Partnerovy příjmy k soudu o výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3533
3.9.20 12:50
@jednoslunicko píše:
Nikde nepíšu, že nejsem ráda, že mám děti. Na peníze jsem si konkrétně já nestěžovala a že mám víc času - ano, jsem za to ráda, ale opět to neznamená, že bych litovala, že mám děti. Když to napíšu slušně - asi sem chodíš rýpat.

Ne. Jen jsi pouzila argument neco jen ucelove. I to porizeni deti je nas rozmar, my to chceme, nas to naplnuje a dopredu vime +- co tim ziskavame a co nas to bude stat (nejen penezi). Tak tady ani jinde neargumentujte, jak jste se mohly mit, kdybyste deti nemely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.20 12:51
@marti.sucha píše:
ale tohle soud nebude zajímat. alimenty a styk je naprosto rozlišná věc bohužel. alimenty musíš platit tak jako tak, ikdyž své dítě vídáš/nevídáš…Tady se budou řešit poměry v rodině a nic víc…

právě že by mělo protože to ze sem nejezdí nemá další náklad navíc ale ja ano…

• Citovat
  • Upravit
56334
3.9.20 12:52
@Anonymní píše:
Holky a co ospod koukal na jejich názor soud? moje sroji za navýšení a bude na tom trvat.
Prý když je první ročník a nenavyšovalo se tak dlouho je to na místě

Tvuj problem jsou ty dalsi deti. jinak ano, zmena skoly, stupne, vse se pocita.
Mas sanci dolozit to nebrani si ditete.ale jela bych, ze je mi lito, ze se styk nekona, ale tim padem mas navysene platby ty. ne hned penize, ale to, ze pece je na tobe a neprobiha ani maly styk ( ctu jen halabala, jestli se v necem pletu, sorry.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
@cecetka píše:
Ano, protoze tyhle vydaje by mela i bez deti. On je ma totiz i ten otec :nevim:

No a? Stejně tak by šlo bylbě argumentovat, že by mohla matka bydlet zadarmo, protože děti by ten nájem platili tak jako tak. Nebo že tatík má vysoké náklady, platí nájem 20 tis. a nijak se neřešilo, že tam žije ještě s dalšími spolubydlícími, se kterými se má dělit o náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789

@riccius Meleš nesmysly nebo neumíš chápat psaný text. Tím končím, ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.20 12:54
@jkra píše:
Tvuj problem jsou ty dalsi deti. jinak ano, zmena skoly, stupne, vse se pocita.
Mas sanci dolozit to nebrani si ditete.ale jela bych, ze je mi lito, ze se styk nekona, ale tim padem mas navysene platby ty. ne hned penize, ale to, ze pece je na tobe a neprobiha ani maly styk ( ctu jen halabala, jestli se v necem pletu, sorry.)

Ano souhlasím To jsem myslela

• Citovat
  • Upravit
3533
3.9.20 12:55
@jednoslunicko píše:
@riccius Meleš nesmysly nebo neumíš chápat psaný text. Tím končím, ztráta času.

Jojo. Klasika. Kdyz te clovek argumentacne nachyta na svestkach, tak uhnes a prejdes do napadani. Jak obvykle zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
3.9.20 12:56
@Anonymní píše:
jenže mě dneska advokátka řekla, že ke mne se to bydlení musí započítat, kdybych byla sama s dcerou tak veškeré peníze jdou na bydlení.

Pojem výživné není zákonem definován, může to být soubor všeho, na co si dotyčný, ať už příjemce, plátce nebo soudce vzpomene. Ale u mě nebylo bydlení započítáno, naopak jsem musel prokázat, že jsem schopen bydlení dětem zajistit. Kdybych jim řekl, že jim zajistím bydlení, ale po druhém chci, aby to zaplatil, nejsou dnes děti součástí mé domácnosti. Každopádně dalo by se mluvit o navýšených nákladech na odpady, energie, vodu atd, což by mohlo být zahrnuto do výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
3.9.20 12:57
@Anonymní píše:
Ano souhlasím To jsem myslela

Však se poraď s tou paní, co s ní řešíš alimenty, jak to u soudu podat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.20 13:01
@jednoslunicko píše:
Však se poraď s tou paní, co s ní řešíš alimenty, jak to u soudu podat.

co podat? nerozumím

• Citovat
  • Upravit
4789
3.9.20 13:03
@Anonymní píše:
co podat? nerozumím

Co máš u soudu říct :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
3.9.20 13:05
@jednoslunicko píše:
obávám se, že právě ta péče se do alimentů nezapočítává a měla by. Právě proto jsou běžné alimenty takové, jaké jsou :-/

Jako že by sis nechala zaplatit za starání o vlastní děti? No to je kšeft :mrgreen:
To bychom byli všichni naprosto přezaměstnaní. Ale vážně, to nejde. Použiješ-li jedinou korunu z alimentů pro jiný účel než pro účel daný rozsudkem, je to zpronevěra. A opravdu vyšší spokojenost maminky není účelně vynaložený náklad výživného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
3.9.20 13:13
@zoidberg píše:
Jako že by sis nechala zaplatit za starání o vlastní děti? No to je kšeft :mrgreen:
To bychom byli všichni naprosto přezaměstnaní. Ale vážně, to nejde. Použiješ-li jedinou korunu z alimentů pro jiný účel než pro účel daný rozsudkem, je to zpronevěra. A opravdu vyšší spokojenost maminky není účelně vynaložený náklad výživného :mrgreen:

Gentlmensky prechazis fakt, ze druhy rodic se nestara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
3.9.20 13:13
@zoidberg píše:
To bychom byli všichni naprosto přezaměstnaní. Ale vážně, to nejde. Použiješ-li jedinou korunu z alimentů pro jiný účel než pro účel daný rozsudkem, je to zpronevěra. A opravdu vyšší spokojenost maminky není účelně vynaložený náklad výživného :mrgreen:

To nemyslíš vážně, viď. Pokud je střídavá péče, ok. Ale pokud je dítě v péči matky - 26 dní v měsíci, a otec se stará 4 dny v měsíci, tak dělá matka „mámutátu“ ( nebo teda otec, pokud má děti v péči on) a od toho druhého by byla minimálně slušnost, když už to není nikde definováno jako povinnost, za to platit. Platit za tu práci, kterou za mně dělá někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
3.9.20 13:14
@zoidberg píše:

No tak zaplatíš chlvu a je to rázem na děti. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí