Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Pokud takový den zařadíš třeba 1× týdně, tak to je v pohodě. Ale pro každodenní použití je to určitě málo i při sedavém zaměstnání. Napiš do této poradny pro nějaké tipy k zdravé výživě. Takové výrazné hubnutí dobré není, zkus se podívat třeba na kalorické tabulky, které ti řeknou, kolik bys toho přibližně měla sníst, abys hubla, ale bylo to v rámci zachování zdraví. Zařaď i nějakou pohybovou aktivitu navíc a hlavně vydrž, pokud jsi něco nabrala, bude přece jen nějakou dobu trvat, než to dáš zase pryč.
To je až nezdravé, nemáš žádné bilkoviny ani cukry. Nech si sestavit jídelníček na míru, při správném stravování jis klidně 5× denně dostatečně a do syta a hubnes, teď si zadelavas akorát na zdravotní potíže a jojo efekt, protože takové stravování nelze vydržet dlouhodobě.
Nejlepsi zpusob jak si zaseknout metabolismus a pak budes pribirat i jak se rika ze vzduchu. Zvysit jidlo a zaradit pohyb.
@Kriss Tina píše:
To je až nezdravé, nemáš žádné bilkoviny ani cukry. Nech si sestavit jídelníček na míru, při správném stravování jis klidně 5× denně dostatečně a do syta a hubnes, teď si zadelavas akorát na zdravotní potíže a jojo efekt, protože takové stravování nelze vydržet dlouhodobě.
Jak to? Bílkoviny jsou v jogurtu, sýru i šunce, v jogurtu i cukry.
@Tiger-lily a kolik si myslis ze mas bilkovin v par platcich sunky ci syru nemluve o jogurtu. ![]()
Začala sem to dělat stejne
týden už takhle jim, dneska sem měla 3 tousty, takže už to večer na moc nevidim
ale zhubla sem půl kila za týden, nevím jak si dosáhla 5kg za 14dni ![]()
Nechala bych si sestavit plnohodnotný jídelníček. Profíci vezmou v potaz věk, typ zaměstnání a možnou pohybovou aktivitu. A toho bych se pak držela. Dokáží ho nastavit i s cílem snížení tělesné hmotnosti či jen udržení tělesné hmotnosti. A rozhodně bych přidala i k sedavému zaměstnání nějaký ten pohyb navíc. Ač třeba jen v podobě delších procházek.
@Tiger-lily
Denně je veeelmi orientacne (rekneme pro 60kg ženu, která si chce udržet váhu) potřeba cca 50g bílkovin/ 250g sacharidů /50 g tuků
V jednom plátku sýra nebo šunky je asi 4g bílkovin
Jeden 150g bílý jogurt má asi 6g bílkovin, 6g tuku a 6g cukru.
V zelenině je „0 0 prd“ všeho.
Takže snad je dostatečně vidět, jak malý ten příjem je a jak tělo trpí ![]()
Když byste byly chlap, tak vám napíšu, ať si představíte, že byste takhle krmily svoje auto, jak by asi jezdilo? Jak by bylo spolehlivé? Jak daleko by vás odvezlo?
@ludmilaadamkova píše:
@Tiger-lily a kolik si myslis ze mas bilkovin v par platcich sunky ci syru nemluve o jogurtu.
Málo, ale jsou tam. Ona má celkově málo stravy, takže jen bílkoviny nejsou ten jediný problém.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,stala se mi taková věc. Vždy jsem byla člověk, co se hrozně rád přijídal, do svých 20ti let jsem měla i pěknou postavu (normální). Bohužel s nástupem do práce a sedavým zaměstnáním jsem se začala i toršku zakulacovat - teď jsem celkem oplácaná, ne ale obézní, prostě krev a mlíko. Jenže jsem se začala šíleně nenávidět a teď to již došlo tak daleko, že mám strach více jíst, raději hladovím, zhubla jsem za 14 dní 5 kg a mám pocit, že se cítím lépe. Jenomže, za běžný den sním zhruba 1 obyč malý bílý jogurt, a k obědu salát - zhruba 200g, když mám k večeru chut, tak si dám třeba plátek sýra, nebo šunky, bez pečiva, jen jeden, max dva. Piji jen vodu a 2× neslazené kafe s trochou mléka. Myslím, že to asi neni uplně nejlepší, ale nechci jíst více, nechci přibírat…a teď jak z toho ven.
Z.
Jíš a nebo co? Hodláš přestat úplně jíst? Co vlastně vůbec chceš? ![]()
@Kobliha51 píše:
Málo, ale jsou tam. Ona má celkově málo stravy, takže jen bílkoviny nejsou ten jediný problém.
No prave, mela by to navysit a trochu pridat i zdrave tuky. Sacharidy muze drzet nizko treba kolem 100 gramu denne a bude hubnout krasne a metabolismus se ji nezasekne.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,stala se mi taková věc. Vždy jsem byla člověk, co se hrozně rád přijídal, do svých 20ti let jsem měla i pěknou postavu (normální). Bohužel s nástupem do práce a sedavým zaměstnáním jsem se začala i toršku zakulacovat - teď jsem celkem oplácaná, ne ale obézní, prostě krev a mlíko. Jenže jsem se začala šíleně nenávidět a teď to již došlo tak daleko, že mám strach více jíst, raději hladovím, zhubla jsem za 14 dní 5 kg a mám pocit, že se cítím lépe. Jenomže, za běžný den sním zhruba 1 obyč malý bílý jogurt, a k obědu salát - zhruba 200g, když mám k večeru chut, tak si dám třeba plátek sýra, nebo šunky, bez pečiva, jen jeden, max dva. Piji jen vodu a 2× neslazené kafe s trochou mléka. Myslím, že to asi neni uplně nejlepší, ale nechci jíst více, nechci přibírat…a teď jak z toho ven.
Z.
Zacni se hejbat, takhle si akorat roze.seres metabolizmus a za chvili budes tloustnout i z jogurtu
@Tiger-lily jo určitě v plátku sýra denně je dostatek bílkovin, chce to kousek masa, ryby, luštěniny… Hodně ovoce a zeleniny.
Ahoj holky,
stala se mi taková věc. Vždy jsem byla člověk, co se hrozně rád přijídal, do svých 20ti let jsem měla i pěknou postavu (normální). Bohužel s nástupem do práce a sedavým zaměstnáním jsem se začala i toršku zakulacovat - teď jsem celkem oplácaná, ne ale obézní, prostě krev a mlíko. Jenže jsem se začala šíleně nenávidět a teď to již došlo tak daleko, že mám strach více jíst, raději hladovím, zhubla jsem za 14 dní 5 kg a mám pocit, že se cítím lépe. Jenomže, za běžný den sním zhruba 1 obyč malý bílý jogurt, a k obědu salát - zhruba 200g, když mám k večeru chut, tak si dám třeba plátek sýra, nebo šunky, bez pečiva, jen jeden, max dva. Piji jen vodu a 2× neslazené kafe s trochou mléka. Myslím, že to asi neni uplně nejlepší, ale nechci jíst více, nechci přibírat…a teď jak z toho ven.
Z.