Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Chodíte? Nepřijde vám to tam strašně drahé?
Já včera koupila manželovi jednu porci čerstvého lososa a 170Kč, myslela jsem, že si dělají srandu, rajčata 67Kč/kg, kus koláče za 45? Rohlík za 5 Kč? Domácí paštika ( malá) za 85?
Kde to jsme?
A ty fronty? Lidi mají tolik peněz? Já tedy na finance nebrblám, ale proč dávat tolik?
Ano, cenově je to dražší, ale chuťově to je také úplně jinde. Nenakupuji tam běžně, to bychom se nedoplatili. ale sem tam pro potěšení mlsného jazyka tam něco koupím.
@Lenka002 Tvl to ja si u Lojzy Vitonovyho rikam taky furt a furt ne a ne zlevnit na cenu batovku
.
@Lenka002 píše:
@Saatine ten rohlík chutnal jako z Billy
no jo, ale tam je to o procesu výroby. Za ruční práci se fakt platí. Já když porovnám housku z pekárny a z Lidlu, tak pekárna ji má sice jednou tak drahou, ale rozdíl v chuti a trvanlivosti je teda znatelný. Jinak na trhu si kupuji pečivo, které běžně v marketech není…
Karlin vafle za 100 ![]()
Louskacek dortik 450 nebo kolik
Farma Nemcova velkokapacitni kravin ![]()
Podle mne neni sance aby se na vetsi trhy dostal poctivy vyrobek malovyrobce. Vysoka cena pronajmu tomu brani.
Takze radeji hledam dodavatele na FB
@nozu na trzich jsem snad neco delaneho fakt rukama (pecivo, uzeniny) nevidela.
@jahuhudka tak to asi chodíme na jiné trhy. Já chodívám na Andělu a nebo na Zbraslavi a vždy tam jsou stánky s pečivem, uzeninami, mléčnými výrobky…
@Lenka002 píše:
Chodíte? Nepřijde vám to tam strašně drahé?
Já včera koupila manželovi jednu porci čerstvého lososa a 170Kč, myslela jsem, že si dělají srandu, rajčata 67Kč/kg, kus koláče za 45? Rohlík za 5 Kč? Domácí paštika ( malá) za 85?
Kde to jsme?
A ty fronty? Lidi mají tolik peněz? Já tedy na finance nebrblám, ale proč dávat tolik?
Beru tam vesměs jenom zeleninu a tam je to spíš o chuti než o ceně. Navíc kupujeme do zásoby a zelenina od farmářů má tendence vydržet déle ![]()
Pak vlastně ještě beru koření (ale už mám vyzkoušeného výrobce, takže už spíš objednávám přímo od nich online). A tam to také není ani tolik o ceně, jako spíš o kvalitě a chuti.
@nozu coz stanky jsou, ale ty rucni vyrobky opravdu farmarske tam chybi
Na trhy chodím pro zeleninu, ovoce a sýry - když vezmu v úvahu poměr cena /kvalita, tak mi ceny připadají v pořádku.
Ano, prijde mi tam vetsina veci prilis draha, tak tam malokdy neco kupuju. o napr. Kolac za 45 kc fakt nestojim, to mi neprijde o kvalite, ale to je zlodejina.
Já si za kvalitu rada priplatim a zas tak hrozné ceny u nás nejsou ![]()
Já jsem chodila v Praze na Jiřák a tam se dalo vybrat z producentů, kteří nebyli předražení. Myslím, že spousta prodejců se prostě snaží vytřískat na tom co nejvíc a lidi jsou prostě ochotní ty peníze za to dát. Já mám nějakou svou cenovou hladinu, poměr cena/výkon, nad kterou nejsem ochotná jít. Poslední dobou, když náhodou zavítám na nějaké trhy, tak se musím těm cenám smát. Ale zákon nabídky a poptávky evidentně funguje, takže dokud to lidi budou kupovat, tak se to prostě bude prodávat. V současnosti spíš hledám jiné cesty, jak se dostat ke kvalitnímu místnímu ovozelu nebo masu.