Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem nechala očkovat pneumokoky se 14 denními rozestupy mezi hexou, dohromady jsem nechtěla, je to hrozný záhul pro tak malé tělíčko a pokud by byla reakce, tak ani nevíš, jestli na hexu nebo pneumokoky.
Příspěvek upraven 04.04.12 v 08:09
Ahoj, očkovala bych hexu a prevenar zvlášť. Můj dr. říkal, že bývají teda spíše reakce na hexu (na tu měl u první dávky malý lehce zvýš. teplotu, pak už bez reakce), než na prevenar. Můžeš dát také plně hrazený synflorix.
Ockujeme zvlast od 3,5. mesice. Navrhla sama doktorka. Dohromady bych nedala. Mel na Prevenar reakci, na Hexu ne.
Ja sama som ako dieta mala koka v hrdle. Ked som to povedala doktorke, tak mi odpovedala ze koky po nas proste lezu a ze su to naozaj bezne bakterie. A ze sa v celej svojej praxi (ma po 40) este s takymto ochorenim nestretla. Tiez to dietatko v reklame vraj nemuselo ohluchnut, keby mu niekto do toho uska vcas pozrel ![]()
A tak sme my toto ockovanie odmietli, doktorka povedala „ponuknut vam to musim, ale tlacit vas nebudem“.
A uprimne, neverim ockovaniu na ktore je taka agresivna reklama
pride mi to akoby to bolo hlavne na predaj, a nie na pomoc ![]()
Jestli ti nevadí, že zaplatíš plnou cenu, tak můžeš očkovat i později, když se dává až po roce, tak místo 4 injekcí se dávají jenom 2, taky to tak budeme dávat, dítě už je větší, nedávají se zároven nebo skoro zároven k tomu jiné očkování a dostane o 2 dávky méně..
očkovala jsem, ale zvlášť od hexy, dohromady se mi to nelíbí a ani doktorka to nedoporučila
reakce: na 1. dávku byl takový lehounce zpomalený ten den a večer měl teplotu (ne víc než 38), na 2. a 3. dávku už pak večer jen tu teplotu (zas ne víc jak 38) a ani jsem mu nic nedávala, protože spal (měřila jsem bezdotykovým teploměrem, jinak bych to ani nevěděla).
rozhodnout se musíš sama, někdo tu píše, že my, co děti neměly reakci, měly štěstí atd…no, ony (co neočkovaly a dítě nechytlo pneumokoka…případně tetanus, hemofila, záškrt-to, co je v hexe atd.) snad štěstí neměly? měly a jaký.
ja by som neockovala. prvu dceru sme ockovali od stvrteho mesiaca, syna nie a chorobnost sa nicim nelisi, nestazujem si. nebudeme ockovat ani tretieho.
Očkovala jsem, byla vysoká teplota, na další dávku jsem dávala homeopatikum thuyu occidentalis a bez teploty, očkovala bych znovu, ale určitě ne dohromady s hexou.
Jo a Dr. mi říkala, že těch známých pneumokoků je přes 90 a v té vakcíně je jich 13…
no já o tom taky dlouho uvažovala a nakonec sem řekla že prevenar jo, šla sem se poradit se svou dr a ta mi řekla že mám být v klidu a že (údajně) se hexa s pneumokoky sloučí, nevím co je na tom pravdy, těžko soudit…
no ale kupodivu reakce byla lepší než na samotnou první hexu
![]()
a taky mi už ani nevím kdo říkal, že na Slovensku sou pneumokoci povinní ![]()
my jsme prevenar 13 dali, očkovali jsme společně s hexou a bez reakce ..
@Babe007 píše:
ahoj, mě ho víceméně rozmluvila i sama pediatrička. Je zdravý, na uši jsme doma nikdo netrpěli. A určitě bych to nedávala najednou, i na tom letáku doporučují vakcionologové očkovat se 14ti denním odstupem..
Ahoj, u nás na ouška trpěla moje sestra a Honzíkovo nevlastní sestřička…
Nedala bych vůbec. A když už, tak v žádným případě dohromady s hexou. Můžeš případně naočkovat později, pokud se rozmyslíš. Je prokázáno víc procent nežádoucích účinků na očkování než je množství komplikací a úmrtí na pneumokoka. Nejsem zastáncem úplnýho neočkování, ale pneumokok je jen nafouknutá bublina, spousta rodičů už spíš nedává než dává.