Připadáte si chudí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Někde jsem četla pravdivý bonmot, že nepravidelné výdaje stávají se pravidelnými ![]()
Příspěvek upraven 03.01.26 v 12:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiaBea píše: Více
Taky nechápu co je na tom tak zle
Pod „finančně tak zle“ si teda představuju něco úplně jiného než píše kyslík. Ale tady na emiminu jsou ty standardy asi dost posunuté ![]()
Jinak investice by mě taky zajímaly. Já mám teda k dispozici rovnou celou vyšší částku a přijde mi škoda mít to jen na spořáku, jak diverzifikujete vy? Já uvažuji větší část spořák, potom část na něco typu Portu, co to prostě dělá samo, protože tomu moc nerozumím a zbytek na nějaké další fondy (akcie, dluhopisy), ale vůbec nevím. Už jsem se radila různě, včetně kamarádky, která to dělá, se známými, s Chat GPT
ale ten mi to náhodou vysvětlil hezky
ale pořád mám strach se rozhoupat a začít to někam posílat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam cca 42 tis hrubeho na mesic pro sebe a pro dite 16 let (a to nam tento rok fakt hodne zvedli platy), nevychazim absolutne vubec uz tak 3 roky, dotuju se z uspor, ktere mam z lepsich casu. Nastesti mame levny najem. Delam vysoce odbornou praci v uzke specializaci…
- Citovat
- Upravit
@Marieke já jsem si založila různé fondy u své banky online, kam mohu posílat pravidelně, i jednorázově a všechny vydělávají, pak mám několik akcií, ze kterých mám každý rok výplatu dividend, na sportovním účtu 4 procenta…mám i stavební, protože ještě běžela akce 3 procenta na 6 let plus státní podpora, tak to je takový konzervativní způsob, ale průběžně nám jednotlivá stavebka končí a je to příjemné dostat 150tis nebo jsme z něj brali i úvěr se 3 procenty na fodělávky na domě…penzijní už taky jde mít jako investiční
- Citovat
- Upravit
@Keyllah I to se dá posílat do fondů, ty jsem si normálně založila online u svoji banky a sleduju to, co mi vydělává a když je pokles, pošlu více a je větší zisk…do 3 dnů z toho můžu jakoukoliv částku zpět…akcie mám také, ty mi ještě zakládali naši a já zase našim dětem, jinak mají spořicí účty se 4 procenty
- Citovat
- Upravit
@Venetia píše: Více
Mne prijdou ok. Zameruji se na ruzne druhy kapitalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
Tak to jsem asi vyplnila něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Přijdou mi normální, hlavní je, jak to vnímají oni.
Nemám ráda, když mi třeba jedna známá furt předhazovala svůj život, jejich hospodaření, drahé dovolené, co si vše kupuji. Loni ji umřel manžel a situace ze dne na den jiná. Dům na hypo, kterou měli teprve 4 roky prodává. To jí nikdo nepřál, ale mohla si ušetřit spoustu rad.
My máme v padesáti na účtu furt něco málo na nečekané výdaje, jelikož je prostě furt za co utrácet. Sice jsme neměli hypo, ale vzali jsme si velký nebytový prostor kdysi a lepili to z výplat a stále něco předěláváme. Teď budeme dělat druhou koupelnu a záchod, na čase je i nová kuchyň, pak sklep. Víceméně se něco na účtu nahromadí a jde to zas do nemovitosti. Na dovolené jezdíme, letos byly dvě a druhá už jen ve dvou a tak to už bude. Syn má slečnu a jezdí spolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše: Více
Máš pravdu. Trapné a směšné jsou ženské, co vystavují na odiv vysoký životní standard, na který vydělal jejich muž a bez kterého by nebyly ekonomicky nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiaBea píše: Více
No vidíš, já se za ní právě snažím nakouknout a ty mi za to skoro vynadáš
nebylo to nic uštěpačného, opravdu mne to jen zajímalo, protože ve svém okolí nikoho takového prostě nemám (a ne, nevydělávají všichni statisíce, jsou to i normální dělníci ve výrobě nebo zemědělci třeba).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Ale no tak. Peníze nejsou jediná hodnota vztahu, muž přináší finance, žena zase jiný vysoký životní standard😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit