Přijdou vám drahé farmářské trhy?

4885
11.6.17 16:07

Přijdou vám drahé farmářské trhy?

Chodíte? Nepřijde vám to tam strašně drahé?
Já včera koupila manželovi jednu porci čerstvého lososa a 170Kč, myslela jsem, že si dělají srandu, rajčata 67Kč/kg, kus koláče za 45? Rohlík za 5 Kč? Domácí paštika ( malá) za 85?
Kde to jsme?
A ty fronty? Lidi mají tolik peněz? Já tedy na finance nebrblám, ale proč dávat tolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4885
11.6.17 16:11

@Saatine ten rohlík chutnal jako z Billy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
11.6.17 16:12

Ano, cenově je to dražší, ale chuťově to je také úplně jinde. Nenakupuji tam běžně, to bychom se nedoplatili. ale sem tam pro potěšení mlsného jazyka tam něco koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
11.6.17 16:13

@Lenka002 Tvl to ja si u Lojzy Vitonovyho rikam taky furt a furt ne a ne zlevnit na cenu batovku :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
11.6.17 16:14
@Lenka002 píše:
@Saatine ten rohlík chutnal jako z Billy :mrgreen:

no jo, ale tam je to o procesu výroby. Za ruční práci se fakt platí. Já když porovnám housku z pekárny a z Lidlu, tak pekárna ji má sice jednou tak drahou, ale rozdíl v chuti a trvanlivosti je teda znatelný. Jinak na trhu si kupuji pečivo, které běžně v marketech není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.6.17 16:15

Karlin vafle za 100 :lol:
Louskacek dortik 450 nebo kolik
Farma Nemcova velkokapacitni kravin :lol:
Podle mne neni sance aby se na vetsi trhy dostal poctivy vyrobek malovyrobce. Vysoka cena pronajmu tomu brani.
Takze radeji hledam dodavatele na FB

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
11.6.17 16:18

@nozu na trzich jsem snad neco delaneho fakt rukama (pecivo, uzeniny) nevidela.

• Citovat
  • Upravit
21675
11.6.17 16:26

@jahuhudka tak to asi chodíme na jiné trhy. Já chodívám na Andělu a nebo na Zbraslavi a vždy tam jsou stánky s pečivem, uzeninami, mléčnými výrobky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31992
11.6.17 16:26
@Lenka002 píše:
Chodíte? Nepřijde vám to tam strašně drahé?
Já včera koupila manželovi jednu porci čerstvého lososa a 170Kč, myslela jsem, že si dělají srandu, rajčata 67Kč/kg, kus koláče za 45? Rohlík za 5 Kč? Domácí paštika ( malá) za 85?
Kde to jsme?
A ty fronty? Lidi mají tolik peněz? Já tedy na finance nebrblám, ale proč dávat tolik?

Beru tam vesměs jenom zeleninu a tam je to spíš o chuti než o ceně. Navíc kupujeme do zásoby a zelenina od farmářů má tendence vydržet déle :)

Pak vlastně ještě beru koření (ale už mám vyzkoušeného výrobce, takže už spíš objednávám přímo od nich online). A tam to také není ani tolik o ceně, jako spíš o kvalitě a chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.6.17 16:28

@nozu coz stanky jsou, ale ty rucni vyrobky opravdu farmarske tam chybi

• Citovat
  • Upravit
6006
11.6.17 16:33

Na trhy chodím pro zeleninu, ovoce a sýry - když vezmu v úvahu poměr cena /kvalita, tak mi ceny připadají v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.6.17 16:52

Ano, prijde mi tam vetsina veci prilis draha, tak tam malokdy neco kupuju. o napr. Kolac za 45 kc fakt nestojim, to mi neprijde o kvalite, ale to je zlodejina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.6.17 17:16

Já si za kvalitu rada priplatim a zas tak hrozné ceny u nás nejsou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
11.6.17 17:31

Jak zjistujete kvalitu vyrobku?

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
11.6.17 17:52

Já jsem chodila v Praze na Jiřák a tam se dalo vybrat z producentů, kteří nebyli předražení. Myslím, že spousta prodejců se prostě snaží vytřískat na tom co nejvíc a lidi jsou prostě ochotní ty peníze za to dát. Já mám nějakou svou cenovou hladinu, poměr cena/výkon, nad kterou nejsem ochotná jít. Poslední dobou, když náhodou zavítám na nějaké trhy, tak se musím těm cenám smát. Ale zákon nabídky a poptávky evidentně funguje, takže dokud to lidi budou kupovat, tak se to prostě bude prodávat. V současnosti spíš hledám jiné cesty, jak se dostat ke kvalitnímu místnímu ovozelu nebo masu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.