Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo aha to je fakt.. o manželství toho moc nevim holt
i tak si myslim, že smlouva je dobrá možnost ![]()
Já bych uvažovala podle situace a podle toho, jestli s tím souzníte. Ex chtěl předmanželskou smlouvu a oddělené SJM. On firma a majetek v desítkách milionů - bez dluhů a já majetek jen v hodnotě pár milionů
Já nebyla proti smlouvě. Ale on chtěl mít jistotu, jak se později ukázalo, že mě bude moct vykopnout s holou zadelí, přestože bych podle něj měla peníze dávat do jeho. No nevzali jsme se nakonec, naštěstí
Ale žerty stranou. Dneska je nejlepší mít to ošetřený hnedka za čerstva, když se ještě lidi jsou schopný inteligentně domluvit. Při rozvodu už to taková hitparáda není. Každý okolo mě, kdo se rozváděl a smlouvu měl, si to chválí. Já bych si ji též udělala. Sice se současným partnerem máme oba prdlajs, já majetek za svobodna a společný bude od nuly, nemáme ani jeden dluhy, ale pořádek je pořádek…
Moc děkuji všem za rady, vůbec jsem netušila, že je tolik možností ![]()
Zkusím přiblížit naši situaci, třeba mi pomůžete vybrat tu ideální variantu
Chápu, že možná by bylo nejlepší neřešit svatbu, to původně tak nějak bylo v plánu, ale nakonec mě přítel požádal o ruku, máme půlroční miminko, tak že je to přeci jen takové lepší?
Takže, oba jsme rozvedení, takže jsme si zažili svoje. Oba máme z předchozích manželství nějaké závazky, které právě musíme platit a ještě to nějaký měsíc, či rok, bude. Samozřejmě vše platíme, není žádný problém. A proto mě právě napadla ta smlouva, že každý máme svoje a aby to taky zůstalo na triku majiteli a nedotklo se to toho druhého.
Co se týče příjmů, ty tedy chodí na jeden účet, což právě nevím, zda a případně jak ošetřit příjmy? Hradí se z toho právě vše, takže nám přišlo jednodušší to mít na jednom místě.
A ještě k našim „majetkům“. Prakticky nemáme nic. On byl v zařízeném pronájmu, takže si jen sbalil svoje věci. Já se stěhovala od exmanžela z domu, který zůstal jemu, takže taky jen osobní věci. Nyní jsme v pronájmu, který byl taktéž zařízený, ale s tím, že po domluvě si to tu můžeme předělat. S majitelem máme dobrý vztah, vzájemně si v případě potřeby i pomůžeme, proto máme prakticky v bytě volnou ruku. Zde jsme už pár let, já měla nějaké peníze bokem, takže pár kousků nábytku a nějaké spotřebiče jsem kupovala já, faktury jsou tedy na moje jméno. Přítel hradil menší nákupy, takže samozřejmě nějaké výdaje kolem úpravy bytu taky měl.
Takže to by bylo tak k tomu vše. Jde mi tedy o ochranu nás obou (i dítěte), aby na nás tedy nikdo nemohl ![]()