Přežírám se, nejde to zastavit

Anonymní
6.5.12 22:25

přežírám se nejde to zastavit.

Ahoj všem, jdu pro radu. Můj problém spočívá v tom, že se hrozně přejídám.Během posledních cca 2 let jsem si zvykla jíst furt víc a víc. Za celý den toho spořádám jak otesánek, jím nezdravě, ale hlavně obrovské porce. Dneska hověží polévku, 7 bramborových knedlíků - domácí velikost cca větší než kupovaný. špenát dvě kotlety a pškně zalíté sosíkem se špekem. asi za dvě hodiny během hodiny půl plechu tvarohového koláče, k večeři čínu a pytlík rýže. Jo a k snídsni 3 krajíce chleba s máslem a solí. Netrpím obezitou ale moje postava je tvarožá jsem špekatá a rozkydlá. Nemáte někdo radu co jíst abych neměla furt hlad? Kamarádka mi řekla at zkusím půst jenže to jsem se odpoledne málem skácela. Potřebuju aby se zcvrknul žaludek, jinak nevím jak to dopadne. DKUJI ZA VAŠE POCHOPENÍ A RADY d.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
6.5.12 22:26

Nechala bych si sestavit jídelníček od odborníka, oni to umí tak dobře spočítat, že hlad mít nebudeš :palec:
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
6.5.12 22:30
@Fen-fire píše:
Nechala bych si sestavit jídelníček od odborníka, oni to umí tak dobře spočítat, že hlad mít nebudeš :palec:
Držím palce!

Souhlas, ten ti poradí nejlépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
6.5.12 22:31

Jinak, jak to čtu, tak ti asi chybí bílkoviny, když se pak tolik futruješ. Např. u té snídaně nevidím žádnou, na chlebu ti chybí šunka/vejce nebo sýr a nějaká zelenina. Dopolední svačinu tam taky nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.12 22:31

Mám to dost podobně ale řekla bych že to neni o hladu a snad ani tak o chuti ale jako o potřebě něco pojídat. Je to strašný a už jsem kolikrát zkoušela to ovládnou ale nedá se vždycky něco sezobnu a dojde mi to až pak je to jako by mi nachvíli vyplo :zed: :zed: Možná už bych se měl jít někam léčit je to fakt na palici :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
14047
6.5.12 22:34

hodne pit, jist pravidelne po dvou hodinach a to fakt presne a kdyz budes mit chte ta se podivej do zrcadla a rekni si, ze za tlustou zadnici ten knedlik nestoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.5.12 22:35

Já bych taky žrala od rána do večera :mrgreen: Nakoplo mě, že jsem se měla problém dostat do jarních a letních věcí :? Řešila jsem to tak že jsem na minimum omezila cukr- do kafe půlku, když peču do buchty poloviční množství atd. Bílé pečivo vyměň za co nejtmavší. A pak to dělám tak, že do asi dvou odpoledne si dám cokoliv a pak jak pokročuje čas- saláty!!!! Poslední jídlo tři hodiny před spaním. A nepiju sladké limonády ani sirup do vody jen čistou vodu- fuj :mrgreen: Po měsíci mám původní váhu. Cpi se, ale zdravě- hromada zeleniny a třeba k tomu na kolečka dobrou klobásu bez pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
6.5.12 22:39

Někde jsem četla, že takovéto přejídání může být i z psychických problémů , nějaké napětí, nespokojenost, životní prázdnota, stereotyp nuda ..cokoliv, co má člověk potřebu „zajíst“ … Zkus se zamyslet i nad tímto, protože dokud nezjistíš příčinu proč tolik jíš, tak Ti to stejně nepůjde zastavit i kdyby se odborník i Ty stavěl na hlavu … proč to děláš? Víš to ? Je to nuda ? Třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
6.5.12 22:42

Člověk jí očima.Jestli máš malé dítě, tak by mohlo pomoct nandat si obvyklou porci a krmit s toho ještě dítě.Mě to dost pomohlo a zvykla jsem si tak na menší porce.Když budeš mít nutkání k jídlu, tak sáhni po sušených oříšcích třeba.Je dobrý mlsat tak do oběda a min. 2 hodinky před spaním nejíst a kdyby to nešlo, tak jen zeleninu a nebo nějaký oříšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.12 22:45

Já také nevím čím to je, přito právě cca před dvěma lety jsem půl roku cvičila s mistriní světa ve fitnes, naučila mě jak co a kdy jíst jak cvičit. Pak jsme jeli na dovču už jsem se k tomu nevrátila pomalu přibírám, fakt pomalu. Ovšem to jídlo mě zabíjí mám furt hlad, furt jím, vařím u toho jím a pak si nandám jídlo a jím znova. Mám i vytahanej žaludek, potřebuju se nakopnout a opět se vrát ale mám strachj že budu mít hlad :oops: Zakladatelka

Děkuju za rady

• Citovat
  • Upravit
1610
6.5.12 22:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
6.5.12 22:49
@Anonymní píše:
Já také nevím čím to je, přito právě cca před dvěma lety jsem půl roku cvičila s mistriní světa ve fitnes, naučila mě jak co a kdy jíst jak cvičit. Pak jsme jeli na dovču už jsem se k tomu nevrátila pomalu přibírám, fakt pomalu. Ovšem to jídlo mě zabíjí mám furt hlad, furt jím, vařím u toho jím a pak si nandám jídlo a jím znova. Mám i vytahanej žaludek, potřebuju se nakopnout a opět se vrát ale mám strachj že budu mít hlad :oops: ZakladatelkaDěkuju za rady

napadá mě žvýkačka ..aspoň u toho vaření třeba by pomohlo .. aspon jako začátek - nezobkat mimo jídlo, ale žvýkat no …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.5.12 22:50

Přejídáme se obvykle z nudy, když nám život připadá tak nějak o ničem… To znám dobře. Takže rada od člověka, co si tím prošel, zní: pokud už není možné si najít nějaký extra zábavný koníček, tak se aspoň postarat, aby každodenní aktivity člověka tak nějak trošku víc bavily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
6.5.12 22:52

@Jura007
ano nuda může být jednou z příčin ..to s tebou souhlasím, ale to slovíčko obvykle - to nesouhlasím … to mi přijde až moc paušalizující ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.12 22:55
@Anonymní píše:
Mám to dost podobně ale řekla bych že to neni o hladu a snad ani tak o chuti ale jako o potřebě něco pojídat. Je to strašný a už jsem kolikrát zkoušela to ovládnou ale nedá se vždycky něco sezobnu a dojde mi to až pak je to jako by mi nachvíli vyplo :zed: :zed: Možná už bych se měl jít někam léčit je to fakt na palici :zed: :zed:

Jo, tak to mam stejne… Reknu si, ze proste jist nebudu a pak si jen zobnu cherry rajce, 2.,3.,5., az snim celej kelimek, pak vytahnu parek, chleba, no proste cokoliv najdu, do toho jeden bonbon, druhej az z toho je pul pytliku… A sezeru pul lednice a zajim to ve spajzu… Trpim chorobnou zravosti uz asi a taky nevim co s tim… Leda zasit pusu, neverim, ze by na me mohlo fungovat jeste neco jinyho… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová