Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chvilka co trvala 7 let. Rodiče mi umřeli v 17.
Co to je, oproti celému životu.
@Trojlístek píše:
Co to je, oproti celému životu.
Kdyby se takhle choval celou dobu, tak tak s ním nejsem. Nedržím se ve vztahu za každou cenu. To fakt ne. Jen se snažím vyřešit problém, protože svalit vinu na druhého je straně jednoduché. Myslím si, že když to bylo 7 let v pohodě, může to být tak i dále, ALE až zjistíme problém a vyřešíme ho.
@Anonymní píše:
Kdyby se takhle choval celou dobu, tak tak s ním nejsem. Nedržím se ve vztahu za každou cenu. To fakt ne. Jen se snažím vyřešit problém, protože svalit vinu na druhého je straně jednoduché. Myslím si, že když to bylo 7 let v pohodě, může to být tak i dále, ALE až zjistíme problém a vyřešíme ho.
Když myslíš.
@Trojlístek píše:
Když myslíš.
Myslíš si, že se někdo vydrzí 7 let přetvařovat?
Zdravím Zakladatelko,
Zdá se mi, že za sebou máte hodně těžkých životních chvil, a věřím že i to je důvodem proč z tohoto vztahu nechcete jen tak odejít. Máte toho již hodně za sebou a jste odhodlaná zvládnout i více…
Líbí se mi, že jdete dál a nezahazujete vztah, jen proto že by to bylo určitě jednodušší než se ho pokusit napravit. Ono to asi vždycky více bolí, ale zase může člověk mnohem víc získat ![]()
Chtěla bych se zeptat jakým způsobem to tedy s přítelem řešíte? Pořídila jste mu knihu nebo uvažuje nad terapií?
Jsem v podobné situaci a také hledám řešení… Přítele miluji a on miluje mě. Jen ty výbuchy zlosti jsou zlo. Rozbitý nábytek, telefony… Ale nikdy jeho vztek neobrací proti mě, a vždy si pak uvědomuje, co provedl… Je to prostě typický cholerik a já jsem typická citlivka. Zajímavé je, jak se tyto dva typy vždy dostanou k sobě. Zdá se mi, že ty citlivky jsou jediné, kdo je vydrží provázet na cestě ke kontrole vlastních emocí, pokud sami chtějí…
Dejte prosím vědět jak se to u vás vyvíjí. Můj přítel řekl že na tom bude zatím pracovat sám, a když se to do konce roku nezlepší, souhlasil s terapií…
Posílám hodně síly ![]()