Prezidentské volby 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28294
3.1.18 13:06
@Eule píše:
Tak já jsem včera celý den trávila sledováním debat a získáváním informací o kandidátech. V jedné největší debatě - vedenou DVTV - mě velice mile překvapil Topolánek. U Drahoše jsem zjistila, že mi vadí fakt, že prostě je to vědec a ne politik, navíc mi přijde abnormálně „nemastný, neslaný“. Zajímavě na mě zapůsobil i Horáček. Každopádně já mám jasno: v prvním kole Pavel Fischer, který má podle mě obrovské zkušenosti a přehled a je známou osobností i ve světě, v kole druhém: kdokoliv jiný než M. Zeman.

Mam to uplne stejne, volit budu Fischera, ta zkusenost s politikou a diplomacii je videt i z toho co rika a v prvnim kole budu volit dle sebe. Topolanek me velmi orekvapil. V druhem kole taky proti Zemanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.1.18 13:09
@Dračice 2 píše:
Ke standardním demokratickým volbám patří standardní volební kampaň. S politováním nutno říci, že v Česku před prezidentskými volbami taková kampaň neprobíhá. A je to jednoznačně vina stávajícího prezidenta Miloše Zemana. Ke standardní kampani neoddělitelně patří vzájemná konfrontace kandidátů. Voliči mají právo vidět, jak dokážou reagovat, jaká je jejich současná mentální i fyzická kondice, jak si stojí v porovnání s ostatními. Jen v přímé konfrontaci ve formě živých debat se mohou vyjevit skutečné kvality uchazečů o funkci, jen tak se mohou voliči kvalifikovaně rozhodnout. Zeman ale debaty s protikandidáty odmítá a tím vlastně voličům odpírá možnost kvalifikovaného rozhodováníhttps://archiv.ihned.cz/…ho-mauzoleum?…

Kampááááň :cert: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
3.1.18 13:12

Já se připojuji k volbě Drahoše. Za mě nejlepší kandidát. Druhé kolo budu také volit proti Zemanovi, myslím že 5 let bohatě stačilo. Jediný problém bych měla, kdyby do druhého kola postoupil Horáček, toho opravdu nemusím :? Asi bych k volbám nešla, nebo s velkým sebezapřením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
3.1.18 13:28
@inkakřivák píše:
Takže nebudeš ho volit, ačkoliv je velmi inteligentní, zná souvislosti a má veliký rozhled. raději budeš volit uhlazeého člověka, který se v tom bude motat a bude se snažit chovat líbivě? tak na to já nemám. Ti ostatní kandidáti mají prostě charizma kuchynské utěrky, pro mne. Já budu volit člověka, který si za svým názorem bude stát a nebude se ho bát říci - opět Krym. Všichni vědí, že co Putin schvátí, to nenavrátí, ale navrhnout řešení, to ne. To je pořád měl by to vrátit, měl by jednat. Jo měl by, to je fakt, ale bude? nebude, to je taky fakt. Takže bych navrhla též kompenzaci. Jinou.

Souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8699
3.1.18 13:36
@Gnaar píše:
Tak hlavně ty názory, které prezentuje jsou konzistentní a mají hlavu a patu.
Zeman je dlouhodobě terčem útoků „havloidů“ a „kavárny“, mainstreamová média proti němu vedou tu kampaň dlouhodobě, minimálně od doby, kdy deklasoval ve volbách rakouského lesníka. Asi proto, že nejede podle notiček jako jel např. kolaborant a zrádce Sobotka?

Víš, mně tak nějak od jakékoli debaty odrazuje to škatulkování na sluníčkáře, havloidy, kavárnu apod. Je to směšné, primitivní a nicneříkající, prosto jakékoli argumentační síly.
sorry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
3.1.18 13:39

Zase z druhé strany to máš kobliháře, závistivce, nevzdělance, staré struktury a tak. jako by se nedalo jednoduše říci - každý může mít svůj názor. Takže jo, já Zemana a ostatní koho chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
3.1.18 13:43
@majdula1 píše:
Tak co rikate na kandidaty? Mate favorita? Aktualne nam media predkladaji horkou ctyrku Zeman-Drahos-Horacek-Topol, ale myslim, ze to ve finale bude uplne jinak. Zname pruzkumy ;)(Mne by se treba bejval libil Robejsek, ale nekandiduje :( )

Mne osobne by se taky libil, v podzimnich volbach jsem volila Realisty, zel vime jak to dopadlo, ale chce to asi cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
3.1.18 13:44
@Amalthea píše:
Víš, mně tak nějak od jakékoli debaty odrazuje to škatulkování na sluníčkáře, havloidy, kavárnu apod. Je to směšné, primitivní a nicneříkající, prosto jakékoli argumentační síly.
sorry :nevim:

Nechtěla jsi spíš napsat “sorryjako” :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
3.1.18 14:05
@Amalthea píše:
sorry :nevim:

Dobrá, když místo sl. a hvl. použiju výraz „odpůrci“, tak ta kampaň proti Z. přestane existovat? Proč už nevystupuje např. v hovorech z Lán nebo se opakovaně vyjadřuje s despektem na adresu novinářů? Že by osobní zkušenost? Kdo vlastní ta mainstreamová média, komu slouží, čí zájmy prosazují? Kdo např. rozdával ty červené karty? Jaká je v tomto ohledu např. úloha různých neziskovek? Není to náhodou ta stejná zájmová skupina? Jsou skutečně ta média objektivní? Stačí mi jen ta promigrační propaganda, abych došel k závěru, že ta média objektivní nejsou.

Cokoli Zeman udělá, tak to překroutí. Když ale vyvěsí někdo červené trenky na hrad, můžou se radostí zbláznit. Zajímavá je v tomto ohledu např. podobnost s Trumpem, na kterém také nenechají média nit suchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.1.18 14:14

Mě se líbí Marek Hilšer, sympaťák, lékař, ale dělal i rukama, sjezdil svět, je jasný, že mu záleží na tom, co se kolem děje - ten by byl super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
3.1.18 14:17

@Gnaar mě zase baví neustálé obviňování neziskovek a. k.a. Sorose :D Což ze zdejších argumentů čtu víc než často. Na koho se bude házet problémy celého světa, až Soros zemře, to jsem zvědavá :mrgreen:

Ad hovory z Lán: ten pořad byl zrušen, no proč asi? Myslíš že rozhlasové stanice mají náladu každý týden čelit pokutám od RRTV za dost tvrdé vulgarismy? Copak nejde vystupovat slušně? A další věc: notovat si s Putinem, že novináře by bylo třeba likvidovat…I to Ti přijde normální? Jednou je prezident, náleží mu jakási reprezentativní úloha státu, a tu prostě neplní ani zdaleka. Jestli si myslíš, že jeho veřejné výstupy jsou v pořádku, pak se není o čem bavit :nevim:

A ne, nepovažuju se ani za havloida, sluníčkáře a podobné výrazy, které tak rád používáš na všechny, kdo si dovolí s Tebou nesouhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
3.1.18 14:22
@Adinal píše:
@Gnaar Prohlásil, to vím. Ale proč? Kampaň stejně vede a k protikandidátům se čile vyjadřuje jeho mluvčí.
Jediné, co dodržel je právě ta neúčast v debatách. Čeho se bojí :think:?

Podle mého se kampaní neúčastní s ohledem na svůj zdravotní stav, nemuselo by to dopadnout dobře. Známá ho nedávno viděla naživo, jak vystupoval a jak se choval, když u toho nebyly kamery a říkala, že už to nebyl hezký pohled -) starý a nemocný člověk, mluva už taky nic moc. Nebo tě napadá jiný důvod proč se nezúčastnit debaty na živo, která může být konfrontační? mě popravdě moc ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
3.1.18 14:23
@mechlen píše:
Mě se líbí Marek Hilšer, sympaťák, lékař, ale dělal i rukama, sjezdil svět, je jasný, že mu záleží na tom, co se kolem děje - ten by byl super :lol:

Ten se mi taky líbí, je ale otázkou jestli má vůbec reálnou šanci. myslím, že spíš ne, ale v prvním kole mu dám hlas :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
3.1.18 14:27
@Amalthea píše:
On je tak strašně upřímný a hrr prezentovat svoje názory, i kdyby se neměly někomu líbit, že pro jistotou nebyl a nebude ani v jedné předvolební debatě a nebo tam zbaběle posílá Ovčáčka.
Pro lidi - toto je pojem, který jsem doposud nijak nepochopila, ten člověk reálně pro lidi neudělal vůbec nic. Že jezdí po republice mezi lidi? To třeba Horáček taky, ale na rozdíl od Zemana z nich krajně nevybíravým a nedemokratickým způsobem nenechává odstraňovat svoje odpůrce, ani nenutí občanům předpřipravené otázky.
:mrgreen: :potlesk: asi tak a možná bych ještě doplnila, že Horáček si to snad i platí ze svého, ne? :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
3.1.18 14:27

@Hannah345 Na Putina, jestli bude na světě! A u nás na Babiše. beztak může i za tu hnusnou zimu, co letos ne a ne přijít. A já bych chtěla sníh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová