Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je možné, že známá, která je vdaná, tak pobírá příspěvek na bydlení? To jako fakt? Ona má trvalé bydliště jinde než její muž, který vydělává slušně peníze, přesto ji vyjde PnB. Docela nechápu ![]()
Trvale bydliste nema na prispevek vliv, vliv ma pocet osob zjicich ve spolecne domacnosti…muj muz ma taky trvale bydliste jinde, take ma slusny plat..no ja jsem na rodicaku, jsme z Prahy a taky prispevek mame, co je na tom? Je to celkem zanedbatelna castka, ale mame na to narok dle prijmu ![]()
Rozhodující není trvalé bydliště, ale počet osob společně žijících v domácnosti.
Takže buď asi nemají až tak vysoký příjem, nebo mají vysoké náklady na bydlení a nebo manžela zapřela a tvrdí, že bydlí jinde (i když fakt nevím, jestli to u manželů jde tak lehce).
Asi staré info. TP už nikoho nezajímá, řeší se, kde člověk fyzicky bydlí. Pokud nebydlí odděleně a u manželů by to museli dokládat, tak buď to nějak oje*ali a muž dělá, že bydlí jinde, nebo nema zas tak vysoký příjem ![]()
Mám také manžela a pobíram pnb. Musela jsem manžela vyloučit z okruhu společně posuzovaných osob. Dokládala jsem jeho nájemní smlouvu. Musel před podáním žádosti minimálně 3 měsíce bydlet jinde.
@Paradise.maracuja píše:
Ahoj, je možné, že známá, která je vdaná, tak pobírá příspěvek na bydlení? To jako fakt? Ona má trvalé bydliště jinde než její muž, který vydělává slušně peníze, přesto ji vyjde PnB. Docela nechápu
Takových zmetků a podvodníků je celá republika. Tahle sociální dávka je naprostý nesmysl, lidé mají bydlet v tom, na co si vydělají.