Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja nevim, ale me neprijde, ze by nas syn stal mesicne 8-10 tisic
A to je mu 14. Za posledni rok se hodne vytahl, takze jsme porizoval obleceni a jeste budeme porizivat zimni, a to nemluvim, kolik toho sni, presto nevidim, ze by to bylo tolik penez ![]()
Myslim, ze ty 4 tisice (x2 - otec 4, matka 4) jsou adekvatni ![]()
@jednoslunicko píše:
Přesně tak - každý měsíc je nějaký výdaj „navíc“. A další věc - když je potřeba novou pračku, kotel atd. - taky je to věc jen matky? Opotřebení domácnosti, malování, oprava auta atd.Příspěvek upraven 03.09.20 v 11:58
Ano, protoze tyhle vydaje by mela i bez deti. On je ma totiz i ten otec ![]()
@cecetka píše:
Ja nevim, ale me neprijde, ze by nas syn stal mesicne 8-10 tisicA to je mu 14. Za posledni rok se hodne vytahl, takze jsme porizoval obleceni a jeste budeme porizivat zimni, a to nemluvim, kolik toho sni, presto nevidim, ze by to bylo tolik penez
Myslim, ze ty 4 tisice (x2 - otec 4, matka 4) jsou adekvatni
jako že by matka měla přispívat finančně stejně?
takže její péče, která je několika násobně větší a její omezení, které díky tomu má, se nikde nekompenzují?
tvoje tvrzení by platilo, pokud by podíl péče byl stejný, jinak ne a soudy k tomu takto nepřistupují. Otec supluje svoji menší péči právě těmi alimenty a matka ty alimenty zase svoji péčí.
Příspěvek upraven 03.09.20 v 12:39
@cecetka píše:
Ja nevim, ale me neprijde, ze by nas syn stal mesicne 8-10 tisicA to je mu 14. Za posledni rok se hodne vytahl, takze jsme porizoval obleceni a jeste budeme porizivat zimni, a to nemluvim, kolik toho sni, presto nevidim, ze by to bylo tolik penez
jenže mě dneska advokátka řekla, že ke mne se to bydlení musí započítat, kdybych byla sama s dcerou tak veškeré peníze jdou na bydlení.
@cecetka píše:
Ano, protoze tyhle vydaje by mela i bez deti. On je ma totiz i ten otec
Není úplně pravdou, matka se třemi dětmi bude bydlet někde trochu jinde, jako kdyby byla sama. Stejně tak ty energie a opotřebení, je přece jasné, že je jiné v případě jedné osoby a třeba tří nebo čtyř…
@riccius píše:
Ja jsem nereagoval na tebe, ale na tri jine holky, co si na to stezovaly.
U tebe mam jasno. Trochu je to pomsta (neadekvatni, ale pochopitelna) a potreba nastoleni jiste rovnovahy/ kompenzace - ktera je ciste subjektivni. Tomu rozumim.
No, na druhou stranu, ty ženské nejsou samosprašné, obvykle si ty děti pořizovali společně s pratnerem, s jeho vědomím. Takže si to pořizovali s tím, že na to budou dva, at už na finance, tak na to starání. A podle mě je to fajn i vzhledem k dítěti, aby se dva starali dál. Péči nevynutíš, takže když pečovat nechce, tak má alespon z větší části cvakat
@Anonymní píše:
jenže proti němu toho hraje víc on si neplní ani styky během roka přijel 2 krat do nemocnice nepřijel škola ho nezajímá…
ale tohle soud nebude zajímat. alimenty a styk je naprosto rozlišná věc bohužel. alimenty musíš platit tak jako tak, ikdyž své dítě vídáš/nevídáš…
Tady se budou řešit poměry v rodině a nic víc…
@riccius píše:
Holky, kdyz vas stve, kolik vas stoji deti penez a casu, tak si je neporizujte.
Nikde nepíšu, že nejsem ráda, že mám děti. Na peníze jsem si konkrétně já nestěžovala a že mám víc času - ano, jsem za to ráda, ale opět to neznamená, že bych litovala, že mám děti. Když to napíšu slušně - asi sem chodíš rýpat.
@Keyllah píše:
jako že by matka měla přispívat finančně stejně?takže její péče, která je několika násobně větší a její omezení, které díky tomu má, se nikde nekompenzují?
tvoje tvrzení by platilo, pokud by podíl péče byl stejný, jinak ne a soudy k tomu takto nepřistupují. Otec supluje svoji menší péči právě těmi alimenty a matka ty alimenty zase svoji péčí.Příspěvek upraven 03.09.20 v 12:39
To zní logicky co jsi napsala… i ex mi psal že musím 4000 taky dávat že 8000 je dost ale tohle jsem nevěděla co jsi napsala
@riccius píše:
Holky, kdyz vas stve, kolik vas stoji deti penez a casu, tak si je neporizujte.
hele, to prehanis.
@Keyllah píše:
jako že by matka měla přispívat finančně stejně?takže její péče, která je několika násobně větší a její omezení, které díky tomu má, se nikde nekompenzují?
tvoje tvrzení by platilo, pokud by podíl péče byl stejný, jinak ne a soudy k tomu takto nepřistupují. Otec supluje svoji menší péči právě těmi alimenty a matka ty alimenty zase svoji péčí.Příspěvek upraven 03.09.20 v 12:39
obávám se, že právě ta péče se do alimentů nezapočítává a měla by. Právě proto jsou běžné alimenty takové, jaké jsou :-/
Holky a co ospod koukal na jejich názor soud? moje sroji za navýšení a bude na tom trvat.
Prý když je první ročník a nenavyšovalo se tak dlouho je to na místě
@Lama Lama píše:
No, na druhou stranu, ty ženské nejsou samosprašné, obvykle si ty děti pořizovali společně s pratnerem, s jeho vědomím. Takže si to pořizovali s tím, že na to budou dva, at už na finance, tak na to starání. A podle mě je to fajn i vzhledem k dítěti, aby se dva starali dál. Péči nevynutíš, takže když pečovat nechce, tak má alespon z větší části cvakat
S tim souhlasim. I co pise @Keyllah . Kdyz neni stridavka, mel by vetsinu nakladu pokryt otec. A ten pomer je individualni podle narocnosti ditete, prijmech otce a matky a mozna jeste neco. Ale uz zase demagogicky pise o trech detech (ktere jsou logicky uplne jinde nez jedno dite, ktere se tu resi.
@Anonymní píše:
Holky a co ospod koukal na jejich názor soud? moje sroji za navýšení a bude na tom trvat.
Prý když je první ročník a nenavyšovalo se tak dlouho je to na místě
Myslím, že zástupce OSPOD je přítomen u soudu, protože do plnoletosti dítěte plní jakýsi dohled, aby dítě nebylo kráceno ve svých právech.
@cecetka píše:
ja myslim, ze jen nevis. bez rypani. zapocti jidlo, jeho cast bydleni, vse kolem.