Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Havlova píše:
Ale, myslíš že se učí v první třídě něco jiného než naše děti? Silně pochybuji.
Nevím, co se učí. Ale ono nejde o to, co se učí jako spíš o to, jakým způsobem se to učí. A čemu se přikládá důležitost. O atmosféru v té škole.
@Hlaholice píše:
Nevím, co se učí. Ale ono nejde o to, co se učí jako spíš o to, jakým způsobem se to učí. A čemu se přikládá důležitost. O atmosféru v té škole.
Mluvím o Slovensku. Vždyť tam je školství téměř stejné.
A teď si představte ty německé a slovenské maminky, jak nám závidí a říkají, tam v Česku má odklady 25 procent děti, tam mají jiný přístup, nechávají děti dozrát, to chceme taky
prostě je to těžký no ![]()
@Bubla Bůčková píše:
A teď si představte ty německé a slovenské maminky, jak nám závidí a říkají, tam v Česku má odklady 25 procent děti, tam mají jiný přístup, nechávají děti dozrát, to chceme takyprostě je to těžký no
Silně pochybuji.
@ludmilaadamkova mas pravdu, ze mám doma květnového a nevidím důvod ho do školy nedat. Kluk byl teda vždycky spis napřed, takže i to mu nahrává. My jsme o odkladu vůbec neuvazovali. Logopedii jsme mu zajistili už úderem 4 let, protože se sám chtěl naučit R a Ř tak jsme toho využili ikdyz se všichni divili, ze to nepotřebuje. Já jsem rada. Zvládl vše a už mu chybí jen to R(občas už naskočí) a Ř. Ale co jsem chtěla říct, ze prakticky všichni se nás ptají jestli půjde do skoly. Nějak je nechapu. A taky mám okolo celkem dost maminek, které všude hlasi jak čekají, ze bude mít jejich děcko odklad… a všeobecně - u nás ve školce je Logopedie taky, ale procvicovaci grafomotoriky, jazyka atp jednou za týden, k tomu má škola dvě třídy nultaku a i Ms spadá pod ZŠ takže si na tom celkem zakládají. Od první třídy je možnost matematické třídy a taky je jedna trida APE takže se fakt snaží. @Cuddy je to u nás v Čako kdyby te to zajímalo.
Příspěvek upraven 14.11.23 v 18:55
Ahoj, tak co zacinaji vasi predskolaci nacvicovat na vanocni besidku? U nas uz to dnes zacalo a dalsi 3 tydny uslysim porad to same
. Celkem me prekvapilo, kolik se toho syn za 1 den naucil. Je to asi prvnich 40s. Pak chtel doma pustit na youtube cele predstaveni (je to od Sveraka Dvanact mesicku). Myslim, ze to za ty 3 tydny, do rozsveceni stromecku, budu umet taky naspamet. Ted se to budou porad drilovat. Nastesti to syna bavi. Starsi na to nebyl a byla to vzdy pro nej otrava. Porad dokola to same. Mladsi si to uzije, ale na predstaveni si urcite zas stoupne nekam hodne dozadu. To se stydi.
@Oriseka Jj, u nás je to hlavně predvadecka toho co se naučili. Další mají myslím na den matek
@Oriseka píše:
Ahoj, tak co zacinaji vasi predskolaci nacvicovat na vanocni besidku? U nas uz to dnes zacalo a dalsi 3 tydny uslysim porad to same. Celkem me prekvapilo, kolik se toho syn za 1 den naucil. Je to asi prvnich 40s. Pak chtel doma pustit na youtube cele predstaveni (je to od Sveraka Dvanact mesicku). Myslim, ze to za ty 3 tydny, do rozsveceni stromecku, budu umet taky naspamet. Ted se to budou porad drilovat. Nastesti to syna bavi. Starsi na to nebyl a byla to vzdy pro nej otrava. Porad dokola to same. Mladsi si to uzije, ale na predstaveni si urcite zas stoupne nekam hodne dozadu. To se stydi.
Jj… u nás to jede furt jedna písnička si ji furt zpívá. ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Tak tam ta úroveň je spíš horší a proto děti asi nepotrebuji tolik odkladůtěžko říct, o tom mi popravdě nikdo nevypravel, to spíš se tu dočtes o tom Německu
Tak ďakujem ![]()
@Oriseka píše:
Treba tam o odkladech rozhoduji odbornici a ne rodice. Ted je to politicke tema. Chteji vice pracujicich, co odvadeji dane, takze zadne odklady a hned je mozna 1 pracovni rok navic
. Vzdycky jde o prachy.
Testy zrelosti nie sú povinné, ale všetci rodičia majú záujem. A ak nie je dieťa zrelé, odporučia odklad. Ale rodičia s ním súhlasiť nemusia.
U nás ve školce besídka není, ale máme dílničky.
K vánocům už mám nakoupeno. Předškolačka dostane digitálního mazlíčka, lego, barevné umělé vlasy, světlo ve tvaru hvězdy, náušnice, odpadkový koš a společně s druhačkou dostane panenky a knížky
@Oriseka máme Vánoční besidku v sále městského úřadu, jsem zvědavá jestli vleze na pódium
Já tam rozhodně budu bulet jako želva ![]()
Příspěvek upraven 14.11.23 v 19:24
@ekira5 píše:
Testy zrelosti nie sú povinné, ale všetci rodičia majú záujem. A ak nie je dieťa zrelé, odporučia odklad. Ale rodičia s ním súhlasiť nemusia.
A proc je tedy na Slovensku mene odkladu?
@Bubla Bůčková píše:
@Oriseka máme Vánoční besidku v sále městského úřadu, jsem zvědavá jestli vleze na pódiumJá tam rozhodně budu budete jako želva
Muj na podium vleze, ale vzdy si stoupne dozadu, takze stejne neni videt
.
@Oriseka píše:
A proc je tedy na Slovensku mene odkladu?