Příspěvek na bydleni u manželu

2.9.22 09:58

Prispevek na bydleni u manzelu

Ahoj, je možné, že známá, která je vdaná, tak pobírá příspěvek na bydlení? To jako fakt? Ona má trvalé bydliště jinde než její muž, který vydělává slušně peníze, přesto ji vyjde PnB. Docela nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
2.9.22 10:02

Trvale bydliste nema na prispevek vliv, vliv ma pocet osob zjicich ve spolecne domacnosti…muj muz ma taky trvale bydliste jinde, take ma slusny plat..no ja jsem na rodicaku, jsme z Prahy a taky prispevek mame, co je na tom? Je to celkem zanedbatelna castka, ale mame na to narok dle prijmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
2.9.22 10:04

Rozhodující není trvalé bydliště, ale počet osob společně žijících v domácnosti.
Takže buď asi nemají až tak vysoký příjem, nebo mají vysoké náklady na bydlení a nebo manžela zapřela a tvrdí, že bydlí jinde (i když fakt nevím, jestli to u manželů jde tak lehce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
2.9.22 10:11

TP uz nic neznamena…mas zřejmě spatne info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.9.22 10:26

Asi staré info. TP už nikoho nezajímá, řeší se, kde člověk fyzicky bydlí. Pokud nebydlí odděleně a u manželů by to museli dokládat, tak buď to nějak oje*ali a muž dělá, že bydlí jinde, nebo nema zas tak vysoký příjem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
2.9.22 10:35

Mám také manžela a pobíram pnb. Musela jsem manžela vyloučit z okruhu společně posuzovaných osob. Dokládala jsem jeho nájemní smlouvu. Musel před podáním žádosti minimálně 3 měsíce bydlet jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
2.9.22 10:52
@Paradise.maracuja píše:
Ahoj, je možné, že známá, která je vdaná, tak pobírá příspěvek na bydlení? To jako fakt? Ona má trvalé bydliště jinde než její muž, který vydělává slušně peníze, přesto ji vyjde PnB. Docela nechápu :roll:

Takových zmetků a podvodníků je celá republika. Tahle sociální dávka je naprostý nesmysl, lidé mají bydlet v tom, na co si vydělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová