Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monik29 ono zas těch prostředků moc neplýtvám, spíš to tak leštím hubkou, cif mi vydrží dlouho
, jinak ty smajlíky, tak přeci nebudu za každou větu dávat uplakaného smajlíka
, ale obtěžuje jinak bych tu nepsala
@Mayaa007 píše:
@Modra1 tak já taky doufám, že se to srovná…no vidíš, mě zas příjde dost vysávat 4× denně, jinak u mě vysává robotický vysavač a to 1× týdně, každá místnost, pouštím ho tak nějak postupně ty místnost…u mě je extrém ta vanaa ano jak jsem psala ještě ta má přecitlivělá čistota, neustále se i koupu, možná to spolu i souvisí, že chci at je vana čistá…ale měla bych zbrzdit, už tak je mi to trapné to tady řešit, ale musela jsem se zeptat
Robotický vysavač jsem schovala, protože je to kůže líná
Musím sama. Až budu v práci, tak ho vytáhnu. ![]()
No vidíš, každá jsme nějakým způsobem narušené ![]()
A co v té vaně 5× denně myješ? To se někdo u vás 5× koupě nebude jak? Nebo myješ dokola nepoužitou vanu? ![]()
@Mayaa007 píše:
@Monik29 ono zas těch prostředků moc neplýtvám, spíš to tak leštím hubkou, cif mi vydrží dlouho, jinak ty smajlíky, tak přeci nebudu za každou větu dávat uplakaného smajlíka
, ale obtěžuje jinak bych tu nepsala
a měla jsi to takto vždycky nebo se to věkem horší? je super, že si uvědomuješ, že by to mohl být problém. Dokážeš sama sobě poručit a tu vanu třeba čistit denně „jen“ dvakrát? pokud to nedáš, nebála bych se vyhledat odbornou pomoc, poradí a navedou tě…
@Mayaa007 Občas mám taky stavy, kdy vidím každé smítko a kapku vody. Ale já jsem zdravá a vždycky si řeknu, že až budu stará, nebudu přeci vzpomínat na perfektní úklid, ale na zážitky a radosti a vykašlu se na to. Ty jsi ale na úklidu těžce závislá a každou závislost je potřeba léčit, jak píšou ostatní. Nenech se úklidem zničit a najdi si odborníka, který ti pomůže. Držím pěsti ![]()
@Mayaa007 píše:
Ahoj holky, možná divní otázka…původně jsem to chtěla napsat anonymně, ale tak si říkám, nebudu se schovávat za anonym, omlouvám se za hloupý dotaz i tak budu ráda za odpovědi
Chtěla bych se zeptat zda je normální, že extrémně doma uklízím…jsem na mateřské, takže jsem furt doma, jinak samozřejmě chodíme i na dlouhé procházky…No a můj konkrétní dotaz zní, jestli je normální, že třeba 5× denně furt čistím vanu a umyvadlo a linku v kuchyni, ale nejčastěji teda tu vanu furt leštím, nesmí tam být ani mastnota ani smítko prostě nic, jinak mě to hrozně štve a začnu leštit ještě zuřivěji
, hlavně když tam jde někdo z rodiny, hned tam potom nalítnu, no prostě je to na hlavu a vím to, ale nemůžu si pomoct, chtěla bych se zeptat jestli je to jen přecitlivělost na úklid a nebo už nějaká porucha…a nebo mi jednoduše na mateřské hrabe
Budu i ráda za tipy, jinak kolikrát jsem si říkala vykašlu se na to budu dělat uplně něco jiného doma, hrát si s malým, jenže vždy pak zas nalítnu do koupelny, když to neudělám pač bych neusla. Prostě vana se musí furt lesknout
![]()
![]()
Jsi fakt magor na úklid. Jakože úplně cakla, jde to úplně mimo nějaké mantinely normálnosti.
To časté koupání a mytí rukou mě zarazilo, ale jinak to mám podobně - umyvadlo a baterie musí být bez kapičky, leštím je po každé mytí rukou, záchod se musí lesknout, nesnesu prach na nábytku a vysavám a vytírám denně (mám psa). zase nemusím dělat žádný velký úklid, časově mi to vychází líp pořádek udržovat. mám pár kamarádek, které to dělají stejně, ale asi to úplně běžné není, no.
![]()
@pikola No nepoužitou vanu nemyju, prostě jak tam někdo vleze a vím o tom, tak tam hned nalítnu…ostatní věci odložím a jdu čistit
, prostě se na to musím už vyprdnout a umýt třeba jen večer
5× denně myješ vanu? To fakt zavání nějakou obsesí, to přece ani není po použití, to prostě jentak jdeš kolem vany a přelešťuješ to, co jsi sama před hodinou uklidila?
Fakt to vypadá na najěkou OCD, vyhledej pomoc.
@Mayaa007 píše:
@pikola No nepoužitou vanu nemyju, prostě jak tam někdo vleze a vím o tom, tak tam hned nalítnu...ostatní věci odložím a jdu čistit, prostě se na to musím už vyprdnout a umýt třeba jen večer
Tak to pak tu vanu ale zas nečistíš 5krát denně, ne?
spíš zkoordinuj rodinu, ať to dělají v podobný čas, ráno nebo večer, a pak to umyj po posledním z nich.
@Keyllah no hlavně jak jsem ted doma a ano určitě to zkusím umýt ted třeba i 1× denně, třeba jen večer a bude…No jak jsem byla mladá byl mi nějaký uklid někde
, je to asi i věkem
@Cenarius píše:
Jsi fakt magor na úklid. Jakože úplně cakla, jde to úplně mimo nějaké mantinely normálnosti.
Nejseš ty ten kouč přes empatii? ![]()
@Mayaa007 píše:
@pikola No nepoužitou vanu nemyju, prostě jak tam někdo vleze a vím o tom, tak tam hned nalítnu…ostatní věci odložím a jdu čistit, prostě se na to musím už vyprdnout a umýt třeba jen večer
Moment. Kolikrát denně je ta vana použita? To se fakt každý z vas koupě xkrat denně?
@Keyllah je to víckrát, tatka tam umývá i psovi tapky atd…já se tam taky umývám často…chlapi si to po sobě neuklidí, tatka tam tu špínu po psovi taky nechá a to mě taky rozčiluje…jinak jak jsem psala budu se snažit děkuji za rady
@Fee-bee píše:
Nejseš ty ten kouč přes empatii?
Tak ji mám poplacat po zádech, že je dobře, že udržuje pořádek? Až na to, že jí to omezuje v normálním fungování v životě. Jako stejně mě fascinuje, kolik lidí tady bere asi jako životní úspěch, když může 10× denně něco přejet prachovkou a nemít doma jediný smítko.