Příbuzná - generál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.2.19 21:40

Je fakt, že já se svou nekonfliktní neodporující povahou jsem pro její komentáře asi živná půda. Ono se to hodně změnilo po smrti jejího manžela. Prastrýc byl taková povaha, že když už se pohádali, tak se vyřvali, poházeli po sobě talíře, sbalili si kufry a druhý den o ničem nevěděli, takže ona se víceméně vyventilovala tam.

Odporovat stejně nemá moc smysl, ono většina sousedů a kamarádů zná akorát tu lepší stránku, takže kdyby něco, tak za tu nevděčnou mrchu bych nakonec předevšema byla stejně já.

• Citovat
  • Upravit
7.2.19 21:40
@Anonymní píše:
@divine woman
Nebudu :D protože ona určuje, co je moderní. Na tohle by se urazila, tři dny by nemluvila a pak by hodila opovržlivou ponižující poznámku pokaždé, když bych z toho měla radost, aby mi to zkazila, protože nebylo po jejím a ona se s tím, co dělám nemůže chlubit před kamarádkama, protože i podle nich je to blbost :D

Tak nejses snad jeji cvicena opicka, aby bylo hlavnim ucelem tveho zivota, ze si teta bude pred kamaradkami zvysovat sebevedomi!! To co pises na me usobi tak, jako byste se tete citili povinovani vic nez jen tozumnou mirou ucty a pece odpovidajici jejimu veku a vztahu k vam. Je jeste neco, co bychom meli vedet? Jakoze treba vsichni zijete v jejim byte, nebo ze s nasazenim vlastniho zivota ukryvala tvoje rodice, kdyz je hledala statni bezpecnost, nebo tak neco? Zvenku to vypada, ze by mohla byt rada, ze jsou s ni takhle vzdaleni pribuzni vubec v kontaktu a neodkazali ji na duchodak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
7.2.19 21:41

Buď asertivní. Pokavaď do tebe rýpne, odpověz neutrálně: Chápu, že máš jiný názor. Mě je dvacet. Je zcela v pořádku, že se na mnoha věcech neschodnem :) Ty se přeci nemusíš obhajovat, ani si lámat hlavu s tím, co jsi měla říct a neřekla. S ní se nelze dohodnout, jak si sama zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 21:42

@dedrichov

Ano. Protože, to si akorát namlouvám, že mě to baví, za chvíli mě to bavit přestane, ona je stará a zkušená, tak to ví. No a ty peníze, co jsem do toho dala už mi nikdo nevrátí a čas, který jsem tím ztratila taky ne. A protože mě má ráda, tak mě před tím musí chránit.

• Citovat
  • Upravit
7355
7.2.19 21:47
@Anonymní píše:
@dedrichovAno. Protože, to si akorát namlouvám, že mě to baví, za chvíli mě to bavit přestane, ona je stará a zkušená, tak to ví. No a ty peníze, co jsem do toho dala už mi nikdo nevrátí a čas, který jsem tím ztratila taky ne. A protože mě má ráda, tak mě před tím musí chránit.

No a jsme u toho zase … asi v každé větě bys mohla obrátit ty její rady zpátky. O její čas se nejedná, o peníze (doufám) také ne, je to Tvůj život. Ona ať si ten svůj plní tím, co baví ji a Ty zase budeš realizovat své představy. Nekonfliktní povaha? Buď se utrápíš nebo to bude pěkně v Tobě narůstat, bobtnat až to přeroste únosnou mez.
Jéje, to je materiál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 21:48

@malytlustyhroch

To ani ne, snad jen to, že je spolumajitelkou části domu, ve kterém všichni bydlíme. Ale tak podíleli se na jeho stavbě s tím, že tam budou bydlet, takže to je snad v rámci možností.

• Citovat
  • Upravit
7355
7.2.19 21:49

Jo a můžeš nasadit tvrdší kalibr ve smyslu. Že když je tak stará a zkušená, všechno vlastně odžila a prožila za Tebe asi, co nechala pro Tebe? Je Tvůj život zbytečný? Šmarjá, nenech se komandovat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.2.19 21:52
@Anonymní píše:
@dedrichovAno. Protože, to si akorát namlouvám, že mě to baví, za chvíli mě to bavit přestane, ona je stará a zkušená, tak to ví. No a ty peníze, co jsem do toho dala už mi nikdo nevrátí a čas, který jsem tím ztratila taky ne. A protože mě má ráda, tak mě před tím musí chránit.

Hele a jak se k tomu staví tvoji rodiče? To jsou ti, kteří tě mají chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 21:54

@dedrichov

Na to už jsem se vzmohla. Následovalo uražení a citové vydírání.

• Citovat
  • Upravit
7355
7.2.19 21:54
@divine woman píše:
Hele a jak se k tomu staví tvoji rodiče? To jsou ti, kteří tě mají chránit.

To mě taky zajímá, proč má prateta patent na všechny rodinné vazby …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 21:55

@divine woman

V podstatě před nimi dělám, jakože mi ty její řeči nevadí a vždycky je radši poprosím, ať nic neříkají, ať nejsou zbytečné konflikty.

• Citovat
  • Upravit
7355
7.2.19 21:56
@Anonymní píše:
@dedrichovNa to už jsem se vzmohla. Následovalo uražení a citové vydírání.

No tak výborně, nenech si to líbit. Nemusíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.2.19 10:17
@Anonymní píše:
@divine womanV podstatě před nimi dělám, jakože mi ty její řeči nevadí a vždycky je radši poprosím, ať nic neříkají, ať nejsou zbytečné konflikty.

A proč? Ubližuješ tím jen sama sobě. Měla by ses co nejdříve odstěhovat, tohle soužití několika generací v jednom domě nedopadá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
14.2.19 07:41
@Anonymní píše:
@divine womanV podstatě před nimi dělám, jakože mi ty její řeči nevadí a vždycky je radši poprosím, ať nic neříkají, ať nejsou zbytečné konflikty.

Děláte si to sami, když před ní ustupujete a mlčíte. Tím jí dáváte povolení ,,teto, hurá do nás, můžeš nám organizovat život, nám to nevadí,,. Řešení konfliktů je běžná součást života. Nikdo nemá rád konflikty, ale to neznamená, že každý kvůli tomu bude šoupat nohama. To jako celý život budeš klopit hlavu? Tetě řekněte, ať se stará o sebe, že nebude řídit vaše životy a hotovo. Vůbec by mě netrápilo, že by týden byla uražená, alespoň by byl chvíli klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová