Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22529
14.11.23 19:31
@Netopirek píše:
U nás ve školce besídka není, ale máme dílničky.
K vánocům už mám nakoupeno. Předškolačka dostane digitálního mazlíčka, lego, barevné umělé vlasy, světlo ve tvaru hvězdy, náušnice, odpadkový koš a společně s druhačkou dostane panenky a knížky

Mozna i lepsi reseni. Pak uz to bavi jen deti jako je mladsi syn. Porad dokola drilovat to same neni zabava pro vsechny deti. Na Velikonocni jarmark nacvicovali to vystoupeni snad 1,5 mesice. Pak nastoupili na podium a zacalo prset, pak foukat vitr a nakonec dokonce padat kroupy :jazyk:. Deti byly na podiu pod strechou, ale rodice to mlatilo zprava zleva. Slyset nic moc nebylo. Celkem smula. Po vystoupeni se pocasi uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
14.11.23 20:03

Mají nacvičenou čertovskou pohádku ve verších, je to docela vtipný…a je to dlouhý mi přijde, a to možná ani neříká doma celé, jen útržky. Syn si moc přeje, abychom na besídku šli, tak snad klapne hlídání mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3180
14.11.23 20:44

@Oriseka U dětí zatím nic… Ale oni to tedy nikdy neměli nijak velkolepé - 2 až 3 koledy/vánoční písničky a pak nějaké tvoření s rodiči. Jestli u vás se mají naučit celou operetku od Svěráka, se nedivím, že už nacvičují. Zase to budete mít hezké i s dramatizací :)
Jen dcera bude mít dilema, zda besídka nebo kroužek, zatím se kloní spíš k besídce, ale úplně jistá si není, jsem zvědavá co zvítězí, tedy jestli bude zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22529
14.11.23 20:54
@Finkaa píše:
@Oriseka U dětí zatím nic… Ale oni to tedy nikdy neměli nijak velkolepé - 2 až 3 koledy/vánoční písničky a pak nějaké tvoření s rodiči. Jestli u vás se mají naučit celou operetku od Svěráka, se nedivím, že už nacvičují. Zase to budete mít hezké i s dramatizací :)
Jen dcera bude mít dilema, zda besídka nebo kroužek, zatím se kloní spíš k besídce, ale úplně jistá si není, jsem zvědavá co zvítězí, tedy jestli bude zdravá.

Besidka je ve stejny cas jako krouzek? Jo, maji to i s dramatizaci. Syn vse vykeca. On to ma rad, tak proc ne. U nas je besidka na rozsveceni stromecku a to je o vikendu. Pak bude jeste opacko na vanocnim jarmarku a to je v sobotu. Urcite to bude pekny. Snad pocasi bude prat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3180
14.11.23 23:18

@Oriseka To budete mít hezké :) Právě mají to ve všední den ve čtyři a kroužek (její nejoblíbenější) začíná stejně… Jsem zvědavá, jak to zvládne a co si vybere. Ale hlavně, aby byla zdravá :)
My asi letos na rozsvěcení ván. stromu ve městě ani nepůjdeme, u nás je to velmi davová akce, doslova hlava na hlavě. Zajdeme se podívat asi až další den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
15.11.23 10:28
@Havlova píše:
Mluvím o Slovensku. Vždyť tam je školství téměř stejné.

Mají nižší maximální počet dětí na třídu v MŠ i na prvním stupni ZŠ. A v MŠ se mají učit trochu jiné věci než u nás, ta příprava na školu je větší (i když těžko říct, zda ne jen papírově). Já bych ale tipla, že na Slovensku půjde dost o to, že tam velká část populace moc neřeší, jak moc bude dítě ve škole úspěšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22529
15.11.23 16:33
@Hlaholice píše:
Mají nižší maximální počet dětí na třídu v MŠ i na prvním stupni ZŠ. A v MŠ se mají učit trochu jiné věci než u nás, ta příprava na školu je větší (i když těžko říct, zda ne jen papírově). Já bych ale tipla, že na Slovensku půjde dost o to, že tam velká část populace moc neřeší, jak moc bude dítě ve škole úspěšné.

Koukam, ze maximalni pocet ve skolce je 20-22. To je bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22529
15.11.23 19:07

Ahoj holky, chci se zeptat jakou maji vasi predskolaci pamet? Me proste udivuje, jak se muj predskolak uci naspamet besidku, tu o 12 mesickach. Dnes uz recitoval 2,5 minuty nepretrzite textu. Natocila jsem si ho a pak mu opravovala vyslovnost. Jak se soustredi na to, aby si vybavil, co nasleduje, tak nestiha davat pozor na vyslovnost. Ale fakt me to udivilo, kolik si toho pamatuje. Ja jsem mela taky dobreho pamatovaka. Recitovala jsem treba svatebni kosili z Kytice nebo Vodnika, ale to jsem byla o hodne starsi. Ze skolky si pamatuju jen takove kratke basnicky. Jak dlouhe basnicky si pamatuji vasi predskolaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
15.11.23 20:12
@Oriseka píše:
Koukam, ze maximalni pocet ve skolce je 20-22. To je bezva.

Rozhodně lepší než u nás. U nás je ve třídě pro nejmladší děti 26 dětí, na Slovensku by jich bylo maximálně dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
15.11.23 20:15

@Oriseka

Pamatuje si velmi dobře je jak houba jednou dvakewt jí řeknu básničku která má svá až tři verše a umí to.

Dlouhé by nedala. Respektive nikdo to po ní nechce. :mrgreen: ale myslím si že 2.5 minuty recitace by se určitě uca delší dobu.

Ony jsou ty malé děti jak houby. Když s ní hraju pexeso nemám šanci… ale já jsem už marná. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27914
15.11.23 20:25
@Hlaholice píše:
Rozhodně lepší než u nás. U nás je ve třídě pro nejmladší děti 26 dětí, na Slovensku by jich bylo maximálně dvacet.

22 detí na dve učiteľky. A mladšie deti ako tri roky sú počítané za dve, samozrejme nie tie, čo nastupujú v septembri a tri roky majú do decembra toho roku.

Příspěvek upraven 15.11.23 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27914
15.11.23 20:26
@Hlaholice píše:

Dosť ide o to, že rodičia si odklad dať nemôžu. Dieťa ide na testy zrelosti a až podľa ich výsledku môžu rodičom navrhnúť odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
15.11.23 20:29
@ludmilaadamkova píše:
@OrisekaOny jsou ty malé děti jak houby. Když s ní hraju pexeso nemám šanci… ale já jsem už marná. :mrgreen:

Tak já pexeso kdysi prohrávali se svoní dcerou a ona teď prohrává taky se svojí prvńačkou a já samozřejmě s vnučkou prohrávám taky. Včera jsme tedy zavedli, že za každou vyhranou dvojici dostane “za odměnu” jeden příklad. Snažila se mě porazit o to víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24380
15.11.23 21:27

@Oriseka můj syn má mizernou paměť, klidně se hodinu po večeři zeptá co bude k večeři. Nebo někam jedeme, kam se těšil a mluvil o tom a cestou se zeptá kam jedeme…nebo „spal jsem cestou?“. Přitom v čase se jinak orientuje dobře. Pexeso taky nic moc, vyklepnu ho snadno. Když to srovnám s dcerou tak fakt horší paměť.
Teď zrovna nacvičují v té školce a to si pamatuje. Asi je to musí fest drilovat :lol:
Ale řekla bych tak selektivně…co ho zajímá tak si uloží. Třeba hodně slov z angličtiny (a ne, neučíme ho, prostě se na to ptá). Abecedu, česky i anglicky.

Zrovna včera tady rozjel 2+2, 4+4, 8+8 atd., dostal se až k 4096, z hlavy se úplně kouřilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3180
15.11.23 21:58

@Oriseka To je šikovný :) a především je důležité, že ho to baví. Jakou paměť má dcerka netuším, učí se jen kratší básničky do logopedie. Dřív jsem jeli i delší typu Polámal se mraveneček, ale syn to nemá moc rád a tak nám do toho povídá a už ji to nebaví… Pexeso ji moc nejde a tak nemá chuť ho ani často hrát, teď jsem koupila s Tlapkama, tak třeba ji to víc chytne.
Jinak vím jak holka dopadla na diagnostice ve školce, dělali tutéž jak u vás. Jako dobrý, vyšlo ji to hezky, ale vypovídající hodnotu to pro mne nemá, protože minimálně v jedné oblasti má/tušíme deficit, ale diagnostika vyšla dobře, tak jsem se na to ptala podrobněji a dle paní učitelky vše (skoro vše) odpověděla správně nebo se trošku přivřelo oko - no tak, vím tolik, kolik před tím, nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí