Předškolní docházka, nechce ho dávat

Anonymní
1.10.20 08:16

Předškolní docházka,nechce ho dávat

Maminky, s ex se dost dohadujeme o vídání prcka.
Vyústilo to nakonec v právníky a tahanice.
Po extempore, které u nás vzniklo, že dítě za žádnou cenu nechtělo k otci, jsme se nakonec zkusili dohodnout s tím, že bude mít malou od čtvrtka do neděle a další týden od pátku do neděle. S tím on nesouhlasí a ještě mi vynadal se školkou, malé je 5 let, má povinnou školní docházku, já jí dávám pravidelně, on od nás bydlí přes 50 min… A v ty dny, ČT, pá ji nechce dávat do školky, s tím, že ji sem přece nebude vozit. Má na to právo? Ředitelka říkala, že je tohle na rodičích… Prosím váš názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.10.20 08:20

Je to povinná docházka.. U nás musely být omluvenky jen od dr, jako ve škole.. Ne, nemá na toto právo.. Obrátila byhc se s dotazem na ospod, co dělat v takovém případě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
1.10.20 08:28

Je to na rodičích, klidně ji může každý čtvrtek, pátek omlouvat ;) Školka ani škola nemají právo vyžadovat omluvenky od doktora. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.10.20 08:28
@Anonymní píše:
Maminky, s ex se dost dohadujeme o vídání prcka.
Vyústilo to nakonec v právníky a tahanice.
Po extempore, které u nás vzniklo, že dítě za žádnou cenu nechtělo k otci, jsme se nakonec zkusili dohodnout s tím, že bude mít malou od čtvrtka do neděle a další týden od pátku do neděle. S tím on nesouhlasí a ještě mi vynadal se školkou, malé je 5 let, má povinnou školní docházku, já jí dávám pravidelně, on od nás bydlí přes 50 min… A v ty dny, ČT, pá ji nechce dávat do školky, s tím, že ji sem přece nebude vozit. Má na to právo? Ředitelka říkala, že je tohle na rodičích… Prosím váš názor

No, argumentuj tím, že je to povinná školní docházka a dítě by musel pravidelně omlouvat a udávat důvod jeho nepřítomnosti. V reálu to bohužel funguje tak, že školce musí stačit jakákoli forma písemné omluvenky a bohatě stačí sms/mail/lísteček stylu „omlouvám dnes… z výuky. děkuji“. Jak to hodlá následně dělat se školou? :think: Mimochodem, tenhle způsob rozdělení péče se mi zdá naprosto padlý na hlavu-ty nebudeš mít s malou žádný víkend? Takže ty jen starosti a denní bázinec a on veselé prodloužené víkendy? On nepracuje, že si může každý týden dovolit být den nebo dva doma? Už to máte určené soudně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
1.10.20 08:34

Taky bych netahala zbytečně brzo dítě z postele. To jí bude budit v 6? Od doktora se nedává omluvenka ani ve škole ;). Omluví a vyřešeno ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.10.20 08:37
@martina.se píše:
Je to povinná docházka.. U nás musely být omluvenky jen od dr, jako ve škole.. Ne, nemá na toto právo.. Obrátila byhc se s dotazem na ospod, co dělat v takovém případě :think:

Naše školka na krátkodobé omluvy předškoláka bere jen omluvu rodičů. Lékař až při dlouhodobější absenci. Jestli je ve čtvrtek pro něj problém vozit dítě do školky a má možnost se o ji postarat, neřešila bych to. Škola by mi vadila víc. To nevím, jak budou řešit za rok. On se jistě blíž nepřestěhuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.10.20 08:38
@Markéta80 píše:
Taky bych netahala zbytečně brzo dítě z postele. To jí bude budit v 6?Od doktora se nedává omluvenka ani ve škole ;). Omluví a vyřešeno ;).

To je teda náramná rada, speciálně se bude hodit pro následující roky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.20 08:38

Soudně to nemáme, má ji co 14 dní po domluvě, ct-ne a pak pa-ne a i s tím nesouhlasí, že je to málo a teď ještě ta školka. Ředitelka říkala, že když ji omluví…tak s tím ona nic neudělá, ale mám toho plné zuby. A ještě argumentuje tím, že ani do školy nepůjde, že je malá :zed: Jde o to, že pořád chce stridavku, nebo s ní alespoň vyhrožuje.
Už jsem z něj zoufalá. Já zase nesouhlasím se stridavkou, ani nesouhlasím s tím, že nemá trvale bydliště a dluží mi na alimentech. Prostě mu malou dám a budu si nechávat zapisovat chybějící dny a až mě zase bude vyhrožovat stridavkou, vytáhnu to na něj…

• Citovat
  • Upravit
53190
1.10.20 08:40

Jestli jsem to dobře pochopila, jedná se o 3 školkové dny z 10ti, to mi nepříjde úplně fajn pravidelně omlouvat v předškolácích, natož ve škole. Navíc s touto domluvou silně pochybuji, že by s ní v těchto dnech doháněl učivo. Jak znám soudy, může se to táhnout, takže já bych nespoléhala na to, že je to „až za rok“, ale řešila to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
1.10.20 08:41

U skolky bych to asi neresila, mne by se taky nechtělo stravit tolik času na cestě.. To teda znamená ze on by skoro dve hodiny byl na cestě ráno kdyz by ji tam vezl a skoro dve hodiny odpo když by jel pro ni? 8o takhle by sis představovala stravenej den s otcem, ze se potkaj skoro jen v autě? Tobě by se libilo takhle jezdit?
Pokud on ma možnost bejt s ní doma, tak proč ne… Jen si to teda neumim predstavit příští rok až bude ve škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.10.20 08:42
@Anonymní píše:
Soudně to nemáme, má ji co 14 dní po domluvě, ct-ne a pak pa-ne a i s tím nesouhlasí, že je to málo a teď ještě ta školka. Ředitelka říkala, že když ji omluví…tak s tím ona nic neudělá, ale mám toho plné zuby. A ještě argumentuje tím, že ani do školy nepůjde, že je malá :zed: Jde o to, že pořád chce stridavku, nebo s ní alespoň vyhrožuje.
Už jsem z něj zoufalá. Já zase nesouhlasím se stridavkou, ani nesouhlasím s tím, že nemá trvale bydliště a dluží mi na alimentech. Prostě mu malou dám a budu si nechávat zapisovat chybějící dny a až mě zase bude vyhrožovat stridavkou, vytáhnu to na něj…

Psalas, že to řešíte s právníky - to opravdu žádný neporadil, ať si styk a alimenty stanovíte soudně, když nejste schopni se domluvit?? Jak by si on představoval tu střídavku, když není schopen jí vozit do školky/školy?? On nepracuje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.10.20 08:44

A mimochodem, kdo se odstěhoval těch 50minut daleko-on nebo ty s dcerou? I tohle je u soudu důležitá okolnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.10.20 08:45

Já hlavně nechápu jak ty jako matka jsi kývla na tohle divné uspořádání??? Ty jako nechceš svoje dítě o víkendu?? Jen když je ve školce?? žádný výlet, zábava, volný den…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.10.20 08:45
@Anonymní píše:
Už jsem z něj zoufalá. Já zase nesouhlasím se stridavkou, ani nesouhlasím s tím, že nemá trvale bydliště a dluží mi na alimentech. Prostě mu malou dám a budu si nechávat zapisovat chybějící dny a až mě zase bude vyhrožovat stridavkou, vytáhnu to na něj…

Hele, ale s takovým jsi dítě chtěla. Výbor ti ho nepřidělil. Poděkuj si sama sobě, jakého otce jsi dceři vybrala. Neřešila bych to nátlakem. Za rok může být situace jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.10.20 08:47
@Russet píše:
Hele, ale s takovým jsi dítě chtěla. Výbor ti ho nepřidělil. Poděkuj si sama sobě, jakého otce jsi dceři vybrala. Neřešila bych to nátlakem. Za rok může být situace jiná.

Hele, tady bych úplně nebyla ostrá, lidi se někdy chovají fakt nevypočítatelně, když jdou od sebe, navíc když je v tom dítě nebo ještě hůř-majetek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová