Prázdno v životopise

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20840
15.1.18 10:16
@hulala píše:
Tak životopis bez fotky určitě ne :?

Já dělám náboráře a pokud se někdo ptá, tak mu vždy řeknu, že CV bez fotky. S fotkou jedině pokud ji zaměstnavatel výslovně požaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
15.1.18 10:18

@Novire zvláštní, znám dost personalistů a říkají, že bez fotky rovnou letí cvko do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.1.18 10:21
@hulala píše:
@Novire zvláštní, znám dost personalistů a říkají, že bez fotky rovnou letí cvko do koše.

Myslím, že s nynější úrovní nezaměstanosti si nikdo nemůže dovolit vyřadit kandidáta jen proto, že nemá v CV fotku ;) A pokud to tak skutečně dělají, tak to se velmi divím (a být jejich šéfem, tak to urychleně řeším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
15.1.18 10:21

Záleží na pozici a na firmě kam budeš cv posílat, podle toho bych cv upravovala. Fotku bych určitě dala je to osobnější. Mateřskou bych napsala nějak šikovně. Jestli u mateřské děláš nějaké brigady tak to do cv klidně napiš l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.1.18 11:40

Fotku ano, ale doporučuji nechat se vyfotit u fotografa - jako na průkazové foto a usmívat se. Zrovna minulý týden jsem se probírala několika CV a teda to jsem koukala, jaké fotky tam lidí přikládají. Fotka dotyčného na kole, vykroucené selfíčko před zrcadlem. To radši nic než toto. Ale dobrá, střízlivá profi fotka je plusový bod.
MD/RD uvést určitě, jinak bude v CV podezřelé prázdno… 2014 - dosud MD/RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
15.1.18 11:56
@Novire píše:
Myslím, že s nynější úrovní nezaměstanosti si nikdo nemůže dovolit vyřadit kandidáta jen proto, že nemá v CV fotku ;) A pokud to tak skutečně dělají, tak to se velmi divím (a být jejich šéfem, tak to urychleně řeším).

To asi ne, ale fotkou nic nezkazi, pokud bude slusna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.1.18 12:05
@Kukacka123 píše:
To asi ne, ale fotkou nic nezkazi, pokud bude slusna ;)

Můj názor je, že když pošle fotku, tak se připraví o to, udělat na personalistu první dojem. Protože ať chceme nebo ne, tak jsme lidi a může se stát, že si na člověka uděláš názor jen podle fotky - třeba i nevědomě. Např. podle toho, že ti připomene někoho, kdo ti je/není sympatický. Nikdy nevíš, kdo na to Cv bude koukat a jak velký je profík.
Když tam fotka nebude, uvidí zakladatelku (=udělá si názor) až na pohovoru.
Rozhodnout se musí každý sám, ale já prostě fotky do CV oběcně nedoporučuju.

Plus navíc tak 80% lidí posílá fotku naprosto nevhodnou - to už opravdu raději žádnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
15.1.18 12:09
@Novire píše:
Můj názor je, že když pošle fotku, tak se připraví o to, udělat na personalistu první dojem. Protože ať chceme nebo ne, tak jsme lidi a může se stát, že si na člověka uděláš názor jen podle fotky - třeba i nevědomě. Např. podle toho, že ti připomene někoho, kdo ti je/není sympatický. Nikdy nevíš, kdo na to Cv bude koukat a jak velký je profík.
Když tam fotka nebude, uvidí zakladatelku (=udělá si názor) až na pohovoru.
Rozhodnout se musí každý sám, ale já prostě fotky do CV oběcně nedoporučuju.Plus navíc tak 80% lidí posílá fotku naprosto nevhodnou - to už opravdu raději žádnou.

Prave personalista by mel byt nestranny ne? A nedat na prvni dojem z fotky :nevim: a v kazde vetsi firme vybira lidi personalista…a rozhodne musi byt vhodna a slusna, to je jasne ;) fotky typu selfie a na kole, na dovoleny se opravdu nehodi :mrgreen: ale ok, na tohle ma asi kazdy jiny nazor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.1.18 12:41

Jo, měl by být nestranný - ale lidi takhle prostě nefungujou (je na tohle téma dost literatury ze sociální psychologie). Dobrý personalista si to uvědomí a je schopný ten první dojem z fotky potlačit. Špatný si ho ani nemusí uvědomit. Takže proč to riskovat?
Většina tady psala že fotku ano, ale podle mě je prostě více důvodů, proč fotku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.18 16:01

Děkuji všem za dobré ráda. Ted mě jwště napadá, že vždy, když se posílá životopis chtějí i průvodní dopis. Poslední průvodní dopis sem tedy posílála před těmi 3 lety takto nějak:
Ze se ucházím o tu a tu pozici a že ted pracují tam a tam, a z důvodu, že mi končí prac. smlouva na dobu určitou tak hledám nové prac. uplatnění. A že má nynější práce, má k této práci blízko a mohla bych i přinést do společnosti něco nového atd atd atd

Nyní nevím jak to nahradit. Jen, že se ucházím o to místoa dřív sem pracovala tam a tam? A nebo z důvodu končící mateřské hledám práci? Mám dojem, že to vše zní šíleně… asi to jen ted moc hrotím

• Citovat
  • Upravit
15074
15.1.18 16:10
@Anonymní píše:
Děkuji všem za dobré ráda. Ted mě jwště napadá, že vždy, když se posílá životopis chtějí i průvodní dopis. Poslední průvodní dopis sem tedy posílála před těmi 3 lety takto nějak:
Ze se ucházím o tu a tu pozici a že ted pracují tam a tam, a z důvodu, že mi končí prac. smlouva na dobu určitou tak hledám nové prac. uplatnění. A že má nynější práce, má k této práci blízko a mohla bych i přinést do společnosti něco nového atd atd atdNyní nevím jak to nahradit. Jen, že se ucházím o to místoa dřív sem pracovala tam a tam? A nebo z důvodu končící mateřské hledám práci? Mám dojem, že to vše zní šíleně… asi to jen ted moc hrotím

bych tyhlety dopisy zakázala, beztak je to samá fráze:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.1.18 16:37
@Novire píše:

Naprosto přesně. Nevěřím, že personalista CV bez fotky hází do košem. Nevěřím ani slovo. Já svým kandidátům vždy říkám, že foto ano, ale jen klasická pasovka nebo ala pasovka (co někdy přijde v CV, to byste nevěřili) a pouze v případě, že si to můžu dovolit. To musí zhodnotit oni sami.
Stav není povinná položka, často nebývá a divné mi takové CV nepřijde.
Pokud stále pracovní stav trvá, tak bych se MD a RD nerozepisovala, napsal byt třeba 2011-nyní, pokud poměr už skončil, tak datum skončení a už nic nebo zase třeba 2011- nyná mateřská a rodičovská dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
15.1.18 19:13

@Novire @jessikka holky, musim se vas zeptat, pred par lety se doporucovalo, pokud mi behem rodicovske pokracuje smlouva se zamestnavatelem, klidne rodicovskou vubec nezminovat a napsat jen 2011- nyni pozice, firma. To uz se zmenilo? Je to tim, ze je ted vic prace? Ja se treba docela desim napsat do CV osmiletou diru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.1.18 19:19

@ngauruhoe píšu to výše, pokud zaměstnaná jsi, tak napiš, kde jsi zaměstnaná a šmitec :-) dobrý personalista stejně zpozorní, když je někdo někde 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
15.1.18 19:52
@jessikka píše:
@ngauruhoe píšu to výše, pokud zaměstnaná jsi, tak napiš, kde jsi zaměstnaná a šmitec :-) dobrý personalista stejně zpozorní, když je někdo někde 8 let.

Dobrý personalista se bude cítit poněkud podveden, když na základě CV bude důvodně předpokládat, že má před sebou odborníka, která na té pozici pracuje 7 let a ve skutečnosti tam byl půl roku a zbytek strávil na rodičáku…S upřímností nejdál dojdeš. A k těm fotkám - já je mám na CV ráda ze zcela praktických důvodů - lépe si ty lidi Podle fotky pamatuju. A nejde o nějaký první dojem. Pokud někdo na CV dá naprosto nevhodnou fotku, o něčem to svědčí, stejně jako CV plné hrubek, několika odlišných fontů, neuspořádané a plné formálních chyb.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová