zjistilo se, že u toho ta učitelka nebyla (což není problém, když tam vidí lidi z domu z oken), tak to je průser jak sviňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.9.13 09:46

@Ywett ježiš to nechápu, to venku se nesmí :mrgreen: co když se zachce :think: jinak u nás taky nahánějí děti pořád najednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.9.13 09:47

@Ywett Tak to já jsem zrovna vloni s touhle školkou zažila, že děti se nesměly vyčůrat na bazénu, ale až venku před budovou. No comment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.13 09:48

@Meggy72 tak pokud to máte tak, tak to asi úplně OK nebude… A ředitelka? Zřizovatel? Ne kvůli pravidlům, ale kvůli křičení a lakování nehtů apod. Jako první bych si domluvial schůzku s tou učitelkou, ale pokud to má takto, tak s ní asi nic moc nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 09:49
@kvaček píše:
@Silwinka87 to je mazec.. toho se bojím toho oblečení.. Já mám sice už dítě větší, umí se sám nějak obléknout, ale i přesto v jeho 4,5 neví přesně odhadnout kolik se obléknout.. Taky mám strach, aby mi nechodil někde v zimě v krátkém a b dundě bez svetru a tak, ale uvidíme

Ono hodně záleží na učitelkách..Naše to třeba hlídají, nějak si děcka naučili k hromadnému oblékání, aby nikdo na nic nezapomněl..Třeba teď si dáme všichni svetr(mikinu),čepici, rukavice atd.
S oblékání pomáhá i paní uklizečka nebo kuchařka..Je to školka od školky..

Školka o které jsem psala, tam jsou samé pohodlné učitelky, nejradši by přijímaly jen předškoláky a 4-leté děti.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
11.9.13 09:50

@Meggy72 pokud jsi věděla o tom jak to ve školce chodí, pak nechápu proč si nehledala pro dítě lepší zařízení dřív. Teď bude nucono mimo jiné zapadnout do jiného, již zaběhnutého kolektivu dětí, pokud se ti podaří sehnat jinou školku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12743
11.9.13 09:51

@kvaček jo to celkem chápu. taky jsou prolézačky na které prostě kluka nepustím. a to mám na starosti jen jedno… ;)

@Silwinka87 no pak je na rodičích proč svoje dítě do takové školky dávají :nevim:

@kvaček píše:
ježiš to nechápu, to venku se nesmí :mrgreen: co když se zachce :think: jinak u nás taky nahánějí děti pořád najednou :mrgreen:

no já to docela chápu… ono když je to pak venku jako mimo školku, třeba na sídlišti, tak kdyby to tam občůrávalo 20 dětí tak z toho jako obyvatel sídliště na větvi nejsem. myslím, že je dobré, že dětem vysvětlí, že se mají vyčůrat předem. ale počůrat do kalhot je určitě nenechají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.9.13 09:53

@paola white to jo, ale třeba všechny nahnat a kdyby něco, tak ano.. jako to se ty děcka raději počůrají :think: :nevim: To nechápu..
Přece takové větší děti, už si sami dají dole kalhoty a vyčůrají se někde bokem do přírody.. Mlaému holt pomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 09:53
@Angua píše:
@Silwinka87 to je drsné :cert: :pocitac: Nechápu, že si to lajznou, přece kdyby se něco stalo a zjistilo se, že u toho ta učitelka nebyla (což není problém, když tam vidí lidi z domu z oken), tak to je průser jak sviňa.

A to je přesně ten problém..Já jsem tam ani nešla na zápis, protože tam vidím.. :zed:
Sice to máme pár kroků, ale ani za nic..
Ty učitelky tam mají pravidla, ale jen pro svou pohodlnost..Jak se jim to hodí..A taky řvou po děckách..Prostě mi to jenom připomenulo zakladatelčinu situaci..
A je fakt, že se měla asi informovat už před nástupem..Konkrétně na učitelku, protože každá má trochu jiné požadavky… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin