Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám jednu zaměstnankyni, starou 58letou paní v invalidním důchodu. Já jsem fyzická osoba. Zaměstnankyni kontaktovala firma B2M.CZ s nabídkou zasílání veřejných zakázek. Pán jí říkal, že mají kontakty na lidi, co by chtěli naše služby a bla bla. Ona aniž by tušila, o co fakt jde mu řekla, že ano, že to chceme a prý mají nahraný její hovor, který se bere jako souhlas, že prý tam řekla, že je oprávněna za mne uzavírat smlouvy. To samozřejmě není. Já se to dozvěděla ve chvíli, kdy mi přišla domů faktura na 7000,– ja předpaltné na služby do roku 2015. Takže jsem na to koukala jak puk, okamžitě tam volela, co to je, že jsem o jejich firmě nikdy neslyšela a nic jsem si u nich neobjednal, ať to stornují. Načež mi bylo řečeno, že to objednala ta a ta paní, která jednala jménem mým a mé firmy, žádnou firmu nemám, jsem fyzická osoba, a že je to právně platná nezrušitelná smlouva na 15měsíců na mé jméno a že to musím zaplatit. Docela jse zhádali, paní řekla, že to tedy postoupí výš a zavolá. Nezavolala, volala jsem za tři dny znovu, že to prostě ruším, že jsem si nic neobjednala, nikdy s nimi nemluvila, žádný souhlas mé osoby nemají, nikdo jiný nemá souhlas za mne cokoliv uzavírat, ať to okamžitě zruší. A ticho po pěšině. To bylo na konci června. Teď mi přišel dopis z vymahačské firmy, že vymáhají za tu první společnost dluh, který u nich mám, už navýšený o jejich právní poplatky a že pokud neuhradím, dají mě k exekutorovi. Co to jako je? jakmám postupovat? Telefon tam nikdo nezvedá, jen že operátoři hovoří a že se mi ještě dnes ozvou, samozřejmě neozvali. Nehodlám platit už skoro 9000 za nějaké služby veřejné nástěnky, které ani nevyužiji, páč můj obor je někde jinde. Co s tím?
Jedná se o neobjednané plnění, dej je k soudu, pošlu ti i paragrafy, určitě to z tebe nedostanou..děs co si lidi dnes dovolí
![]()
Prosím prosím, pošli mi paragrafy, já jim zítra napíšu doporučeně ostrý dopis. Moc děkuji. A z té naši zaměstnankyně to dostat nemůžou? 6e ona jim dala souhlas? To je její měsíční výdělek na ten její zkrácený úvazek, ta mi tu jen pláče, už jim psala mail a prosila je o zrušení, že nevěděla, oni jí ani neodpověděli. Chystám se jim napsat ostrý dopis, jen nevím, čím tam argumentovat. Moc děkuju napíšu ti SZ, jo? děkuju
Nemůžou bez pravomocného rozsudku soudu dát něco k exekuci, podle mě Ti jenom vyhrožujou, aby z Tebe dostali peníze. Smlouvy se navíc uzavíraj písemně, u soudu by museli prokázat, že tu smlouvu uzavřela Tebou pověřená zaměstnankyně, je to z jejich strany jeden velkej podvod, buď v pohodě ![]()
Ahoj je tu nějaký právník co se zabývá dědickým řízením? Manžel má byt po mamince když mu umřela nechal v něm žít jejího manžela udělali mu věčné břemeno do konce života. Teď už je i manžel po smrti není jeho rodina řeší dědické řízení. Jeho dcera zdědila všechno vybavení bytu. V týdnu jsme tam byli a žádali dceru aby si vše vyklidila že nábytek nechceme a ona odnesla z bytu pouze to co se jí líbilo a zbytek věcí nechce tak proč by to měla vyklízet. Ještě jsme ji nabídli že ji s tím pomůžeme. Dceři se to najednou rozleželo v hlavě a najednou se brání že s ničím nemůže hýbat když není dořešené dědictví ale přitom si bere ty věci co jí zajímají. Jak to tedy je? Já se bojím že nám to tam vše nechá. Anonym k vůli informacím a rodině
Dobrý den chtěla bych se zeptat jaké právo má má matka a její přítel na styk s vnoucaty? S přítelem mě dvě děti již spolu nežijeme ale dcery mám v péči já k otci jezdí na každý víkend tak to máme soudně dané. Má matka jejich babička ale vyžaduje každou druhou sobotu na celý den. Jenže mi si ne přejeme aby s dětmi trávili čas o samotě jelikož mě mami přítel jednou napadl a proto že prostě víkendy jsou u otce který by tím výrazně u trpěl. Má matka za dcerami jezdila sotva 2× do roka sotva jevila zájem. Jaký má tedy nárok na to uspět u soudu jelikož mi tim vyhrožuje a tvrdí že ji zakazují styk s dětmi přitom jsem ji řekla že tedy děti může vidět kdykoliv a nebo jednou za měsíc v neděli odpoledne za dohledu rodičů s tím tedy děkuji za odpověď
prosím jak je možné aby v tomto státě bylo odebráno dítě matce během mateřské dovolené,jen proto,že se odstěhovala od partnera a otce dítětě,na svoje trvalé bydliště-tedy k rodičům - a nevyžádala prý si souhlas otce,že může vzít dítě sebou.Otec zažádal o svěření dítěte do své péče využil známosti s právníkem a samosoudkyně,která běžně při těchto sporech nechává dítě u matky do soudu,/bez ohledů,že dítě je tělesně a zdravotně postižené,/zřejmě na přímluvu zmíněnýho právníka posílá dítě k otci… je toto vůbec možné??
jde roztrhnout matka s dítětem během nejdůležitější doby v prvních třech letech?? Kde je spravedlnost a proč je z naší dcery hyena jen proto,že odešla od partnera,který ji psychicky trápil??
Dobrý den obracím se na vás s prosbou mám pracovní uraz kde jsem přišel o tři prsty ale zaměstnavatel mi tvrdí že mi nic nebude vyplácet po dobu pracovní neschopnosti jelikož mám smlouvu která zní DOHODA O PROVEDENÍ PRÁCE tak ted nevím na co mám a nemám nárok od zaměstnavatele mimito jsem v invalidním částeč. duchodě 1.-stupně tak bych potřeboval poradit zdali mi bude něco dávat sociálka nebo zaměstnavatel a potom kdo mi zaplatí trvalé následky-bolestné atd.moc vám děkují za vaši kladnou odpověd s pozdravem Milan