Příběhy - přítel/manžel cizinec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
119
9.9.17 17:26

Holka ty jsi tak strašně blbá a naivní! Jak už tady bylo napsáno chlapi toho opravdu nakecaj. Přece nebudou o ex tvrdit jak byla skvělá, úžásná, pracovitá atd a proto se rozešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.17 17:43
@Pětka55 píše:
@hanka.br. vzhledem k tomu, ze matka není schopna se o dítě postarat, nikdy nepracovala a pracovat ani nehodla… jeho dítě je pro něj to nejcennější, snažil se, aby mu nikdy nic nechybeho a ikdyz žil tady se mnou, posílal ji téměř všechny peníze…doteď se to snažil nějak zvládat, jezdit za nim, jak to bylo mozne… Ale bohužel, nedokáže prekousnout, ze nechce byt s ni…

A není náhodou v Rumusku pravidlo, že je ženská s malým dítětem doma a stará se chlap? Jsou vůbec rozvedeni, když jí klíďo pošle 20 000? Z čeho žije? To je nějaký manažer, co v pohodě vyplázne tolik peněz, nebo živí i její rodinu? Já bych Rumuna s dítětem obešla obloukem a našla si raději bezdětného Čecha. Abys tady za pár let neplakala, že ti dítě odvezl do Rumunska. Nebo že tě mlátí a nutí chodit do dvou prací, protože sám živí v Rumunsku půl vesnice…Ale kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.9.17 17:58
@Veverka X píše:
@Pětka55 Chápu, že chceš radu, ale tohle je opravdu komplikované a žádná univerzální rada podle mě neexistuje.

Dítě bude mít v Rumunsku kromě matky třeba i prarodiče, tetičky, dětské kamarády. Je to prostředí, na které je zvyklé. Navíc pochybuji, že bude umět česky. Pokud je mu 5, tak by tady mělo jít příští rok do školy, to přece není jen tak. Chápu, že chceš být s přítelem, ten chce být se svým dítětem, ale opravdu přestěhovat takhle malé dítě není něco, co lze jednoduše udělat.

A viděla jsi ho? Rozumíte si? Máte pěkný vztah? Jakou řečí bys s dítětem vlastně mluvila? Ty sama umíš rumunsky?

A je pro Tebe možná varianta žít nějakou dobu s přítelem v Rumunsku, abyste byli jeho dítěti blíž?

Být obnovitelkou, tak hledám odpověď právě na tohle. Pokud už nakrásně by opatrovnický soud v Rumunsko posvětil de facto únos rumunského občana do cizí země tak co budeš dělat s tím dítětem tady? Jsi připravená se o dítě starat spolu s partnerem? Už dítě znáš, aktivně se o něj zajímáš, abys mu ten přechod usnadnila? Máš jak se s ním domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.5.18 17:19

Dobry den taky mam pritele z rumunska bydlime v anglii je to tezke najit pro neho praci v cz? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
2.5.18 17:29

@Adriana99 A co takhle si pročíst nabídky práce a poslat životopis? Copak my víme, jestli ovládá češtinu, jaké má vzdělání, zázemí, finance, jazyky, kvalifikace, obor?? Na blbou otázku dostaneš leda blbé odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.5.18 17:50
@PeknyVlasy píše:
@Adriana99 A co takhle si pročíst nabídky práce a poslat životopis? Copak my víme, jestli ovládá češtinu, jaké má vzdělání, zázemí, finance, jazyky, kvalifikace, obor?? Na blbou otázku dostaneš leda blbé odpovědi.

Cestinu moc neovlada ale mluvi dobre v anglictine tady v anglii ma dobrou praci pracuje v fordu v auto salone vzdelani nema ale on se richle uci a prisposubuje se tady v uk mnel ruzne prace jako v factory v amazone a jine takove podobni prace potom stavebni prace a ted dela ve forde to si nestezuju ale chtela bich uz bydlet v ceske republice protoze cela moje rodina jsou tam a jinak omlouvam se za moji cestinu a pravopis v cz jsem naposledy bila kdiz mi bilo asi 8 let takze 15 let sem uz tam nebila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
2.5.18 18:04
@Adriana99 píše:
Cestinu moc neovlada ale mluvi dobre v anglictine tady v anglii ma dobrou praci pracuje v fordu v auto salone vzdelani nema ale on se richle uci a prisposubuje se tady v uk mnel ruzne prace jako v factory v amazone a jine takove podobni prace potom stavebni prace a ted dela ve forde to si nestezuju ale chtela bich uz bydlet v ceske republice protoze cela moje rodina jsou tam a jinak omlouvam se za moji cestinu a pravopis v cz jsem naposledy bila kdiz mi bilo asi 8 let takze 15 let sem uz tam nebila

Hele, pokud se nebojí práce tak jistě nějakou sežene, mrkni třeba na stránky úřadu práce, jobs atd. Je toho mraky, toho bych se nebála :palec: Atˇse ale začne učit i češtinu, to je důležité a ty taky, za těch 15 let co jsi tady nebyla si asi hodně zapomněla. Neber to ve zlém ale dělalo by ti to asi problémy, až budeš hledat i ty práci a v životopise namrskáš tolik chyb tak to nebude vypadat dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.5.18 18:43
@arinecka píše:
Hele, pokud se nebojí práce tak jistě nějakou sežene, mrkni třeba na stránky úřadu práce, jobs atd. Je toho mraky, toho bych se nebála :palec: Atˇse ale začne učit i češtinu, to je důležité a ty taky, za těch 15 let co jsi tady nebyla si asi hodně zapomněla. Neber to ve zlém ale dělalo by ti to asi problémy, až budeš hledat i ty práci a v životopise namrskáš tolik chyb tak to nebude vypadat dobře.
no to jo zapomnela hodne ale taky se moc nedivim chodila sem do skoly tady a moc sem cesky nemluvila dokonce i s rodici jsem mluvila anglicky a s kamaradmy taky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
2.5.18 19:50
@Adriana99 píše:
no to jo zapomnela hodne ale taky se moc nedivim chodila sem do skoly tady a moc sem cesky nemluvila dokonce i s rodici jsem mluvila anglicky a s kamaradmy taky

Tak zase na druhou stranu máš výhodu že umíš angličtinu, to by se ti tady taky mohlo hodit. Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
3.5.18 07:15

@Adriana99 Práce tu je víc než dost pro chlapy, co opravdu dělat chtěj…já bych se toho nebála ;)
Třeba hotely, letiště, atd…kde ta čeština zas takovej problém nebude a využije spíš AJ…to samý platí i pro Tebe
Ségra se svojí ubohou češtinou (vyrůstala v Německu) se chytla hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.5.18 18:03

Ahoj, já mám muže z Dubaje, jsme spolu více než 2 roky a před nedávnem jsme se vzali :srdce:
Bohužel řešíme problém s vízem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria