Přestávám jíst

Anonymní
9.7.18 15:38

Přestávám jíst

Ahoj holky,

stala se mi taková věc. Vždy jsem byla člověk, co se hrozně rád přijídal, do svých 20ti let jsem měla i pěknou postavu (normální). Bohužel s nástupem do práce a sedavým zaměstnáním jsem se začala i toršku zakulacovat - teď jsem celkem oplácaná, ne ale obézní, prostě krev a mlíko. Jenže jsem se začala šíleně nenávidět a teď to již došlo tak daleko, že mám strach více jíst, raději hladovím, zhubla jsem za 14 dní 5 kg a mám pocit, že se cítím lépe. Jenomže, za běžný den sním zhruba 1 obyč malý bílý jogurt, a k obědu salát - zhruba 200g, když mám k večeru chut, tak si dám třeba plátek sýra, nebo šunky, bez pečiva, jen jeden, max dva. Piji jen vodu a 2× neslazené kafe s trochou mléka. Myslím, že to asi neni uplně nejlepší, ale nechci jíst více, nechci přibírat…a teď jak z toho ven.
 Z.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
9.7.18 15:41

Pokud takový den zařadíš třeba 1× týdně, tak to je v pohodě. Ale pro každodenní použití je to určitě málo i při sedavém zaměstnání. Napiš do této poradny pro nějaké tipy k zdravé výživě. Takové výrazné hubnutí dobré není, zkus se podívat třeba na kalorické tabulky, které ti řeknou, kolik bys toho přibližně měla sníst, abys hubla, ale bylo to v rámci zachování zdraví. Zařaď i nějakou pohybovou aktivitu navíc a hlavně vydrž, pokud jsi něco nabrala, bude přece jen nějakou dobu trvat, než to dáš zase pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.7.18 15:43

To je až nezdravé, nemáš žádné bilkoviny ani cukry. Nech si sestavit jídelníček na míru, při správném stravování jis klidně 5× denně dostatečně a do syta a hubnes, teď si zadelavas akorát na zdravotní potíže a jojo efekt, protože takové stravování nelze vydržet dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
9.7.18 15:46

Napiš váhu, výšku a věk.

Nejlépe před hubnutím a po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.7.18 15:50

Nejlepsi zpusob jak si zaseknout metabolismus a pak budes pribirat i jak se rika ze vzduchu. Zvysit jidlo a zaradit pohyb.

• Citovat
  • Upravit
35438
9.7.18 15:53
@Kriss Tina píše:
To je až nezdravé, nemáš žádné bilkoviny ani cukry. Nech si sestavit jídelníček na míru, při správném stravování jis klidně 5× denně dostatečně a do syta a hubnes, teď si zadelavas akorát na zdravotní potíže a jojo efekt, protože takové stravování nelze vydržet dlouhodobě.

Jak to? Bílkoviny jsou v jogurtu, sýru i šunce, v jogurtu i cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.7.18 16:28

@Tiger-lily a kolik si myslis ze mas bilkovin v par platcich sunky ci syru nemluve o jogurtu. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.18 16:45

Začala sem to dělat stejne :D týden už takhle jim, dneska sem měla 3 tousty, takže už to večer na moc nevidim :think: ale zhubla sem půl kila za týden, nevím jak si dosáhla 5kg za 14dni :D

• Citovat
  • Upravit
808
9.7.18 16:53

Nechala bych si sestavit plnohodnotný jídelníček. Profíci vezmou v potaz věk, typ zaměstnání a možnou pohybovou aktivitu. A toho bych se pak držela. Dokáží ho nastavit i s cílem snížení tělesné hmotnosti či jen udržení tělesné hmotnosti. A rozhodně bych přidala i k sedavému zaměstnání nějaký ten pohyb navíc. Ač třeba jen v podobě delších procházek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
9.7.18 16:58

@Tiger-lily
Denně je veeelmi orientacne (rekneme pro 60kg ženu, která si chce udržet váhu) potřeba cca 50g bílkovin/ 250g sacharidů /50 g tuků

V jednom plátku sýra nebo šunky je asi 4g bílkovin

Jeden 150g bílý jogurt má asi 6g bílkovin, 6g tuku a 6g cukru.

V zelenině je „0 0 prd“ všeho.

Takže snad je dostatečně vidět, jak malý ten příjem je a jak tělo trpí :?
Když byste byly chlap, tak vám napíšu, ať si představíte, že byste takhle krmily svoje auto, jak by asi jezdilo? Jak by bylo spolehlivé? Jak daleko by vás odvezlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.7.18 17:02
@ludmilaadamkova píše:
@Tiger-lily a kolik si myslis ze mas bilkovin v par platcich sunky ci syru nemluve o jogurtu. 8o

Málo, ale jsou tam. Ona má celkově málo stravy, takže jen bílkoviny nejsou ten jediný problém.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.7.18 17:03
@Anonymní píše:
Ahoj holky,stala se mi taková věc. Vždy jsem byla člověk, co se hrozně rád přijídal, do svých 20ti let jsem měla i pěknou postavu (normální). Bohužel s nástupem do práce a sedavým zaměstnáním jsem se začala i toršku zakulacovat - teď jsem celkem oplácaná, ne ale obézní, prostě krev a mlíko. Jenže jsem se začala šíleně nenávidět a teď to již došlo tak daleko, že mám strach více jíst, raději hladovím, zhubla jsem za 14 dní 5 kg a mám pocit, že se cítím lépe. Jenomže, za běžný den sním zhruba 1 obyč malý bílý jogurt, a k obědu salát - zhruba 200g, když mám k večeru chut, tak si dám třeba plátek sýra, nebo šunky, bez pečiva, jen jeden, max dva. Piji jen vodu a 2× neslazené kafe s trochou mléka. Myslím, že to asi neni uplně nejlepší, ale nechci jíst více, nechci přibírat…a teď jak z toho ven.
Z.

Jíš a nebo co? Hodláš přestat úplně jíst? Co vlastně vůbec chceš? :think:

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
9.7.18 17:06
@Kobliha51 píše:
Málo, ale jsou tam. Ona má celkově málo stravy, takže jen bílkoviny nejsou ten jediný problém.

No prave, mela by to navysit a trochu pridat i zdrave tuky. Sacharidy muze drzet nizko treba kolem 100 gramu denne a bude hubnout krasne a metabolismus se ji nezasekne.

• Citovat
  • Upravit
1606
9.7.18 17:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky,stala se mi taková věc. Vždy jsem byla člověk, co se hrozně rád přijídal, do svých 20ti let jsem měla i pěknou postavu (normální). Bohužel s nástupem do práce a sedavým zaměstnáním jsem se začala i toršku zakulacovat - teď jsem celkem oplácaná, ne ale obézní, prostě krev a mlíko. Jenže jsem se začala šíleně nenávidět a teď to již došlo tak daleko, že mám strach více jíst, raději hladovím, zhubla jsem za 14 dní 5 kg a mám pocit, že se cítím lépe. Jenomže, za běžný den sním zhruba 1 obyč malý bílý jogurt, a k obědu salát - zhruba 200g, když mám k večeru chut, tak si dám třeba plátek sýra, nebo šunky, bez pečiva, jen jeden, max dva. Piji jen vodu a 2× neslazené kafe s trochou mléka. Myslím, že to asi neni uplně nejlepší, ale nechci jíst více, nechci přibírat…a teď jak z toho ven.
Z.

Zacni se hejbat, takhle si akorat roze.seres metabolizmus a za chvili budes tloustnout i z jogurtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.7.18 17:43

@Tiger-lily jo určitě v plátku sýra denně je dostatek bílkovin, chce to kousek masa, ryby, luštěniny… Hodně ovoce a zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková