Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cenarius mám doma 3chlapy a psa, prcek samozřejmě vanu sám nezašpiní a proto i ta čistota ať má pak vanu čistou jak si hraje třeba večer s hračkama a má ji napuštěnou. A já sama se koupu celkem často, ale to určitě chci všechno změnit, nebo omezit…myslím i to leštění neustálé…
@Mayaa007 píše:
@Keyllah no hlavně jak jsem ted doma a ano určitě to zkusím umýt ted třeba i 1× denně, třeba jen večer a bude…No jak jsem byla mladá byl mi nějaký uklid někde, je to asi i věkem
Tak já tedy u sebe pozoruji, že se to věkem mění
dřív jsem bordel prostě neviděla, teď už to začínám víc řešit, ale zatím jsem na normální úrovní jiných
ale co mám odpozorováno, s věkem se to dost horší ![]()
@Cenarius píše:
Tak ji mám poplacat po zádech, že je dobře, že udržuje pořádek? Až na to, že jí to omezuje v normálním fungování v životě. Jako stejně mě fascinuje, kolik lidí tady bere asi jako životní úspěch, když může 10× denně něco přejet prachovkou a nemít doma jediný smítko.
no tak úspěch životní to není, jinak ženské to mají vždy těžší
Tak zrovna vanu umývám 1-2× týdně.
Ale já mám zase nádobí - všude po bytě posbírám nádobí a před spaním zapnu myčku. Na kuchyňské lince může být jen kávovar a konvice, jak je tam jen drobeček, tak neusnu.
Ale prádlo na žehlení můžu mít v koši třeba týden ![]()
@Keyllah píše:
Tak já tedy u sebe pozoruji, že se to věkem měnídřív jsem bordel prostě neviděla, teď už to začínám víc řešit, ale zatím jsem na normální úrovní jiných
ale co mám odpozorováno, s věkem se to dost horší
Casem se zhorsi zrak a zase se to pretoci.
@Mayaa007 Je to psychická porucha, naštěstí léčitelná. To nemyslím nikterak špatně, ale je to nutkání, posedlost. Jak sama píšeš, myslíš na to leštění neustále. To je prostě špatně, v mozku se to přehodilo do špatné koleje. Vyhledej odbornou pomoc, může se to zvrtnout do ještě větších problémů.
A ne, neboj, nejsi blázen, jen se v mozku něco pokazilo, ale je to napravitelné!
A hlavně, sama si uvědomuješ, že to asi není zcela normální, což je prvotní základ k úspěšné léčbě! ![]()
Dodatek pod čarou: Jako klidně bych si tě vzala na pár dnů k nám domů, taky potřebuji vyleštit barák a chybí chuť, čas a síly
Ale dneska se chystám na koupelnu ![]()
@Mayaa007 píše:
@Keyllah snad až budem staré babky na všecko se vykašlem
to už nám třeba nebude tak sloužit zrak ![]()
@Mayaa007 píše:
@Cenarius mám doma 3chlapy a psa, prcek samozřejmě vanu sám nezašpiní a proto i ta čistota ať má pak vanu čistou jak si hraje třeba večer s hračkama a má ji napuštěnou. A já sama se koupu celkem často, ale to určitě chci všechno změnit, nebo omezit…myslím i to leštění neustálé…
A víš že přehnanou čistotou tomu dítěti spíš skodis? Že jeho imunitní systém bude úplně v rozkladu, když bude žít pomalu ve sterilním prostředí?
@Cenarius píše:
Tak ji mám poplacat po zádech, že je dobře, že udržuje pořádek? Až na to, že jí to omezuje v normálním fungování v životě. Jako stejně mě fascinuje, kolik lidí tady bere asi jako životní úspěch, když může 10× denně něco přejet prachovkou a nemít doma jediný smítko.
Nemám nic proti podstatě Tvého sdělení, jen na té formě bys mohl zapracovat. ![]()
Dle podrobnějšího vysvětlení-pes, 3 muži, ty sama se koupeš, mi to nepřijde jako divný. Taky bych vanu drhla, když by se v ní denně cáral pes a jeden až dva lidi. O ostatním úklidu moc nemluvíš, takže si nemyslím, že by nadpis korespondoval s tím, co popisuješ.
@Fee-bee píše:
Nemám nic proti podstatě Tvého sdělení, jen na té formě bys mohl zapracovat.
Okej. Příště přitlačim na množství duhy a jednorožců.
@Rosebery píše:
Dle podrobnějšího vysvětlení-pes, 3 muži, ty sama se koupeš, mi to nepřijde jako divný. Taky bych vanu drhla, když by se v ní denně cáral pes a jeden až dva lidi. O ostatním úklidu moc nemluvíš, takže si nemyslím, že by nadpis korespondoval s tím, co popisuješ.
Jo? Že když si někdo dá odpoledne sprchu a víš, že se tam bude za 2 hodiny koupat někdo další, tak to stejně vypucujes na luxusní lesk? To fakt pak dotyčný nedělá nic jinýho než že uklízí, to je psycho.
Hm, nejdřív jsem si pomyslela- šťastlivka- ale po dočtení ani náhodou. Vypadá to tak obsesivně, nutkavě…
To tedy není v pořádku.🤔