Sny o sebepoškozování

Nikča9
30.9.24 19:41

Sny o sebepoškozování

Ahoj všem, chci se zeptat. Je tu někdo komu se to taky NĚKDY zdálo? Teď poslední dobou se mi zdají sny o sebepoškozování proč a co se s tim dá dělat nebo proč se to zdá děkuji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9175
30.9.24 19:52
@Nikča9 píše: Více

Ahoj,
jj, sebepoškozování je jedno z častých témat, která se mi ve spaní opakují. Já s ním mám ale cca 14 let problémy i mimo snění. A ty sis někdy něco udělala? Přemýšlíš někdy nad tím? Dělá to někdo ve tvém okolí? Ono je víc důvodů, proč se to může zdát. Pokud ti to přináší nepohodu, možná bych navštívila i psychologa, případně pokud si něco chceš udělat i vědomě, tak krizové centrum. Nevím, kolik ti je, jestli jsi třeba ještě adolescent, tam je to teď veliký problém a nárůst. Držím palce a neboj se si o tom s někým promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikča9
30.9.24 20:06

@Lollitka je mi 27 let, a v minulosti jsem problém měla to je pravda, a teď se mi o tom zdá jak kdybych to měla dělat. Nechápu to pořád proč dokola se mi o tom zdá.. :roll: Moje náladovost je jednou nahoře a pak dole

• Citovat
  • Upravit
9175
30.9.24 20:13

Ahoj, no možná když už s tím máš zkušenost, tak třeba podvědomě máš nutkání to zas udělat, nebo naopak vůbec vědomě nechceš a ty sny tě tím trápí. Nevím, nejsem odborník na výklady snů, ale nějaké psychoterapeutické směry se tím, myslím, nějak i zabývají, myslím, že třeba jungiáni. Tady jsem i našla kurz na výklad snů právě v jungiánském pojetí: https://centrumkaleidoskop.cz/analyza-snu/ ale možná je to jen pro odborníky a platí se za to, ale zas ten terapeut má bohaté zkušenosti s klienty (nejen) se sebepoškozováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
30.9.24 20:20

A tady jsem našla článek o výkladu snů v psychoterapii, pod ním je uvedená i literatura, ze které sedá pak čerpat: https://www.aliviocentrum.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3125
30.9.24 20:41

Nedávno se mi zdál sen, úplně živý, jako skutečný. V něm jsem chtěla a už měla podstoupit asistovanou sebevraždu. A ti, co mi měli pomoci, se mě ptali, zda s sebou chci vzít i děti (mám 3). Přičítám to současným životním změnám, úzkostem atd. Sebevraždu jsem nikdy neplánovala ani se nepokusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
30.9.24 20:51

Strejda po 10letech od doby, co prestal kourit, rikal, ze se mu zda, jak si zapali, jak uplne citi tu chut a pocit. Proste to mas v sobe z minulosti. Asi bych se ri zkusila moc nezabyvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikča9
1.10.24 14:22

@Lollitka jedná se o mě

• Citovat
  • Upravit
9175
1.10.24 16:35

Však já pochopila, že se jedná o tebe, v mých dalších reakcích jsem ti dala nějaké tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová