Pravidla ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9887
11.9.13 23:18

@paola white Hm, tak z hlediska jídelníčku jsem na dobrou školku v širém okolí prostě nenarazila:( Zrovna váhám, jestli mám napsat kuchařkám líbesbríf hned z kraje roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.13 23:29

@paola white dík :palec: Já jsem ten jídelníček taky koumala, když byl malý ve věku tvého, narazila jsem v jedné školce u nás na takový zdravější. Ale teď, po těch cca 3 letech vidím, že jedou celkem v normálu. Asi jim to zrní děti nejedly :mrgreen: Naše školka mi přijde, že má jídla tak nějak podobná tomu, co jíme doma - pro někoho to asi není OK, ale pro mě v pohodě. Třeba zítra mají:

Rustikální chléb
Zeleninová pomazánka
Bílá káva, čaj

Polévka pórková s kapáním
Smažené lososí nugetky (první smažená věc za těch 14 dní, já smažené dělám minimálně, takže mi to neva)
Bramborová kaše
Salát z čínského zelí s mrkví

Domácí mrkvová buchta s citrónovou polevou
Ovocný čaj

Osobně budu radši, když mi malý nadšeně nahlásí, že měli písmenkovou polévku a svíčkovou a že mu to moc chutnalo, než aby zoufale seděl nad talířem tofu s bulgurem a nejedl nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
11.9.13 23:39

@Angua já jídlo prostě hodně řeším. vím, že v případě školky s tím budu mít jednou problém (ale to u nás se školkou bude celkově). doma jíme hodně zdravě a syn s tím nemá problém. ono strašně záleží na co je dítě zvyklé z domova. jídelníček ve školce by se od toho domácího neměl moc lišit. pokud vaříš stejně jako ve školce tak je to cajk.
na druhou stranu jsou třeba děti co by zoufale seděli nad těma smaženýma nugetama a bulgur by sežraly až by se zaprášilo.
nemyslím si, že by dítě jednou za 14 dní nesneslo smažený, ale zas tam jí 3× denně a já prostě nechci aby se jeho strava skládala z takových věcí ve většině. co se školky týká nemám problém s pravidly, disciplínou, hromadným pitím a čůráním, ale třeba to jídlo a to aby mi dítě nenutili dojídat (i když on je spíš typ co vyluxuje talíř i dětem okolo) je pro mě zásadní, stejně jako to, že venku mi bude učitelka to dítě hlídat aby sebe nebo někoho nezranil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.13 23:47

@paola white jasně - kdybych viděla, že mají k snídani párek, k obědu snažené a ke svačině brumíka, tak bych tam asi taky dítě nedala, ale toto je pro mě naprosto OK. Tobě se bude hledat asi hůř, ale určitě najdeš… Je to asi těžké i pro ty školky to vymýšlet, aby to bylo zdravé a dětem chutnalo, když se jim tam děcka ofrňujou třeba i nad těma pomazánkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
11.9.13 23:51

@Angua no to je právě o tom aby si rodiče vybrali školku, která nejlépe odpovídá tomu jak to vedou doma. aby jedno ofrněný dítě neudělalo scénu z oběda pro všechny.
strava ve školce by se měla podobat tomu co se dlabe doma.

no ale je mi jasný, že tahle představa je utopická. upíchnout dítě do školky kamkoliv je dneska spíš zázrak takže ještě řešit jídelníček podobající se mému je kolikrát mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.13 23:57

@paola white no asi tak, u prvního můžu o těchto věcech přemýšlet, protože jsem doma. Co se týče malé, budu ráda, když mi ji vezmou kamkoli :roll: Je narozená v lednu a to je v tomto ohledu docela na pytel :lol: Například v soukromé školce, kde asi skončí, vozí jídlo z vedlejší strojní průmyslovky. Celkem přemýšlím, jestli je jídlo, určené pro středoškoláky, vhodné pro takové prťata 8o :think: Nebo jak to jako mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.9.13 00:07

@Angua no právě. s prvokem budu doma s druhým už to taky budu muset řešit jinak, ale naštěstí jsme se s manželem shodli, že pokud to nepůjde pořešit pro nás schůdně tak prostě budeme platit buď soukromou nebo se vrátím jen na částečný. ale mám výhodu v profesi kde to jde.
případně si založíme školku vlastní :P

PS. koukám, že tvoje cácorka je stejně stará jak můj Maty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.13 00:13

@paola white jj, skoro jo :D Neumím si teda představit mít k ní teď pokročile těhotenské břicho. Ona je šílené torpédo a děsně tvrdohlavá :lol:

Já se vrátit právě musím - kvůli penězům. Tak to nějak budeme muset vyřešit. Třeba se stane zázrak a vezmou mi ji do té státní (hahaha :lol: ). Nebo ji budu brát s sebou do práce - to by zase TEORETICKY šlo v mém případě, ale myslím, že by to neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.9.13 00:16

@Angua no nebudu si hrat na hrdinku. Je to sileny. Furt mi rajtuje po brise, chce nosit a na hriste uz chodime jen obcas protoze ho nedobehnu. Tesim se na porod jak na spasu a pak si rikam jestli to nebude spis horsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
12.9.13 06:44

@Silwinka87 rodiče by měly do nástupu do školky vychovat dítě tak že ve školce tomu jen dopomůžou, ale ne že prostě matka bude elou dobu na dítě kašlat a ve školce bude očekávat že ho tam naučí jíst samo, hygienu atd. s tímhle jsem se taky už setkala. už nevím přesně jak bych to definovala. už mi rozumíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.9.13 07:04

@AdaNaty jo, taky jsem už slyšela.. Proč ho to učíš, vykašli se na to, ve školce se to naučí.. ono je to do jisté míry pravda, ale nemusí seto dítě učit všechno a už pro pocit té matky by měla aspoň zkusit dítě danou věc naučit- u nás jídlo příborem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.13 07:46

@paola white tak minimálně se ti bude líp za ním běhat :mrgreen: No je to náročné, no - ještě s takovým rozdílem. U nás to začíná být tak nějak lepší teď… I že šel právě starší do školky a furt nejsou v sobě - zašetřím nervy :twisted: :lol: I když zase se vrací divočejší, tak je to asi nastejno :lol:

@kvaček hm a já jsem se cítila blbě, že si neumí sám obout ponožky. Fakt jsme se snažili. Ale je fakt, že tak týden před nástupem to začal zkoušet a teď už to umí (a to si je tam vlastně nepřezouvá, protože tam nespí).

Ale furt tak nějak nestíhám, když o nich mluví ty učitelky - jak je v tom prvním oddělení a jsou tam ti menší asi. Jsem se ptala na schůzce před prázdninama, jestli máme potrénovat jezení příborem (doma zkoušíme) a ředitelka mi řekla, že jsou rádi, když se tam ty děti nají lžící 8o A že se mají děti naučit pít z hrnečku a chodit po schodech tak, aby střídaly nohy. A teď učitelka na třídní schůzce, že se učí umývat si ruce, vyhrnovat rukávy a tak… No nechápu 8o (i když si umím představit, že ten náš si taky ty rukávy automaticky nevyhrne :lol: ) Ale většinu těch věcí umí i naše malá, tak nechápu, že to nezvládají školkové děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.9.13 07:56

@Angua :mrgreen: no včera mi jenom učitelka říkala, že vše ok, žádný problém, ale aby dávala klukovi krátký rukách, že v dlouhém je má vždycky zamáčené :D
No a doma opravdu pohoda, tak nevím, jestli je tak prostě takový rozjívený, či co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.13 08:07

@kvaček no jo, vlastně teď si uvědomuju, že on tam ještě dlouhý rukáv neměl. Takže to nebylo určitě na něho :lol: To teprve přijde, jak na ně nebude pak zvyklý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.9.13 08:33
@Angua píše:
@paola white @susacek @Mišela1 - mě by zajímalo, co vás přimělo k tomu, že jste děti nedaly do nějaké konkrétní školky? Jako nějaký příklad… A pak jak jste to věděly? Mně se zdá, že se každá školka prezentuje jako to nejlepší a nejúžasnější zařízení (aspoň u nás), ale nějak nevím, jak bych si to v praxi ověřila. A ve výsledku je to o lidech. Ale já třeba jsem nevěděla, které učitelky budou moje dítě mít ve třídě. A myslím, že v době zápisu to ještě nevěděl nikdo, protože tam byly pak přesuny - jedna učitelka odešla na rizikové. A stejně nevím, jak bych si prověřila v praxi všechny učitelky v celé školce :think:

No konkrétně do té naší školky co máme u baráku jsem nedala z důvodu, že jsem slyšela kritiku, že se dětem moc nevěnují. Když jsem venčila psa sama jsem mohla vidět jak se učitelky „věnují“ dětem. No a nakonec si sousedka, které tam chodil syn založila raději soukromou školku jenom aby tam nemusela dát dceru (jinam ji nevzali) tak to rozhodlo.
Syn pak k ní chodil půl roku do miniškoličky a byl nadšený. A teď jsme zvolili soukromou školku, kterou jsem měla ověřenou z různých stran, z netu, od rodičů a byla jsem se i na běžný den ve školce podívat a líbilo se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin