Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Máš pravdu, asi jsem si to udělala sama
Nechtěla jsem být na něm závislá. Ale nevěřila jsem, že když klesnou finančně, že mi nepomůže. O té možnosti jsme věděli oba, on říkal, že vydělává a ať si nechám MD na 4 roky. Že bude rád, když budu doma. Ale opravdu z tohoto příjmu zivorim. Jídlo kupuje. Ale ty finance nejsou jen o jídle.
od ledna by ti mateřskou mezi zvýšit. ne?
Normálně si najdi na účtu platby, plus k tomu účtenky pokud platíš v hotovosti, sedni si s ním a ukaž mu to. Mi přece neříkej, že pokud tě má rád a ty za ním dojdeš s „čísly“, které jasně ukazují, že máš výdaje cca 6 tis. pravidelně, že ti nepreposle alespoň ty dva tisíce. Jak řešíte teď Vánoce? To taky kupuješ ty?
Když platí jídlo, přestala bych platit obědy a děti by jedly doma.
O zbytku netuším jak diskutovat, pokud jste manželé, tak bys měla v případě rozchodu dostat z hypotéky část splátek, takže alespoň v tomto by se něco dalo dělat.
O výživné v manželství se s ním můžeš soudit, on sice platí většinu nákladů, ale vzhledem k tomu, že vaše příjmy budou dost rozdílné, tak by ti soud asi něco přidal. Ovšem toto by asi znamenalo okamžitý rozchod, něco takového by asi neuneslo skoro žádné chlapské ego a ego tvého manžela zcela určitě vzhledem k jeho přístupu.
@Sany80s Tak alespon mu tim muze zahrozit???
Ja teda nechapu ci zenske ego muze snaset takhle muset skemrat o penize.
Pro me by tenhle vztah umrel uz davno.
@Anonymní píše:
Je psaný na něj, pořád nemá čas to změnit.Já nevím holky. Já se snad na to vyprdnu.Uz mě to fakt unavuje.
Já bych na tvém místě buď manžela vzala k právníkovi, nebo si napsala do právní poradny, aby mu tam někdo vysvětlil, že jeho peníze jsou tvé peníze, a naopak, a že to, co dělá, hraničí s týráním.
Pokud ti peníze nechce dávat z důvodu, že má obavy, že máte málo - i tak, on prostě není tvůj rodič, aby rozhodoval sám o tom, kolik se bude šetřit, a kolik můžeš utratit. Tohle rozhodnutí musí být společné, musí mu předcházet diskuze. Třebas nakonec spolu dojdete k tomu, že vlastně si nemůžete dovolit minout víc peněz (neznáme vaši rodinnou finanční situaci), ale toto rozhodnutí musí být společné, a ne nařízené z jedné strany.
@Monchichik píše:
@J_Doe nejsou manželé…takže žádné společné peníze nemají…
Vždyť píše hned na začátku, že jsou manželé…
@Monchichik píše:
@J_Doe nejsou manželé…takže žádné společné peníze nemají…
Jdou manželé rok, partneři 8let, problémy poslední půlrok ![]()
@Venett máš pravdu, to psala ta druhá anonymní kytka…jsou si ty kytky moc podobné ![]()
Nepřispívá, jsme manželé, máme společný účet, ze kterého vše platíme. Polovina tvých peněz je jeho, dej mu je… Polovina jeho výplaty je tvoje, ať ti ji dá. ![]()
Nějak nechápu to, že jak tady, tak i v jiných diskusích se pravidelně objevuje údiv nad tím, že přispívá na hypotéku, byť na ni není dům/byt psaný taky. To se jako předpokládá, že bude bydlet zadarmo, když nemá podíl na nemovitosti?
Kdyby bydleli v nájmu, tak přece taky budou platit nájemné napůl/v jiném poměru. ![]()
@Lenka_Hal píše:
@Sany80s Tak alespon mu tim muze zahrozit???
Ja teda nechapu ci zenske ego muze snaset takhle muset skemrat o penize.Pro me by tenhle vztah umrel uz davno.
Pro mě taky, ale ženská, co jí nepřijde jako problém, že jedou půl na půl( a to ona vydělávala víc), přispívá na hypotéku baráku, kde jí nic nepatří a ve své podstatě ani neví, zda tu hypotéku a účty platí, protože k tomu nemá přístup, nemá zrovna pud sebezáchovy, pokud jde o vztahy.
Svým způsobem, pokud on vše platí a nedělá dluhy, tak má štěstí, že jsou manželé, protože od svatby díky sjm by půlka těch splátek na hypotéku šla ze zákona ze společného, a tak by eventuelně nemusela mít úplně holý zadek, kdyby ten vztah nevyšel.
Ale něco mi říká, že tento aspekt ji v životě nenapadl.
@Bandii ne zadarmo, přispívala bych na poplatky za bydlení, ale na hypotéku ne…
@Bandii píše:
Nějak nechápu to, že jak tady, tak i v jiných diskusích se pravidelně objevuje údiv nad tím, že přispívá na hypotéku, byť na ni není dům/byt psaný taky. To se jako předpokládá, že bude bydlet zadarmo, když nemá podíl na nemovitosti?Kdyby bydleli v nájmu, tak přece taky budou platit nájemné napůl/v jiném poměru.
Eh? Moje peníze jsou manželovy peníze, a jeho peníze jsou moje peníze. Jaképak přispívání? Je snad jedno, jestli platíte z tvé peněženky nebo z manželovy, pořád to platíte vy jako rodina, ne?