Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a co by se stalo, kdyby se o tom dozvědělo vaše okolí?
myslíš že by se na vás mstili??
Anonymní píše:
a co by se stalo, kdyby se o tom dozvědělo vaše okolí?myslíš že by se na vás mstili??
nechci zacházet do úplných detailů, což je třeba k tomu, abych vysvětlila, co by se dělo, kdyby se to dozvědělo okolí…
Ona tě prvně vyslechne policie (pokud teda ví, že byste mohli něco vědět..) a podle toho, co z výslechu bude patrno, budete předvoláni nebo nepředvoláni k soudu - to záleží na soudci, jak tu tvoji výpověď vyhodnotí. Já bych řekla prostě pravdu a myslím, že se nemáte čeho bát - ani křivé výpovědi ani nějaké pomsty… svědek má mluvit o tom, co viděl, slyšel nebo jinak vnímal - takže max. bych řekla, že jsi slyšela o nějakých spekulacích.
El má jako vždy ve všem pravdu. Brzy jí budeme muset posílat palmáre ![]()
Anonymní Osobně doporučuji v takovém případě si nezahrávat s odmítáním výpovědi a vypovědět vše podle pravdy, nic nezatajovat.
Převolat tě mohou. Nás předvolali a vůbec jsme u toho nebyli. Jenže oni fotili vše kolem té vraždy a naše auto bylo zaparkovaný hned vedle hospody,takže si mysleli, že jsme u toho byli. Jen jsme jim vysvětlili, že jsme den před tím slavili a auto si vyzvedli druhý den
.
ahoj,
svědčila jsem v případě krádeže byť jsem osobně akci neviděla, ale podezřelí byl u mě těsně předtím. Byla jsem předvolána několikrát ale vždy se to odložilo bo pachatel jim trajdal po světě.Tálo se to cca 5 let, pak náspředvolali, já jen potvrdila výpověď co jsem podala před lety a šli jsme.
Pak jsem svědčila v případě sebevraždy, ale muselo se to vyšetřovat co kdyby náhodou. (byla to blízká kamarádka které jsme pomáhali a já jí i obědnala k dr, a její muž u výslechu vše řekl).Takže jsem byla předvolána na kriminálku, paní si se mnou pokecala řekla jsem všepodle pravdy,ona výpově´d zapsala, přečetla a já podepsala před nějakým jejím nadřízeným že je tam vše správně.
Ničeho se bát nemusíte, normoš řekněte co víte a že je to z doslechu … jít tam musíte. Jinak je to maření a budete za to ještě pykat vy .(.
verenika píše:
Aspoň se tu ěnco děje,ikdyž pro tebe je to asi nemilý
Ale nééé, dobrý, když se to někdo z okolí dozví no tak co…chjo, to nějak přežijem. Horší je když budemem muset vypovídat, to by byl průser…to bysme přežít nemuseli…doslova!!! ale na to opravdu už vliv mít nebude, jestli se to objevilo na emiminu nebo ne:-(
Anonymní píše:verenika píše:Ale nééé, dobrý, když se to někdo z okolí dozví no tak co…chjo, to nějak přežijem. Horší je když budemem muset vypovídat, to by byl průser…to bysme přežít nemuseli…doslova!!! ale na to opravdu už vliv mít nebude, jestli se to objevilo na emiminu nebo ne:-(
to mě mrzí,že máš takový starosti.Máš se těšit na mimčo a ne řešit takový hrůzy ![]()
verenika píše:Anonymní píše:to mě mrzí,že máš takový starosti.Máš se těšit na mimčo a ne řešit takový hrůzyverenika píše:Ale nééé, dobrý, když se to někdo z okolí dozví no tak co…chjo, to nějak přežijem. Horší je když budemem muset vypovídat, to by byl průser…to bysme přežít nemuseli…doslova!!! ale na to opravdu už vliv mít nebude, jestli se to objevilo na emiminu nebo ne:-(
Verčo hrůza to je, ale my se na noc zamykáme (podezřelý z vraždy má k nám bohužel přístup), ale máme psa a i když ho zná, štěká na všechny cizí, tak když jsem tu sama, tak jsem ve střehu. myslim že se není čeho bát, byl to jejich rodinný problém, který se vyhrotil v tohle, takže si nemyslim, že by přišel k nám a jen tak z rozmaru začal švihat mačetou. Ovšem příjemný to neni, a ještě když budeme muset svědčit,… to už bude horší.
Kamarad je taky predvolany k soudu jako svedek, jde sice ¨jen¨o majetkove zalezitosti, ale bude v zahranici, tak se omluvi. Jinak se dostavit musis, muzes se ale treba omluvit ze zdravotnich duvodu, pokud se s nejakym doktorem domluvis, ale zalezi na tom jak se ten soud potahne a muzou te predvolat znovu.
andela píše:Ničeho se bát nemusíte, normoš řekněte co víte a že je to z doslechu … jít tam musíte. Jinak je to maření a budete za to ještě pykat vy .(.
Andělko, my nechceme vypovídat nepravdu, jen prostě není jisté jestli to co jsme slyšeli, pravda je. Takže říct co víme nebude problém, jen to tomu dotyčnému pomůže do vězení a to vůbec není dobrý
Zvlášť když my nic neviděli, jen ten můj aktivista (mužskej) policii vyblil co se dozvěděl v hospodě. kdyby držel hubu, mohlli jsme mít klid. no jo, nejdřív mluví a pak myslí…to je můj trotlínek ![]()
Na adminy nenadávejte, nejsou tady 24 hodin denně, jsou to normální lidi, kteří chodí do práce a toto dělají ve svém volnu. Nemůžete čekat, že budou reagovat hned.
Anonymní-myslím,že když máš strach o svůj život a svých blízkých tak nemusíš jít svědčit.Jen vypovídat na policii?A pak budou tvou výpověď jen číst?No nevím,myslím,že by ti měl poradit nějaký právník ![]()