Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
takže po obvinění z nevěry jsi se s ním klidně vyspala a máš pocit, že jsi mu vzala klid, energii a spánek ![]()
Jak to na mě působí? že asi máš to co chceš a takto ti to stačí, protože neznám moc žen, co by se po takovéto hádce, obvinění z nevěry atd. s chlapem vyspalo a pak řešilo, že kvůli ní byl ráno nevyspalý
takový vztah chceš? takový život? s ním?
tak so prosím jen nepořizujte dítě, protože to by bylo chudák…a ty se zamysli, jestli ti toto opravdu stojí za to ![]()
Okamžitě se s ním rozejdi. Je to žárlivej mag*r. A uvědom si, že HÁDKY NEJSOU NORMÁLNÍ!
Pardon, musela jsem se při čtení smát, ten má ale fantazii. Je to žárlivý magor, co na to říct.
Na druhou stranu mi přijde divný psát partnerovi zprávu, že jsem byla se šéfem na obědě, a k tomu fotku outfitu s výrazným výstřihem, to opravdu může vzbuzovat dojem, že chceš, aby žárlil. To ale neomlouvá jeho výčitky jak ze špatné komedie. On se nezmění, otázka je, jestli chceš takto žít.
To je psycho. Zbav se ho, dokud je čas. A nevim, proč ho za takové chování odměňuješ sexem a ješte máš výčitky - to taky není dobré nastavení.
Domluvila jsem si na dnešek psycholožku, abych situaci dokázala probrat. Z.
A to si posíláte proč, on to vyžaduje? Kolik vam je proboha, ze tohle snášíš
vždyť on je žárlivý pako a ty jste mas spatný svědomí, ze se chudak nevyspal, protože ty jsi šla na oběd a nemela burku
Ztráta času. Rozejdi se s ním. Zažila jsem něco podobného, bude to jen horší
To by na mě zkusil jednou a byl by z něj ex. Jsem myslela, že jsi šla de šéfem sama a ne ve trojce. A ani to by nebyl důvod k takovému výstupu.
Ahoj,
potřebovala bych znát váš nezaujatý pohled na situaci.
Pracuji v malé firmě, kde máme mezi sebou spíš kamarádské vztahy než čistě formální. Můj šéf i jeho přítelkyně jsou zároveň moji kolegové. Ten den nás bylo v práci méně než obvykle a když byl čas oběda, zeptali se mě, jestli nepůjdu s nimi. Souhlasila jsem a šli jsme společně ve třech.
Cestou z práce jsem partnerovi normálně napsala, že jsme byli na obědě se šéfem a jeho přítelkyní. Brala jsem to jako úplně běžnou informaci o tom, jak probíhal můj den.
Okamžitě ale začal s otázkami. Ptal se, proč jsem souhlasila, proč nešli ostatní kolegové, jestli měli jídlo z domova, proč jsem zrovna já šla a proč jsem ten den přijela do práce právě kolem oběda. Řekl mi, že mu to připadá, jako kdybych do práce ten den jela hlavně kvůli tomu obědu. Přitom jsem mu vysvětlila, že jsem nejdřív pracovala, o společném obědě jsem dopředu vůbec nevěděla a jen se mě zeptali, jestli půjdu s nimi. Myslela jsem, že jsme si to vysvětlili.
Když večer přišel domů, přinesl mi levanduli a uvařil čaj. Přišlo mi to zvláštní, protože jsem měla pocit, že si možná uvědomil, že kolem celé situace udělal zbytečně velké drama. Pak si šel pustit fotbal.
Později za mnou přišel do ložnice a zeptal se mě, jestli s ním nemluvím. Řekla jsem mu, že mě zarazila jeho reakce na ten oběd a že bych si o tom chtěla promluvit. Místo toho se strhla obrovská hádka.
Začal mi říkat, že se do práce schválně oblékám do největších výstřihů. To ale není pravda. Je léto a nosím letní oblečení jako většina žen. Navíc mám větší prsa, takže výstřih působí výrazněji prakticky ve všem, co si obléknu. Pak mi řekl, že jsem mu schválně poslala fotku svého outfitu z práce, abych ho vyprovokovala a aby žárlil. Přitom jsem měla jen své oblíbené letní šaty a nový šperk, který jsem si sama vyrobila a sladila s nimi. Poslala jsem mu tu fotku jen proto, že jsem z něj měla radost.
Tvrdil mi, že jsem určitě už dopředu věděla, že půjdu se šéfem na oběd, a proto jsem se tak oblékla. To ale není pravda.
Pak to bylo ještě horší. Řekl mi, že kdyby na mě nějaký muž ve vyšší pozici zatlačil, třeba šéf nebo učitel z autoškoly, tak prý zmrznu a nechám se políbit. Tvrdil, že po alkoholu se prý „neznám“ a nechala bych se svést. Dokonce řekl, že bych vyjela po každém chlapovi s knírkem.
Tohle mě úplně zaskočilo. Alkohol přitom piju jen výjimečně, ten den jsem vůbec nepila a autoškolu mám už dávno za sebou. Nikdy se mi nestalo, že by na mě někdo v autoritativní pozici něco zkoušel nebo že bych se ocitla v podobné situaci. O to víc jsem nechápala, proč mi to říká.
Začal mluvit o tom, že se šéfovi určitě líbím, že mi určitě koukal na prsa a že určitě zneužívá toho, že je můj šéf, a vyvíjí na mě nějaký sexuální nátlak. Přitom já svého šéfa znám jako velmi uzavřeného člověka a nikdy jsem od něj nic podobného nezažila.
Pak vytáhl naši minulost. Řekl, že jsem byla „moc dostupná“ už na našem prvním rande. Vyčítal mi dokonce i to, že tehdy jsem měla rolák, zatímco na pracovní oběd se šéfem jsem měla letní šaty. Přitom na našem prvním rande byl podzim a byla zima, zatímco teď je léto, takže je přirozené, že nosím lehčí oblečení. Podle něj jsem byla na pracovní oběd oblečená víc sexy než na naše první rande. Nakonec dodal, že vlastně i ten rolák byl sexuální.
Rozbrečela jsem se a řekla jsem mu, že jestli si o mně opravdu myslí všechny tyhle věci, tak je náš vztah asi v háji.
Nakonec jsem ale byla za tu špatnou já. Řekl mi, že jsem udělala zbytečné drama, že neví, jak dlouho ho tohle bude bavit, že vedle mě nemá klid, špatně spí a že žiju v naivním světě. Dokonce mi po všech těch obviněních řekl, že jsem to já, kdo je ve vztahu extrém.
Nakonec jsme se usmířili, objali se a byli jsme spolu i fyzicky. Ráno ale odcházel do práce úplně nevyspaný a já se od té chvíle cítím hrozně. Mám pocit, že jsem mu vzala klid, energii i spánek, a zároveň mě bolí všechny věci, které o mně během hádky řekl.
Tyhle hádky jsou u nás poslední dobou strašně časté. Často vůbec nechápu, jak vzniknou. Mám pocit, že jsem pořád z něčeho obviňovaná, snažím se všechno vysvětlovat, ale stejně to nakonec skončí tím, že jsem špatný člověk já. Začínám být z toho úplně zmatená a přestávám věřit vlastnímu úsudku.
Jak to na vás působí?