Nevyspělý manžel a já jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4117
17.7.26 14:24

Jako mohu některé věci nechápat. Ale pokud jsem normální tak respektuji a slyším věty toho druhého. Nemusím chápat, že někdo je KO únavou první týdny těhotenství a má problém i dojít pověsit pračku a máme najedou doma bordel jak v tanku. Ale mohu slyšet a respektovat, že to tak aktuálně je. :kytka: bez keců, výčitek a hádek.
Ona ta žena by byla hotová únavou i kdyby chodila normálně do zaměstnání. Takže by blbec se jako blbec choval tak jako tak.
A tedy únava v prvním trimestru není nic přeci výjimečného. My v té době měli doma na konci týdne hory prádla, pokud je někdo nesložil a neuklidil, protože po příchodu z práce jsem blila a večer spala. :nevim:

Na to přeci vůbec nemusím mít dokonalého manžela. Stačí si udělat dítě s normálně vyspělým chlapem.
Jako aby mi ještě vyčítal jak jsem mu oznámila těhotenství. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80645
17.7.26 14:39

@Snopy123 ber to tak, že s blbem chodila a s blbem čeká dítě. Nikdo ji ho nepřidělil, čili co si vybrala, to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4117
17.7.26 14:42

@inkakřivák Mně šlo o ty řeči tu, jak každá má dokonalého manžela, která tu radí. Tak asi takový ani neexistuje :-) Ale když si pořídím díle s blbem pro mě, tak pak se nesmím divit. :nevim:
A milonový jinak může být jak chce, když v zásadních věcech se neumí chovat, nebo je nechápe nebo jak to napsat.
Na to nemusí být asi ani nějak dokonalý celkově. Na to stačí být normálně respektující ve vztahu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.7.26 15:04
@mado píše: Více

Neříkám, že je správné, pořizovat si dítě vědomě sama, ale když už se to stane třeba neplánovaně, tak takové dítě vůbec nemusí mít protrápené dětství. Pokud má milující matku, prarodiče a další příbuzné z její strany, může být šťastné a spokojené. A naopak dítě, které má rodiče spolu, navenek působí jako spokojená rodina, vůbec šťastné dětství mít nemusí.

Ano, otec chybí, to je pravda, ale otec může chybět i z důvodu rozchodu (kdy i milující táta se vykašle na děti - znám takový případ), úmrtí, vážné nemoci (třeba úraz hlavy, kdy je totálně mimo - taky znám z vyprávění matky toho dítěte)…

Ta identita poloviny sebe chybí, to je pravda. Ale pořád je nějaká šance, že se dřív nebo později s otcem setká (nebo s někým z jeho rodiny). Pokud ne, matka mu může o něm alespoň něco vyprávět. Narozdíl od dítětě z darovaných spermií a vajíček. Nebo dokonce náhradní mateřství, kdy vajíčko je jedné ženy, odnosí ho jiná žena a dítě dostane ještě někdo jiný. Je zajímavé, že tohle nikomu nevadí.

Boje o děti jsou špatné v každém případě, ale kolikrát spolu bojují i lidé, kteří se milovali, pořídili si děti z lásky a něco se časem pokazilo. Případ Jirešové komentovat nebudu, protože o tom nic nevím. Bulvár nečtu, včetně Seznamu, Novinek, Idnesu… Ale pokud dcera skončila na drogách, tak je mi jich obou líto. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.7.26 15:34
@normalni zena píše: Více

Souhlasím.

Ona je na rizikovém těhotenství a on má starost o její zadek, místo o dítě. 8o Za své chování k ní je zodpovědný on. Nikdo mu nedává právo, chovat se k ní ošklivě, i když si ho dobrovolně vybrala jako otce svého dítěte. Těhotenství sebou prostě změny přináší, s tím je třeba počítat. Pokud se nechtěl přizpůsobovat životu s dítětem a to už téměř od samého početí, nemusel se množit on. Předpokládám, že ho nenutila se zbraní v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22466
17.7.26 15:45

@Prelesta ale bylo to nejspíš to staré dobré naivní, chlap stojí za houby, ale mimisek ho změní. A když ho nezmění prvni mimísek, tak si v rychlem sledu uděláme druhého, aby viděl, jaká jsem hrdinka a co všechno dokážu. Ejhle, nezměnil se, našel si jinou :think:
A za rok diskuze, jsem samoživitelka, chlap neplatí alimenty, na co mám nárok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.7.26 15:49
@Snopy123 píše: Více

Ale zakladatelka nepsala, jak daleko bydlí její rodiče, ne? Může to mít k nim blíž než na gynekologii. :think: Nebo třeba do dvaceti minut autem.

Souhlasím s tím, že atmosféra doma ji neprospěje. Teď je nejdůležitější dítě. K rodičům bych taky jela a zůstala tam co nejdéle. Horší ale je, že jemu to vůbec nedochází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.7.26 16:03
@mado píše: Více

Ano, bylo to naivní. Zakladatelka byla asi zamilovaná, měla „růžové brýle“. To se prostě stává. Nemyslím si, že si s ním dělala dítě proto, aby se změnil. Ale prostě už asi chtěla miminko a nedokázala správně vyhodnotit všechny varovné signály, že tenhle chlap jí nechce/nedokáže být oporou v těžkých chvílích. On totiž málo kdo je jenom špatný, o to to je těžší rozeznat, obzvlášť v té zamilovanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4117
17.7.26 19:42

@Prelesta Jsou spolu 3 roky, to snad fáze růžových brýlí dávno není ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.7.26 19:47
@Snopy123 píše: Více

Může být. Když to chlap se ženou umí - a teď nemyslím jen sex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
17.7.26 21:10
@MarylinRow píše: Více

Sice nejsem holka, ale po porodu to rozhodně lepší nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.26 21:16

Zakladatelko, mně to od ostatních nepřijde toxické. Spíš se ti snaží dát náhled do reality. Mít mimino není sranda a věř, že podporu v partnerovi potřebuješ. Těch diskuzí o tom, jak se chlap nezapojuje, tady je mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
18.7.26 14:51
@karkarka píše: Více

Já se na rizikovém v 8. měsíci vdávala. Svatba na úřadě a oběd v restauraci. Do vycházek jsem se vešla a žádná divočina. Měsíc předtím jsem ležela ve špitálu kvůli hrozícímu předčasnému porodu. Vše řešeno s lékaři a bylo to v pohodě.
Nevidím nic špatného na tom, že jela k rodičům pokud si to domluvila s lékařem a dodržela dobu vycházek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79213
18.7.26 14:54
@Paní.Norrisová píše: Více

tak k rodičům jela večer po hádce, to si asi ani nedomluvila s lékařem ani nedodržela dobu vycházek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
18.7.26 15:23
@stinga píše: Více

Tak snad aspoň druhý den zavolala a vysvětlila situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí