Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nastavila sis moc vysoké cíle, a sama vidíš že dlouhodobě se to prostě zvládnout nedá. S přítelem si promluv, rozdělte si povinosti, úklid atd. Ono je strašně jednoduchý poslat 50% na bydlení a nemít žádné starosti. A hlavně, on by tě měl podržet, když vidí že máš stres, starosti a něco tě trápí, ne že pro to nemá pochopení a ty to před ním musíš schovávat. Proč? To tě pak ubíjí ještě víc, když uvnitř křičíš ale musíš se usmívat. To je špatně.
Kočko, ty jsi totálně vyhořelá, čemuž se vůbec nedivím, ale založení rodiny tě nevytrhne. Naopak, budeš sama nejen na domácnost, ale i na dítě a perfekcionistkou zůstaneš, takže nejpozději 3 měsíce po porodu budeš řešit, že jsi ještě nezhubla těhotenská kila a s náročným miminkem nemáš čas ani na uklízení, natož na cvičení ![]()
Potřebuješ terapii, ale nějakou intenzivní, kde se jde opravdu do hloubky. K příteli se raději nevyjadřuju, nepůsobí na mě jako chlap do nepohody, ale věřím, že se správnou terapií se ho rychle zbavíš.
Píšeš, že už máš náročnější a zodpovědnější práci i dobrý plat, takže první, co bych zlepšila je, že bych vypustila doučování po práci. Abys měla klid na sebe, na cvičení, udělat co potřebuješ. A taky bych zapojila přítele do chodu domácnosti, ať se naučí některé aktivity dělat on, bude se to hodit, až budete mít rodinu.
Jsi na sebe přísná. Nemůžeš jet furt naplno. Je úplně normální mít jeden úvazek a nepracovat ještě po práci.
@Ahep píše: Více
Typla bych, že velké flegmouš. Ten s tím bude v pohodě
…Teda do chvíle, než ho uštvaná ženská s 2 detma bude chtít vyhodit. To, pro změnu, nebude vůbec chápat ![]()
Já si nemyslím nic. Možná mu full servis vyhovuje a nemá nároky na kvalitu společně stráveného času. Každý to máme jinak. Třeba to je typ, co řijde domů k hotovému, pustí si televizi nebo PC a je rád, že s ní nikam nemusí jít…
Osobne si myslim, ze zadnou terapii nepotrebujes. Potrebujes jenom zvolnit a srovnat si priority. A kdyz budes vsechno svadet na to, ze jsi perfekcionistka, tak se nikam nepohnes. To je totiz jadro problemu. A protoze je ti v soucasnem nastaveni blbe a nevis kudy kam a do toho mozna i biologicke hodiny, nebo mozna pocit, ze do perfektniho zivota v tomhle zivotnim useku dite a svatba patri, tak sis zmyslela jeste svatbu a dite.
Pritel odmita varit a prat? Fajn, odted bych varila pro sebe a prala pro sebe. A podobne bych pokracovala dal. Ale uvedom si, ze na skale “pigluju spary v koupelne kartackem na zuby” a “shnijem v bordelu” je hodne dalsich moznosti a tvoje nahlizeni na “hniti v bordelu” muze byt zkreslene tim, ze nesneses kapku na zrcadle. Zivot se ma zit a ne se porad honit za povinnostma a pocitem “musim musim musim”. Musis akorat umrit, jinak nemusis lautr vubec nic.
@Afrikana píše: Více
Já bych se nejdřív dala víc psychicky dohromady a až pak řešila svatbu a dítě. Nešla bych do toho takhle vyflusnutá. Svatbu si chceš užít a nebýt v posledním tažení. Potažmo totéž s dítětem. Zároveň pokud je zakladatelka perfekcionalistka a má ráda uklizeno, tak to s dítětem dostává dost na frak a jestli všechno kolem dítěte bude na ní a ještě i úklid, tak to bude brzo nešťastná i s dítětem. Chlap by měl být parťák, navíc chlap kolem třicítky ještě není děda, co už se fakt nechce učit, jak se ovládá pračka.
Kolem péče o dítě je hodně práce a teda, pokud se chlap sám chová jako další dítě, tak bych si to dítě s ním rozmyslela. Pak se budeš dohadovat nejen o úklid, ale i o péči kolem dítěte. Nějak se mi taky nechce věřit, že chlap co neuklidí, neuvaří, se chce vůbec starat o dítě. Podle mě se o dítě starat nechce, a proto nechce ani svatbu a hodí se mu vymluvit na zdravotní stav zakladatelky.
Protože mít dítě fakt není relax. A pokud se psychicky hroutíš už teď, bude to s dítětem stokrát horší.
Zpomal, vypusť doučování a najdi si jinýho přítele. Dospělého, takového, co ti bude oporou a partnerem a nebudeš ho mít doma jako neschopnej přítežek
Taky si myslim, ze ted pritel nechce svatbu a dite, protoze ma strach, ze to nezvladnes a zhroutis se, kdyz vidi, ze jsi ve spatnem stavu i bez ditete.
Stridave se tu pise terapie ano, terapie ne. Za mne ano, abys přehodnotila naroky na sebe, na úklid a dalsi veci. Zacit verit priteli, ze neni dite a dokaze nektere veci udelat sam.
Jo, taky bych ted nesla do zadne svatby a ditete. To je nesmysl.