Přejete si?

Anonymní
5.8.18 16:38

Přejete si?

Možná mi už úplně hráblo, ale poslední týdny se zajímám o to, že si vlastně celý život špatně přeju. Jsem plná obav a často se mi vyplní. Občas si přeju něco, čeho pak lituju. Obecně se ale téměř všechno plní. Něco rychle, něco později, ale plní. Je docela děsivé si to rekapitulovat.

A tak jsem se rozhodla, že si začnu přát správně, přečetla jsem o tom pár knih, viděla x videí, přečetla hromadu článků.

Otázka ale zní: věříte, že se nám všechna přání plní? A že občas to nejde, protože tomu prostě nevěříme (nebo alespoň podvědomě ne) a rozum nám to sám vyvrací? Anebo si to přejeme málo. Nebo je to celý blbost a osud je předem daný?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
5.8.18 16:43
@Anonymní píše:
Možná mi už úplně hráblo, ale poslední týdny se zajímám o to, že si vlastně celý život špatně přeju. Jsem plná obav a často se mi vyplní. Občas si přeju něco, čeho pak lituju. Obecně se ale téměř všechno plní. Něco rychle, něco později, ale plní. Je docela děsivé si to rekapitulovat.

A tak jsem se rozhodla, že si začnu přát správně, přečetla jsem o tom pár knih, viděla x videí, přečetla hromadu článků.

Otázka ale zní: věříte, že se nám všechna přání plní? A že občas to nejde, protože tomu prostě nevěříme (nebo alespoň podvědomě ne) a rozum nám to sám vyvrací? Anebo si to přejeme málo. Nebo je to celý blbost a osud je předem daný?

proč anonymně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
5.8.18 16:45

Nemyslím si, že se splní úplně všechna přání. Ale věřím na to, že se neplní jen přání, ale i to, na co člověk třeba myslí, ne vysloveně přeje. Vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
5.8.18 16:50

Ja jsem do jiste miry fatalista a verim na osud. Ale jen na ty zakladni milniky, na to, ze potkame urcite lidi, ze jsou nam predurceny nase deti a neco se od lidi v nasem zivote mame naucit/poucit. At uz v dobrem ci zlem.
Ale neverim na takova ta materialni prani a silu myslenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.8.18 17:15

Myslím, ze se mi splní to, na čem zamakam. Když budu sedět na zadku a přát si, tak budu mít tak max otlaceniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.8.18 17:16

Přání je první věc. Potřebuješ vědět, co chceš, pak si rozmyslet jak toho dosáhnout a pak začít jednat.

Tuna seberozvojové literatury,, 4D vizualizace a nejpropracovanější rituály nic nezmohou, pokud si budeš věci jen představovat a nebudeš reálně dělat něco proto, aby změna, kterou chceš nastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
5.8.18 17:19

Nepřeju si člověk dostane to co potřebuje a né to co chce..takže nelpět a vážit si všeho i toho špatného,protože ve finále je to ponaučení a ty jsou pro nás ta nejlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
5.8.18 17:29

Mě se nikdy nesplnilo co sem si jenom přála, vždycky sem pro to musela něco udělat, takže opravdu nevěřím že když si jen budu něco přát že se mi to splní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.8.18 17:41
@Anonymní píše:

Otázka ale zní: věříte, že se nám všechna přání plní? A že občas to nejde, protože tomu prostě nevěříme (nebo alespoň podvědomě ne) a rozum nám to sám vyvrací? Anebo si to přejeme málo. Nebo je to celý blbost a osud je předem daný?

Přeju si splnitelné věci. A dávám si pozor, co si přeju, protože by se mi to mohlo splnit. Na osud nevěřím. Jsem v životě spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
5.8.18 17:59

Na sílu myšlenky a přání nevěřím, dokonce mi to zní jako totální hloupost. Na světě se děje tolik tragédií, že „přát si“ rozhodně nefunguje. Jak už psali ostatní přede mnou, jediné, co se počítá je práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
5.8.18 18:34

Ne, nevěřím na takové to „přej si a vesmír ti to pošle“ a bla bla. Věřím v sebe a svoje schopnosti. Nesnáším řeči o osudu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
5.8.18 18:42

Preju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová