Předražené poštovné - Česká pošta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
20.9.13 09:58
@nemolka píše:
ano přesně bez všeho naposledy mi však řekla že nedostanu ani čísloí balíku což teda nechápu co v případě že se balík stratí nebo naopak mi ho nějak poškodí? to ho rovnou můžou hodit do koše a nikdo to nepozná :nevim:

Jo… Já vždycky posílám s podacím lístkem. Maličké věci do 5 cm tloušťky cca 40,–Kč, větší cca 65,–Kč a nějaké velké nad 3kg nebo kolik to bývá mezi 80-100,– Kč… Bez podacího lístku opravdu nemáš jak reklamovat nedoručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.9.13 09:58
@nemolka píše:
posílám to většinou v originální krabičce protože nevím jak jinak oblečení jsem posílala v bublinkové obálce. Holky jen radte pravda tak zaprvé mě natlačila do toho podání do ruky že prý to je jedno jestli do ruky či a poštu!

do ruky je dražší než na poštu… takže proto možná ty tři různé ceny, které jsi zaplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
20.9.13 09:59

Já často posílám balíky a docela těžké, ale bez doručenky a vždy je cena 48,– nebo 50,–Kč. Když s podacím lístkem, tak za 80,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
20.9.13 10:01

@nemolka
Přesně tohle jsem řešila minulý pátek. Posílala jsem balíček který měl stát 60,– a ta koza za přepážkou minnaúčtovala 113,–. Až jsem to doma na stránkách ČP studovala, zjistila jsem že mi dala službu Balík do ruky ačkoliv jsem ji o to nežádala. :cert: Podle mě mají za úkol prodávat nejdražší služby. Zlatá PPL!!! Už budu posílat balíčky jenom přes ně z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.13 10:01
@dzarunka píše:
Mně když na poště napočítá víc, tak se bráním, že dle jejich stránek na netu mi to vychází za míň kč a hned to jde, asi to dělá podle oka nebo ti napočítá nějaké služby navíc :think:

no to jsem jí taky ted říkala že kde vzala tu cenu cca 140 kč za monitor dechu který jsem posílala v originální krabici ted bych kecala ale na netu my to spočetlo kolem 80 kč a na přepážce obyčejně balík do 500 kč a 140 kč necelích na tak mi řekla že to pošle bez podacího čísla stím že my rovnou řekla že ten balík vživotě nenajdu tak to je jako by mi řekla děkuji balík si nechám nebo ho rovnou vyhodím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.13 10:03
@berusa.m píše:
@nemolka
Přesně tohle jsem řešila minulý pátek. Posílala jsem balíček který měl stát 60,– a ta koza za přepážkou minnaúčtovala 113,–. Až jsem to doma na stránkách ČP studovala, zjistila jsem že mi dala službu Balík do ruky ačkoliv jsem ji o to nežádala. :cert: Podle mě mají za úkol prodávat nejdražší služby. Zlatá PPL!!! Už budu posílat balíčky jenom přes ně z práce.

no přesně uplně stejně paní jsem řekla 60 kč poštovné a hups 113 kč 8o se mi chtělo brečet páč tím pádem jsem čistý výdělek na balíčku místo 100 kč vydělala 50 kč :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
20.9.13 10:05

@nemolka já se tam s nima dohaduju, mě už tam znají :mrgreen: nedávno mi tvrdila, že je to moc dlouhé na doporučenou zásilku, tak jsem ji vyvedla z omylu :mrgreen: nesmíš se nechat, obyčejně neposílám nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.13 10:07

@nemolka
Nechápu, jak můžou říct, že tam dáš balík a oni ho nedoručí. To je jako by jsi šla na operaci a doktor ti řekl, že se už neprobudíš, tohle mě vytáčí. Je to snad jejich práce balíky doručovat a ne je krást :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.13 10:07

Dobrá takže příště abych měla nějaký lístek o balíku musím chtít doporučený balík a měla bych se vlézt pod 100 kč??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.9.13 10:08

Na přepážkách jsou pracovnice nucené nabízet jako první službu Balik do ruky nebo na poštu, teprve až potom se nabízí ta levnější varianta. Je lepší si to pohlídat a říct, že to chcete co nejlevněji. Jinak nikdy bych neposlala nic bez podacího lístku. Obyčejný balík bez dokladu nedohledáte, potřebujete podací číslo a také zásilku nemůžete sledovat na internetu. Balíčky lze poslat různě, bud jako doporučený balíček pojištění do 500,– potom doporučený balík pojištění do 10000,– potom cenovka pojištění nad 10000,– a pak balíky do ruky a na poštu pojištění do 50000,– je zahrnuto v ceně poštovného zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
20.9.13 10:09

Pošta, to je fakt spolek k pohledání. Hlavně, že tam prodávají tatranky a hry a já nevím, co všechno a přitom se nevyznají ve svých vlastních službách. Já potřebovala tuhle poslat balík s doručením v sobotu a to byla tragédie, odmítli mi to, že to nejde, musela jsem zavolat na jejich info linku, tam mi to vysvětlili a jí to vysvětlila té paní u přepážky, ta zakončila slova" já vám to teda pošlu, ale že to někdo doručí, to vám nezaručím" TAKŽE jsem znovu volala na info linku a telefon dala paní u přepážky, aby jí to vysvětlili. Jinka vždy si doma přeměřím balíček, abych měla jasné argumenty - doporučené psaní 50× 35× 5- takže dětské oblečení takhle pošleš. Cenný balík ten stojí kolem 80 kč podle váhy a pošleš tak skoro vše, jen si musíš trvat na svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
20.9.13 10:10
@nemolka píše:
Dobrá takže příště abych měla nějaký lístek o balíku musím chtít doporučený balík a měla bych se vlézt pod 100 kč??

já posílám buď doporučený balíček do 2kg a to je cca 64-68kč nebo cenný balík a to je podle váhy cca 80-90kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.9.13 10:17

Já posílám doporučené balíky. Do půl kila 59 Kč, 0,5-1 kg 64 Kč. těžší jsem ještě neposílala. Vždy hlásím, že to chci doporučeně.

http://www.ceskaposta.cz/…ni_cenik.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
20.9.13 10:22

A víte, proč vám to nechtějí brát jako dopis, i když se do toho rozměrově vejdete? Alespoň co vím ze dřív, cca 5 let zpět. Protože dopisy nosí pošťačky a ty mají kolikrát ty své tašky tak narvané, že to prostě neunesou. Pak věčně nadávají atd. a v tom je i docela chápu. To jsou prostě špatné poštovní předpisy. Každopádně já bych si také trvala na nejlevnějším podání. Problémy si musí vyřešit na poště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
20.9.13 10:32

Holky na poště jsem dělala do července na balíkové přepážce a je pravda, že nás dost honili, abychom hodně lidi přesvědčovali na balíky do ruky. Ono kupa lidí neví, co to je a tak když jsem se jich zeptala, tak si to nechali poslat tak a pak jen koukali na cenu. Jenže já za to nemůžu, že chodí dost často kontroly a to se ten kontrolor postaví vedle přepážky, dělá, že vyplňuje podací lístek a slyší, jak já nabízím/nenabízím. To samé, proč na poště všem cpou účty, úvěry, pojištění… :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák