Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
to už je ale extrem.
NO, ale furt ten samý princip.
@Anonymní píše:
to už je ale extrem.
Jak má soud předem tuši, zda to je nebo není extrém?
@riccius píše:
Nemohu mluvit za vsechny tatinky, ale v okoli mam dva pripady, kdy to tak je. A
5000 chlap+ 2500 zena. Za 7500 mesicne se da vyzit i jako dospely, kdyz nepocitam najem a dospele platby (pojistky apod). A celkem slusne.
a celkem slušně vnímáš stejně jako luxusně?
podle mě je to dost diametrálně odlišné
a nepočítat bydlení? ti neví, zadarmo tě nenechá bydlet nikdo, takže i za to dítko platíš jeho část nájmu, energií, popelnice atd. Ale chápu, že to někteří ti tatínkové vnímají jako ten zmíněný materiální luxus, se kterým nesouhlasí ![]()
Buďme realisti, je září, kolik si třeba teď uvalil za své děti, myslím, škola, školka, kroužky boty, oblečení atd.? co lékárna a drogerie? jídlo? tak jakej pak luxus
@Keyllah píše:
a celkem slušně vnímáš stejně jako luxusně?podle mě je to dost diametrálně odlišné
a nepočítat bydlení? ti neví, zadarmo tě nenechá bydlet nikdo, takže i za to dítko platíš jeho část nájmu, energií, popelnice atd. Ale chápu, že to někteří ti tatínkové vnímají jako ten zmíněný materiální luxus, se kterým nesouhlasí
Buďme realisti, je září, kolik si třeba teď uvalil za své děti, myslím, škola, školka, kroužky boty, oblečení atd.? co lékárna a drogerie? jídlo? tak jakej pak luxus
Zijeme si oba dobre, takze na korunu nekoukam. A muzu byt v jistych vecech velkorysy. Mohl bych ti to tady vypocitat na korunu, jen jsem liny. Ale kdyz to vezmu tak me dve deti ve stridavce vyjdou (pocitam co platim na pul plus neco navic, ne to co zaplatim za ne, kdyz jsou u me). 60.000-100.000 rocne. A to jsou dve. Takze 60.000 rocne za jedno dite mi prijde opravdu lehce nadprumer.
@PaníBovaryová píše:
Ale jeho manzelka se taky podili na alimentech na vasi dceru.
ona alimenty neplatí a řekla ze ani nebude že ma další dvě děti tak jak se podílí?? když si dělá jedno dítě za druhým? aha
@riccius píše:
Zijeme si oba dobre, takze na korunu nekoukam. A muzu byt v jistych vecech velkorysy. Mohl bych ti to tady vypocitat na korunu, jen jsem liny. Ale kdyz to vezmu tak me dve deti ve stridavce vyjdou (pocitam co platim na pul plus neco navic, ne to co zaplatim za ne, kdyz jsou u me). 60.000-100.000 rocne. A to jsou dve. Takze 60.000 rocne za jedno dite mi prijde opravdu lehce nadprumer.
Tak ale tak ty se možná podílis i na jiné věci ale můj ex vůbec na nic na školní výbavu která mě vyšla na skoro 13 tis na. první ročník Poslal 100 a napíše ti ze mas alimenty a přítele.. me uz tohle nebaví
@Anonymní píše:
Tak ale tak ty se možná podílis i na jiné věci ale můj ex vůbec na nic na školní výbavu která mě vyšla na skoro 13 tis na. první ročník Poslal 100 a napíše ti ze mas alimenty a přítele.. me uz tohle nebaví
V te castce, co jsem uvedl, je uplne vse. Skolni vybava za 13.000? Pro jedno dite? Mozna uz jsem zapomnel, co je treba v prvni tride, ale vzdyt je to kolem 6000 i s oblecenim.
To je to, co jsem tu psal o luxusu ![]()
Příspěvek upraven 03.09.20 v 11:12
@Lama Lama píše:
NO, ale furt ten samý princip.
jo a jak mohu třeba rušit že mu příteli po porodu nehrabne a neodejde Taky? co ja pak? to bychom sly opravdu až do extrému.
@riccius píše:
takže v pěti tisících máš započítané bydlení, energie, jídlo, školy, oblečení, drogérii, lékárnu, kroužky, zábavu atd a přijde ti to ještě nadpůrměrný ![]()
No, to je jako když někdo tvrdí, že za jídlo utratí měsíčně jen 2 tisíce a pak z něj vypadne, že maso má od jedné babičky, od druhé má vajíčka, od maminky veškerou zeleninu a ovoce a tatínek občas doveze basu piv a limonád ![]()
@riccius píše:
V te castce, co jsem uvedl, je uplne vse. Skolni vybava za 13.000? Pro jedno dite? Mozna uz jsem zapomnel, co je treba v prvni tride, ale vzdyt je to kolem 6000 i s oblecenim.
To je to, co jsem tu psal o luxusuPříspěvek upraven 03.09.20 v 11:12
kde máš narozeniny vánoce svátky škola v přírodě zimní oblečení škola atd? ex malé nedává nic k vánocům k narozeninám..
@Anonymní píše:
jo a jak mohu třeba rušit že mu příteli po porodu nehrabne a neodejde Taky? co ja pak? to bychom sly opravdu až do extrému.
to chce klid. Už ti tu vícero lidí psala, že soud si to vyžádá, ale zohledňovat to nebude, pokud nějak rapidně nevybočujete, tak vše cajk a jede se dál. Nestartuj.
@Anonymní píše:
ona alimenty neplatí a řekla ze ani nebude že ma další dvě děti tak jak se podílí?? když si dělá jedno dítě za druhým? aha
Proc se rozcilujes? Ona je jeho manzelka, alimenty jdou i z jejich penez. U soudu bude dokladat prijmy stejne jako tvuj partner.
@riccius píše:
já teď nakupovala prvňačce vyloženě v průměru a tisíce lítaly. Už jsi asi fakt zapomněl. Navíc to je pár stovek družina, pár divadýlka, tam stovka, tam druhá, jedny papuče do školy, jedny do výtvarky, další boty na tělocvik a jejda, za tři měsíce můžeme kupovat další
a kde máš kroužky? výcviky a školy v přírodě? na podzim a v zimě taky necháš něco v lékárně a jsou opět potřeba nové hadry a boty. Obědy, svačiny…jasně, ono se řekne sem stovka, tam stovka, ale když to spočítáš? Jen mrkni, kolik má aktuálně tvé dítko bot a to musíš točit co pár měsíců
a to není luxus, to je základ a průměr…
@Anonymní píše:
Jsou manzele, takze prijmy jsou spolecne. A z techto spolecnych prijmu se plati vyzivne na dite.
Tveho ex taky nezajina, ze sis poridila dalsi decko. Je to stejne jako u neho, pokud nejsi schopna sve deti uzivit, neporizuj si dalsi.
Me napada, ze tady bude jiny problem. Tipuji, ze soucasny chlap se cuka s financovanim spolecne domacnosti (takovych diskusi tu je).
@riccius píše:
moje dítě nemá značkové věci ale rozhodně není oblékání ze sekace.
kupovala jsem bačkory, boty na ven na tv, boty dovnitř do tělocvičny, pak na klasické chození do školy, teď budu kupovat podzimní, pak zimních, výbava na povinné plavání, výbava na výtvarnou výchovu, školní taška 2000, družina 2000 obědy 700 čipy 500 oblečení podzim bunda mikiny kalhoty… přijde ti to jako luxus? to jsou všechno povinné věci které jsem dostala na seznamu