Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Martina D. píše:
Jsem si tu žábu bez vody schválně hodila do googlu a vypadl mi na první stránce jen tvůj příspěvek v téhle diskuzi.žába bez vody
Jinak je to TEN Ontar.
Aha, neznám ho. ![]()
@Pírko2 píše:
Nejste spolu manželé, ale máš k němu nějakou vyživovací povinnost. On tobě dává určitou autoritu a prestiž, protože žena bez muže je jako žába bez vody. A za to mu musíš darovat kus sebe, i kus svých peněz. Muž se bez ženy obejde, žena bez muže dlouhodobě ne, jinak zešílí.
@Pírko2 píše:
Jen se na to dívám z pohledu muže, tedy pohledu rozumu, ne emocí.
A jo, jasný, nechat se vydržovat je určitě příjemné.. Ale většina žen není zoufalá, aby si nedokázala najít svéprávného chlapa místo lenocha a netáhla. ![]()
@Anonymní píše:
Ja fakt nevim. Ja idim, ze me ma rad, ale tohle je na me moc. Asi si to nechci priznat. Resili jsme to uz tolikrat a vzdy kvuli tem samym vecem jsme se hadali.
bodejť by tě neměl rád, živíš ho, staráš se o všechno. Schválně, co nastane, až se zhroutíš, nebo až budete mít dítě a rozpočet bude napnutý k prasknutí nebo nedostačující? Vážně věříš tomu, že on se hecne a začne makat a vydělávat? Vážně věříš, že, i kdyby se ten zázrak stal (jakože nestane), se základkou a nulovou pracovní morálkou vás vážně uživí nebo alespoň nějak smysluplně přispěje do domácího rozpočtu? Začni si vážit sama sebe, pak se ti hodně otevřou oči a budeš se divit. ![]()
@TO_IT píše:Hlavně je alespoň úžasná psychycká podpora, rozhodně lepší, než nějaké netáhlo hrající na city..
Ten pes se aspoň snažísice nic neuklidí, ale tváří se jako nej pomocník.
@TO_IT píše:
Ne, protože žít s takovou pijavicí je hluboko pod úroveň kohokoliv. Představ si tu radost až budeš mít miminko s přemýšlet, jak s ním půjdeš na brigádu, aby bylo co do pusy, to bude krása.
Hlavně, i kdyby zakladatelka chtěla makat i na mateřské jak mourovatá, aby je uživila, už vidím, jak tenhle příživník hlídá a obstarává dítě a domácnost, když ani teď není schopný se o cokoliv postarat..
@vokishka píše:
najdi si jiného. To je přesně ten, co pak když kašle na ženskou i děcko, nepracuje, jsou v dluzích, tak ta ženská vykládá, jak se změnil po porodu
Přesně tak. Pokud s ním zůstaneš, budeš pořád dělat za něho nebo budete žít v nepořádku a v nouzi. To není chlap pro život. Stejně jako žárlivec, nevěrník ši kolenovrt.
Jestli tě partner s3re tak jej rád nahradím. Sakra ženy…proč se sebou necháte takhle orat? Chápu to že člověk přijde o práci ale ne že na to pr-c@m několik let.
Tak třeba ho má ze zlata.
To už člověk leckde přimhouří očko…
@Martina D. píše:
Může být ještě hůř, vypadá to, že Pírko Ontara úplně intelektuálně vykradl, navíc přihodil pár nových slov jako prestiž a autorita a sype z rukávu neotrela přirovnání jako žába bez vody.Já jen mám obavu o budoucí Ontarovo přednáškové turné…
@Pírko2 Jen pro příště, zemní a stromové žáby vydrží bez vody poměrně dlouho.
Jsem rada, ze to vzpominas. Sokolovny a hasicarny od Ase po Hrcavu zamluvene, na podpiskarty kresli Ontar uz od prazdnin tri krizky a drahy nam sponzorsky zapujci dobytcak.
Padla tu otázka, jestli máme s něčím takovým zkušenost.
Já ano, z prvního vztahu. Nebylo to teda úplně jak přes kopírák, ale můj tehdejší přítel byl taky poněkud líný a vyčůraný. Přesto jsem ho měla hodně ráda a rozchod jsem nesla těžce. Možná proto, že jsem neměla srovnání, možná taky proto, že ani okolí nestálo v tomto příliš na mé straně, a tak jsem si dlouho připadala divná spíš já.
Docela i věřím tomu, že v jiných vztazích tu lenost a vyčůranost projevovat nemusel, například proto, že následující partnerky si s ní uměly účinněji poradit a zarazily ji už v začátku, že měly pro něj subjektivně vyšší hodnotu, tak se prostě snažil…
Na Tvém místě bych si opravdu „spočítala pod sebe“, co Ti takový vztah přináší a jestli to není přeci jen trochu málo. Neříkám, že to ve vztahu vždy musí být přesně fifty fifty a měřeno na lékárnických vahách, ale u vás je nevyváženost docela do očí bijící.
@Anonymní píše:
Zdravim holky,
mam trosku problem ve vztahu s pritelem. Ja jsem studentka a zaroven i pracuji. On nestuduje a rozhodl se studium ukoncit jiz na stredni.
Jsme spolu 2 roky a behem 2 let resime neustale finance a jeho neschopnost pracovat. Momentalne si dela kurz a pracuje 2-3 do tydne a jinak nedela nic. Ja mam od pondeli do soboty praci a nebo skolu a nestiham doma adekvatne uklizet, proto si stojim za tim, ze to ma delat on, kdyz ma 4 dny z tydnu minimalne volne.
Jenomze on neco udela, az kdyz opravdu vybuchnu a nebo jen na oko.
Jinak si rozumime, mame se moc radi, ale ja jsem fakt psychicky i fyzicky vycerpana. Je toho na me hodne.
Navic jsem alergik a prach doma mi nedela dobre.Nejake rady?
Takova technicka a kdo vas zivi atd?
Netáhla se zbav, čím dřív, tím líp. Každý rozchod přebolí, věř mi. Nebudeš litovat.
@Martina D. píše:
Jsem si tu žábu bez vody schválně hodila do googlu a vypadl mi na první stránce jen tvůj příspěvek v téhle diskuzi.žába bez vody
Jinak je to TEN Ontar.
Není to spíš ryba bez vody?? ![]()
@Pírko2
On si tu nálepku dál snad sám. To každý vidí, že je to člověk k ničemu. Práce nula, vzdělání nula, výdělek nula. K čemu jí je? Aby nebydlela sama. Jistě, ať se hoch baví, až si udělá volno. Ale ať si na to obstará prachy a nepumpuje druhé lidi. Prachobyčejný vyžírka je to.
Já bych nebyla ještě tak radikální. Oni jsou to v podstatě zvířátka, musí k tomu dojít ( viz @Pírko2 ) Ještě bych to zkusila, jako s dětmi. Drahý, uvařila jsem pro nás jídlo, ty bys mohl uklidit kuchyň. Hele, já umeju koupelnu a ty by ses mohl starat o luxovaní - to já dělat nemůžu. Prostě mu to dávkovat tak aby viděl sám, že když sedí je vyzirka. Na druhou stranu nemůžeš předpokládat, že když ty sis toho nabrala tolik, že on ti doma bude dělat „fulservis“. To by sejrilo i mě jako ženskou, kdyby to bylo opačně. Domácnost je vaše společná- musíte o ní pečovat oba.
@Kunikula Strhana píše:
Já bych nebyla ještě tak radikální. Oni jsou to v podstatě zvířátka, musí k tomu dojít ( viz @Pírko2 ) Ještě bych to zkusila, jako s dětmi. Drahý, uvařila jsem pro nás jídlo, ty bys mohl uklidit kuchyň. Hele, já umeju koupelnu a ty by ses mohl starat o luxovaní - to já dělat nemůžu. Prostě mu to dávkovat tak aby viděl sám, že když sedí je vyzirka. Na druhou stranu nemůžeš předpokládat, že když ty sis toho nabrala tolik, že on ti doma bude dělat „fulservis“. To by sejrilo i mě jako ženskou, kdyby to bylo opačně. Domácnost je vaše společná- musíte o ní pečovat oba.
To sice ano, ale to platí v případě, že oba chodí normálně do práce, pak ať se starají na půl. Logicky kdo se celý den fláká doma, ať dělá víc, jinak je k ničemu.