Příjem čtyřčlenné rodiny - rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
6.3.16 15:37
@AliTad píše:
A je problém sepsat se švagrem nájemní smlouvu? Jedné známe, co žila se zletilým studujícím synem sama v bytě v OV poradila paní na sociálce, ať spolu normálně sepíší nájemní smlouvu (matka pronajímá pokoj synovi). Takže když to jde takto, proč by to nešlo ve vašem případě.

Tohle mě taky napadlo. Bratr to asi nechce, aby nemusel platit daň z příjmů. Chtělo by to všechno propočítat pořádně.

• Citovat
  • Upravit
59
6.3.16 15:43
@Kobliha51 píše:
Tohle mě taky napadlo. Bratr to asi nechce, aby nemusel platit daň z příjmů. Chtělo by to všechno propočítat pořádně.

Hm, ta daň by určitě nebyla vyšší než o kolik přicházíte, když se připravujete o 6000 příspěvek na bydlení…
Ale druhá strana je etika…Aby vám vlastně úřad dával peníze na váš vlastní byt… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.3.16 15:55
@Jullca píše:
Hm, ta daň by určitě nebyla vyšší než o kolik přicházíte, když se připravujete o 6000 příspěvek na bydlení…
Ale druhá strana je etika…Aby vám vlastně úřad dával peníze na váš vlastní byt… :think:

Máš pravdu. Kdo ví, jak to nakonec s tím vlastním bytem bude. Moc se mi tomu věřit nechce. Ale v podstatě si platí hypotéku na svůj vlastní byt a chtít, aby jim ty splátky hradila sociálka… no nevím, nevím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.16 16:45

Je to přesně tak jak píšete, na vlastní byt nic nedostaneme což je pochopitelné a logické. My to máme ošetřené dobře, švagr je férový člověk. V současné chvíli jsme vlastně nějací podíloví vlastníci - manžel by to věděl přesněji. Švagrovi platíme pouze hypotéku, jelikož on na ni sám nemá, dostal by se do potíží a pro nás je to výhodné, protože úroky a pojištění po nás nechce. Jenže teď fakt nevím, co budeme dělat. Nemůžeme mít nájemní smlouvu na byt na kterém máme ten vlastnický podíl a ani doložit smlouvu se švagrem - ta je pro úřad bezcenná. Jenže jak to teď uděláme, když manželovi klesl příjem a zároveň s tím i mně, to opravdu nevím. Chtěla jsem spíš slyšet že z toho někdo žije a vychází, případně jak a na čem šetřiř, jak to dělají ti, co žijí z těch sociálek..říkám si že to jít musí, nechci být takový pesymista. Sama ale fakt nevím, když to počítám jak chci, na to jídlo je to strašně málo. :think:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
6.3.16 16:51

Byla tady setrici skupina, zkus pohledat. Jsou tam holky s podobnou castkou na mesic. Poradi ti :kytka:

Vyzit se z toho da, kdyz se musi :hug:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
6.3.16 16:53

Zkus se poptat ve skupine Extremni setreni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4471
6.3.16 16:53
@Anonymní píše:
Prosím o rady a typy kde a jak šetříte.

Čtyřčlenná rodina :
Já snížený rod. příspěvek 3800kč
Děti přídavky 2×500kč takže 1000kč
Manžel výplata necelých 15000kč

Máme tedy méně jak 20tis./měs.

Nájemné + inkaso 13500kč - tam neušetříme už víc nic.

Zbývá nám 6000kč na jídlo, drogerii, mš pro starší, oblečení, zájmy, léky tedy pro 4 osoby.

Jelikož se nám to tak seběhlo, že mně snížili rodičovský příspěvek a manžel musel do nového zaměstnání, musíme s tím teď vyjít (tak rok a půl určitě).

Doposud jsme měli měsíčně o nějakých 7tis více, takže ten rozdíl je dost veliký.

Děkuji za veškeré rady, snažím se nehroutit, ale nějak nevím jak s tím vyjít, přijde mi to strašně málo :roll:

máte teda dost drahý nájem..to už by vás vyšlo nastejno, kdybyste měli hypošku a platili inkaso ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.16 17:12

@rigousek ta hypotéka, to je dané pevně, s tím nehneme. Rodičák na manžela vůbec netuším, ale na to se můžeme zeptat. To mě ani nenapadlo. Já jsem si nemohla vybrat jak chci dlouhý musela jsem na ty 4 roky, šla jsem z jednoho rodičáku na druhý.

• Citovat
  • Upravit
5826
6.3.16 17:15

Tak kdyz nemuze manzel na brigadu, protoze je unaveny, muzes na brigadu ty. Najdi si neco na vecer, az se vrati manzel z prace, na vikendy. A 15 tisic za 11 h prace je trochu malo. To si muz nemuze najit neco lepe placeneho? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.16 17:22

@krtek7489 manžel teď dělá skladníka v obchodě, bez přesčasů by měl ještě méně, těch 15tis má právě proto že je tam dlouho. Pracuje nepravidelně i o víkendech i ve všední dny, většinou to ale vychází na těch 5 dní v týdnu. Já bych brigádu zkusila, ale zatím mohu jen z domu jelikož kojím dítko (dost často) a přecházet na sunar by nám nepomohlo, nechci kvůli mimču a pak, připadá mi to mnohem dražší než kojit i v porovnání s tou brigádou. Já si právě myslím, že my jsme už všechny možnosti navýšení příjmu projednali a další nemáme, momentálně se musíme naučit vyjít s tím, co máme. Tyto rady jsem tu hledala. Chápu že to myslíte dobře, ale obávám se, že zvýšit příjem nemáme zatím možnost.

• Citovat
  • Upravit
59
6.3.16 17:33

Pokud by to bylo jen na jídlo, tak to je v pohodě, když je dítko kojené. Pleny určitě ne jednorázové, drogerie základní, ošacení ze second handu…Jezdit MHD, určitě ne autem. Nekouřit. Víc se asi poradit nedá. Voda se dá taky šetřit - nemýt se každý den, nesplachovat pokaždé, mýt si ruce a nádobí ve vlažné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.3.16 17:37

Co si brát domů žehlení? Nikam bys nemusela a mohlo by to něco hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
6.3.16 17:38

Tak pak ti opravdu nezbyva nic jineho, nez setrit, nebo financni podpora rodiny. Tobe by ale pomohla kazda tisicovka, tak co treba roznaset letaky? To by jsi zvladla, ne? Podle me se totiz se 6 tisici pro 3 + mimino vyzit proste neda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.16 17:39

@Jullca nekouříme ani jeden, nepijeme, auto nemáme, nádobí myjem v myčce, není sice ve 100%ním stavu ale jde to, oblečení potřebujeme občas, máme co nosit, to je vše v pohodě, jedno dítě kojené, ale druhé má platbu za školku, kam se moc těší, tak nevím jestli brát ze školky..myjeme se teda každý den, ale to už bude asi minimum z celkových výdajů. Musím nad tím ještě popřemýšlet a pročtu si ty zmíněné diskuze.

• Citovat
  • Upravit
8867
6.3.16 17:50

Tak ja nevím, aké muselas to přece vědět, zevti klesne rodicak…už při početí sis mohla spočítat, že nestihnes jít do práce přivydělat, mít nárok na mateřskou a zvolit si délku rodicaku… To už jsi tak stará, že jste s druhým dítětem nemohli počkat, když jste na to tak bídně finančně??? Jako tohle byl risk jak blázen… :zed: a teď docházejí následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí