Partnerovy příjmy k soudu o výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
3.9.20 10:31
@Anonymní píše:
on ty příjmy dá nemá s tím problém jen by mě štvalo kdyby k tomu hodně přihlíželi a on so pak bude pískat to dítě si udělal dobrovolně on od nás odešel za jinou ja taky chtěla mít úplnou rodinu a chtěla žít normálně tak proč to máme odnášet zase my jen kvůli tomu že mám partnera.

Zas to vem, kdyby to bylo obráceně. Představ si, že tvůj chlap půjde s jeho potomky na rodičák. A bude se tvářit, že mu mají vypočítat alimenty z RP 6,5 tis. a do toho ještě započítat péči o 2 děti. Bez toho, aby se přihlíželo k příjmům jeho partnerky, která nyní živí rodinu. Spočetli by ti podle tabulek, že to na spodní hranici vychází na 650 Kč na měsíc. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.9.20 10:32
@riccius píše:
A v cem ty to odnasis? A vykonpemzje ti to 5000 misto 4000. Aha.

Usmolena petka nejsou zadny velky alimenty…tak si tatik nemel flakat dalsi dite/deti, kdyz se mu prici platit na prvni a avoji vyzivovaci povinnost by nejradeji prehodil na noveho partnera vcetne osvojeni. Tomu rikam otec roku! :zed:

• Citovat
  • Upravit
21703
3.9.20 10:32
@Anonymní píše:
nechápu proč to tak je nastavený, když jeho dítě to není.
On taky nebude živit naše dítě, které čekáme s partnerem

Ale jeho manzelka se taky podili na alimentech na vasi dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
3.9.20 10:34
@Anonymní píše:
Paní z ospod mi řekla, že mám napsat o dva tisíce víc že půjdeme určitě dolů a s tím počítám.
Ne malou ai neber a neplní termíny styku
Bud že má nemocné děti, nebo ma fotbal a nebo má zrovna školu je to státní policista je u složky 12 let ma Bc. a dělá Mgr s manželkou ma další dvě děti a ona je od dubna zase OSVČ

A nenapadlo te, ze treba rika pravdu? :think: Ma toho celkem dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
3.9.20 10:35

Jak soud vi, kdo je tvuj partner? Podle bydliste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
3.9.20 10:39

Jinak me napada, ze pokud je tvuj ex statni policista 12 let ve sluzbe, tak uz nejspis davno vi, kde tvuj partner pracuje. Pokud nepracuje v zahranici.
Nedelam si iluze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
3.9.20 10:40
@Hanka1 píše:
Usmolena petka nejsou zadny velky alimenty…tak si tatik nemel flakat dalsi dite/deti, kdyz se mu prici platit na prvni a avoji vyzivovaci povinnost by nejradeji prehodil na noveho partnera vcetne osvojeni. Tomu rikam otec roku! :zed:

A nejsou to ani male penize. A za druhe: at se veci nazyvaji pravymi jmeny: citim se zhrzena, chci ho oskubat co nejvic. Nebo: mam pocit, ze se ma lip nez ja, a to me stve.
Ale at nepise: ma kompletni rodinu a mne ji vzal a alimenty jsou jen mala naplast za ztratu rodiny. A dalsi vec - dost matek chce svym detem dopravat luxus, ktery vubec nepotrebuji a spis je kazi. Proc by to meli otcove podporovat? Treba maji jiny pohled na to, jakou dulezitost maji mit hmotne statky v zivote jejich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
3.9.20 10:44
@Anonymní píše:
přesně tak, soud vyzval mě na příjmy, což je samozřejmost a pak mám v další odrazce, že mám doložit příjmy partnera za posledních 6 měsíců, se kterým jsem ve společné domácnosti
navíc mám měsíc před porodem a on bude o
mit první dítě tak ani on to nechápe, ale někdo právě říkal, že by to soud mohl odrocit a nařídit ty platy jeho, nechápu že to tak může fungovat když nemá vyživovací povinnosti.zakl

a já zas nechápu, co na tom nechápeš ty
SOUD tě jasně vyzval k doložení svých a partnerových příjmů, protože žijete ve Společné domácnosti a protože TY něco chceš…
ano, samozřejmě je doložit nemusíš s tím, že k partnerovým dokladům tohoto charakteru nemáš přístup, ale tím pádem velmi riskuješ - a to jak odročení soudu, tak náhled soudce na tvou „ne-spolupráci“
rozumím, že se ti to nelíbí, to je u těchto případů zcela běžné a nejsi první ani poslední, ale je potřeba si spočítat, zda ti tato obstrukce za to stojí.. (minimálně protáhneš řízení, další cesty, čas, čekání…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.9.20 10:50
@riccius píše:
A nejsou to ani male penize. A za druhe: at se veci nazyvaji pravymi jmeny: citim se zhrzena, chci ho oskubat co nejvic. Nebo: mam pocit, ze se ma lip nez ja, a to me stve.
Ale at nepise: ma kompletni rodinu a mne ji vzal a alimenty jsou jen mala naplast za ztratu rodiny. A dalsi vec - dost matek chce svym detem dopravat luxus, ktery vubec nepotrebuji a spis je kazi. Proc by to meli otcove podporovat? Treba maji jiny pohled na to, jakou dulezitost maji mit hmotne statky v zivote jejich deti.

jakože když žili společně, tak jeho pohled byl stejný jako jejich, ale když se rozešli, rozhodl se vyznávat minimalismuz a žít ze vzduchu a vzdát se všech hmotných statků a dítko by mělo taky? :think: On se těm tatínkům ten pohled často totiž změní až po rozvodu, kdy se nezmění ani tak u nich a jejich života, jako v názoru na to, co je pro dítko dostačující a to opravdu není o blahu dítěte, to se nenech vysmát. To jsou jen alibistické řeči. A že by se ze 4-5 tisíců dopřával luxus? :think: ale notáák, jo už vím, z toho chodí bývalá na nehty, ke kadeřníkovi, na masáže a kupuje si několikrát do měsíce drahé kabelky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.20 10:51
@Lama Lama píše:
Zas to vem, kdyby to bylo obráceně. Představ si, že tvůj chlap půjde s jeho potomky na rodičák. A bude se tvářit, že mu mají vypočítat alimenty z RP 6,5 tis. a do toho ještě započítat péči o 2 děti. Bez toho, aby se přihlíželo k příjmům jeho partnerky, která nyní živí rodinu. Spočetli by ti podle tabulek, že to na spodní hranici vychází na 650 Kč na měsíc. :jazyk:

to už je ale extrem.

• Citovat
  • Upravit
26928
3.9.20 10:52

Jak to prubezne ctu (jak tu predchozi diskusi, tak tuto), tak se vubec tomu „poldovi“ nedivim, ze od ni utekl. A nebudu se divit ani tomu novemu chlapovi, az zdrhne :mrgreen:

Zakladatelko, to by byla moc velka nahoda :lol:
 https://www.emimino.cz/…ivne-397911/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
3.9.20 10:53
@Anonymní píše:
Ahojky holky, potřebuji nutně zodpovědět jeden důležitý dotaz.

Máme soud v říjnu. Dala jsem návrh o navýšení výživného. Po 4 letech. Dcera nastoupila do první třídy. Otec nic dávat navíc nechce. Neřeší narozeniny, svátky, Vánoce atd. Na školní výbavu přidal 100 :potlesk:
Mam partnera 4 roky, a v říjnu se narodí jeho první dítě.
Nyní přišlo předvolání datum stání a co vše máme doložit. Kde je psáno i přehledy partnera ve společné domácnosti. Je tohle možný? Partner odmítá zveřejňovat soudu přehledy výplat, že soudu by do toho nemělo nic být, že k dceři nemá vyživovací povinnost, a já s tím souhlasím, vždyť nikdo neví co bude.
Kámoška říkala, že k tomu soud stejně nepřihlíží protože opravdu nemá vyživovací povinnost, ale doložit to prostě chtějí. Povinnost má prý ke mne jako k těhotné partnerce a dítěti

Máte nějaké zkušenosti prosím?

Ahoj :) já teda se soudy nějakou zkušenost mám a za prvé vždy rozhodně záleží, na koho natrefíš. A to dopředu nevíš. Proto bych na tvém místě doložila vše, co po tobě soud chce. My jsme třeba podávali odvolání a soud si pak vše zjišťoval sám u zaměstnavatele a nikoho se neptal na to, zda chceme nebo nechceme, aby to někdo další věděl.
Na tvém místě je zvýšení v právu, ale pokud ty žádáš o zvýšení tak ale dolož vše, co chtějí. Ty to chceš a soud to musí posoudit ze všech stran.
Můžeš se v tomhle případě domluvit s právníkem (ten ti poradí víc adekvátněji, než kdokoliv tady) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
3.9.20 10:54
@Anonymní píše:
ne ještě jsem tady nepsala, nevím proč bych tady měla psát dva stejné dotazy kdybych viděla ze uz tu něco takového je tak nezakládá m nové tema. Jeste něco? navíc ja jsem ze Znojma jestli tě to Teda hodně zajímá

No jasne. To je uplne jasne, ze nepsala 8)
Stejne stare dite, stejne alimenty, oba ex policajti Bc,, jejich nove manzelky Mgr,. obe OSVC, obe dalsi dve deti… Jen shoda nahod :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
3.9.20 10:55
@Anonymní píše:
přesně tak, soud vyzval mě na příjmy, což je samozřejmost a pak mám v další odrazce, že mám doložit příjmy partnera za posledních 6 měsíců, se kterým jsem ve společné domácnosti
navíc mám měsíc před porodem a on bude o
mit první dítě tak ani on to nechápe, ale někdo právě říkal, že by to soud mohl odrocit a nařídit ty platy jeho, nechápu že to tak může fungovat když nemá vyživovací povinnosti.zakl

on nema vyzivovaci povinnost, neboj.
Ja u pritele rekla, ze nevedeme spolecne finance, naopak soudkyne rekla, ze on nema co zivit cizi deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
3.9.20 10:57
@Keyllah píše:
jakože když žili společně, tak jeho pohled byl stejný jako jejich, ale když se rozešli, rozhodl se vyznávat minimalismuz a žít ze vzduchu a vzdát se všech hmotných statků a dítko by mělo taky? :think: On se těm tatínkům ten pohled často totiž změní až po rozvodu, kdy se nezmění ani tak u nich a jejich života, jako v názoru na to, co je pro dítko dostačující a to opravdu není o blahu dítěte, to se nenech vysmát. To jsou jen alibistické řeči. A že by se ze 4-5 tisíců dopřával luxus? :think: ale notáák, jo už vím, z toho chodí bývalá na nehty, ke kadeřníkovi, na masáže a kupuje si několikrát do měsíce drahé kabelky :roll:

Nemohu mluvit za vsechny tatinky, ale v okoli mam dva pripady, kdy to tak je. A
5000 chlap+ 2500 zena. Za 7500 mesicne se da vyzit i jako dospely, kdyz nepocitam najem a dospele platby (pojistky apod). A celkem slusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí