Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny…
potřebuji poradit, znát Váš názor..byla jsem nějakou dobu sama po vztahu, který trval cca 6 let. Potom jsem poznala svého současného přítele se kterým jsem zhruba přes půl roku. Já jsem o něco mladší (24), on má 33..Je to dost pracovně vytížený člověk, ve firmě, kde pracuje zastává poměrně důležitou pozici. Takže, abych se dostala k jádru pudla..nebydlíme spolu, pouze se vídáme a navštěvujeme..já prozatím stále bydlím u rodičů..on v současnosti shání bydlení, bydlí zatím pouze s maminkou. Momentálně jsem v pracovní neschopnosti, která bude zřejmě ještě dlouho trvat. Přítel má krom práce ještě spoustu zájmů-zejména spor. Hraje závodně volejbal, bruslí, lyžuje a má spoustu přátel-včetně děvčat. Co vím, tak jeho poslední přítelkyně se kterou byl docela dlouho jej podvedla..nevím jestli měl přede mnou nějaký jiný vztah ještě, ale jedná se mi o to, že podle mě spolu trávíme strašně málo času..na to, aby se vztah mohl někam posunout
vím, že půl roku je krátká doba, ale já jsem ten človíček, který potřebuje cítit blízkost milované osoby ve volném čase co nejvíce..což on jaksi není schopen splnit. Vidíme se nyní tak jednou týdně a to pouze na zhruba tři hodiny
připadá mi to žalostně málo..on odmítá u mých rodičů přespat,prý je to na něj moc brzy..přitom já u něj už několikrát spala..kolikrát si jede na hory lyžovat nebo se pobavit s přáteli a mě to sdělí jen tak..momentálně ví,že nemůžu nikam jet vzhledem k mé prac.neschopnosti, ale přesto mě to mrzí, že není raději se mnou
zrovna před chvílí volal, že je s přáteli v jakési restauraci (jsou tam i slečny)..já se cítím jako páté kolo u vozu a nevím jestli nečekám na něco, co se nezmění..pro něj přátelé hodně znamenají..cítím se mizerně..na začátku vztahu by přece spolu lidé měli trávit daleko více času
on tvrdí, že až si najde bydlení bude to lepší, ale já nevím..spíš si myslím, že je to otázka priorit..způsobu života..klidně mohl být dneska se mnou. Jen dodám, že když už spolu jsme tak se chová moc hezky, mile..je na mě hodný, ale to, že na mne nemá čas mě v podstatě ničí…prosím o jakékoli názory..
Díky
Z toho, co vím teď, bych s takovým člověkem vztah utla, dokud je čas. Zní to hrozně tvrdě, ale pokud jeden je aktivka a při svých aktivitách milovanou osobu mít v podstatě nechce, tak jak myslíš, že to bude pokračovat
Co kdyby vztah přeci jen vydržel, měli jste děti, on bude lítat po sportech, po hospodách s kamarádama, ty doma s dítětem…
Zkrátka pokud už teď nejste na jedné vlně, tak by se ti to vrátilo i úroky. 3h 1×týdně je žalostně málo.
Ahoj,asi se ti nebude líbit,co napíšu.Podle mě o tebe nemá zájem.Takhle se zamilovaný chlap nechová.A půl roku zas není nijak krátká doba.Nebo možná má strach se vázat,když ho ta bývalá podvedla,třeba ještě není připravený na vztah.Asi by jste si to měli vyříkat,protože ty asi zamilovaná jsi a trápí tě to.Podle mě ty stojíš o vztah se vším všudy a on ne… ![]()
Gladys píše:
Z toho, co vím teď, bych s takovým člověkem vztah utla, dokud je čas. Zní to hrozně tvrdě, ale pokud jeden je aktivka a při svých aktivitách milovanou osobu mít v podstatě nechce, tak jak myslíš, že to bude pokračovatCo kdyby vztah přeci jen vydržel, měli jste děti, on bude lítat po sportech, po hospodách s kamarádama, ty doma s dítětem…
Zkrátka pokud už teď nejste na jedné vlně, tak by se ti to vrátilo i úroky. 3h 1×týdně je žalostně málo.
Víceméně souhlasím. Pro mě by byla teda varovná kontrolka už to, že ve 33 letech bydlí s maminkou..
Nechci brát iluze,ale myslím,že společným bydlením se jeho životní styl zásadně nezmění.Má pravdu v tom,že spolu budete víc času-budete spolu bydlet,takže se on bude denně vracet domů.Ale takového člověka nespoutáš,stále bude sportovat,trávit čas s kamarády.To je o povaze,tito lidé nedokáží být doma jen s partnerkou,takový život by jim připadal nudný.Jediné řešení je,že začneš s partnerem některé věci trávit také-lyže,hospůdka…ne všechny,to by se cítil omezovaný.Ale pokud se máte rádi,chcete na vztahu pracovat,tak si myslím,že společnému životu to nebrání.Jen si musíš uvědomit,s kým se rozhodneš trávit život a že jeho povaha bude neměnná.Hlavně se ho nesnaž měnit.
od 18 byl zvyklý bydlet sám, ale bohužel vzhledem ke změně zaměstnání se tak cca rok a půl zpátky byl nucen přestěhovat zpátky k matce a dosud nesehnal ve městě bydlení dle jeho představ (je poměrně náročný co se týče výběru bytu atd.) na rovinu jsem mu to napsala, že se mi to nelíbí jak málo spolu jsme-uznal to, ale není schopen nic s tím udělat
obávám se že je to jak píšete, že prostě není tak zamilovaný jako já do něj. Potvrdil mi, že i vzhledem k tomu jak jej bývalá podvedla tak mu to déle trvá než získá důvěru v nové partnerce-JENŽE..jak chce budovat vztah, když má na mne tak málo času..
to, že jinak se chová hezky, vše mi kupuje to bohužel nevykompenzuje..
Ahoj,něco podobnýho jsem měla kdysi taky,vídali jsme se jen jednou týdně ,taky na pár hodin,nikdy ne u nás,přátele vždy na prvním místě apod…Taky byl nějakou dobu po rozchodu , taky mu zahla.........Nakonec mi došlo že jsu prostě jen náhražka kterou má jen na jedno a myslí si že má prostě na lepší,akorat ze mě dělal vola a já byla slepě zamilovaná a neviděla to.......muj názor,ukonči to než z tebe udělá uplnýho trotla.......... ![]()
achjo holky..kdybych viděla, že o mě nestojí vůbec utla bych to
jenže tvrdí,že mu na mě záleží a že se pokusí to změnit..jenže je tady zase ALE..mohl klidně přijet za mnou, když ví, že já se ted nemohu hnout delší dobu z domu a on zkrátka jde raději se pobavit s přáteli.
jo ale jinak byl milej...........když jsme byli sami,když ptačka lapají pěkně mu zpívají..........
fakt kluk jak když přes kopírak ,uplně přesnej,taky vykládal .........a skutek utek.......
jenom chci dodat,že jak píšeš-na to jedno mne nemá..je citlivý a vlastně mě do ničeho nikdy nenutil, rád si mne vyslechne, když spolu nejsme volá mi jak nejčastěji může..ale bohužel ten telefonát nedokáže nahradit jeho fyzickou blízkost. Někdy si říkám,že mu možná křivdím..pak zase, že čekám na něco co se nezmění, protože jak píšete povaha se změnit nedá..slíbil mi,že až se uzdravím veme mě více mezi své přátele..ale já tomu pořád tak nějak nevěřím. Kdyby on byl doma přijela bych za ním bez jediného slůvka..i kdyby se mí přátelé stavěli na hlavu ![]()
Ja si taky myslim, ze to az takova zamilovanost nebude..preci kdyz mam nekoho rada,na nekom mi zalezi,tak s nim chci byt co nejvic…kdyz jsme se s manzelem poznali, byli jsme od sebe 65km daleko, pres tydne jsme si psali,volali a kazdy vikend jsme byli spolu,bud on u nas nebo ja u neho.
Nerikam, ze te nema rad,ale spis si myslim,ze te ma JAKO, aby nekoho mel, aby JAKO nebyl sam,ale spis mu je lepe s prateli..coz vis urcite sama,ze neni dobry.Chapu,ze nekdo muze byt hodne zamestnany a nemuze mit cas porad,ale kdyz uz ho ma, mel by byt s partnerem…
To co popisujes, by me asi taky nebavilo a bylo by mi z toho smutno…taky bych to asi utla driv nez bude pozde.. ![]()
děkuju holky..vlastně jste mi potvrdily to co se chystám už delší dobu udělat..je to moc hodný člověk, ale asi to s tou zamilovaností nebude tak horké, jinak jak píšete by si čas našel..
jen ještě dodám, že se byl představit už i mým rodičům..oni už mě vidí do konce života po jeho boku
achjo…
Pavlina88 píše:Pavli ja v tobe vidim normalne me..hodna, mila az s prominutim blba…ja bych se taky vzdycky rozkrajela a chovala uplne jinak v predeslych vztazich nez ty chlapy…jenze oni mysli a premysli jinak nez my..bohuzel…
jenom chci dodat,že jak píšeš-na to jedno mne nemá..je citlivý a vlastně mě do ničeho nikdy nenutil, rád si mne vyslechne, když spolu nejsme volá mi jak nejčastěji může..ale bohužel ten telefonát nedokáže nahradit jeho fyzickou blízkost. Někdy si říkám,že mu možná křivdím..pak zase, že čekám na něco co se nezmění, protože jak píšete povaha se změnit nedá..slíbil mi,že až se uzdravím veme mě více mezi své přátele..ale já tomu pořád tak nějak nevěřím. Kdyby on byl doma přijela bych za ním bez jediného slůvka..i kdyby se mí přátelé stavěli na hlavu
No,čím dál tím líp.To je fakt milý a citlivý,když ví,že jsi nemocná,takže omezená v cestování,tak proto tě nechává samotnou domaa jde se bavit!Tak si počkej až se uzdravíš! Vždyť ti volá jak nejčastěji může,tak to je super,co víc bys chtěla?
![]()