Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Předpoklady určitě má on je hodně inteligentní a ví jak by to udělal jenže jde o to že vždycky když to někde řekne tak se setká akorát s nepochopením a ztrácí motivaci. A on to sám ví, pořád k sobě někoho hledá jenže skoro vždycky narazí.
Pokud jinak v realu normalne funguje, je tohle v podstate mila vlastnost. Rozhodne lepsi nez brucoun,ktery zase dokola tvrdi,ze nic nejde a nepujde a tak Ani nic nedela. ![]()
Pokud má předpoklady, vize (ano, vize) a ví, jak to udělat, potom ať to udělá. To je nejjednodušší cesta k tomu zavřít těm posmevackum a pomluvacum ústa…
Kdyby dál Einstein nebo Bell nebo Tesla na posmevackum, tak o nich asi nevíme…
No a potom jsou osoby s vizí a sny a ti jsou právem k smíchu..
No bóže, tak ho Kelišová pomlouvá. „Starý hadry přešili!“
A kdyby se mu sen vyplnil, pomlouvat třeba ani nepřestanou, nebo začnou pomlouvat jiní. Ať na ostatní kašle.
Tak mu buď oporou aspoň ty, když má kolem sebe takové blbouny ![]()
tak ať najde nějakýho investora a ty super nápady mu přednese, to bude test toho, jestli jsou to naivní blbiny nebo to má nějakej reálnej základ
Brachovi se taky všichni smáli, když plánoval svoje podnikání. Teď se může smát on. Možná bych mu rekla, ať o tom min mluví před lidmi a nechává si to zatím pro sebe, není potřeba toho ventilovat moc.
Znam jednoho takoveho, kteremu se pred 5 lety vsichni smali a dnes zamestnava spoustu lidi a je tezce za vodou.
Ja jeste dnes, kdyz ho posloucham, prijde mi to, jak kdybych nemluvila s dospelym, ale s 10 letym ditetem. Ale proste mu to (fakt hodne dobre) vyslo.
Pokud k tomu ma predpoklady, proc to nerealizuje?
Anonym, info o kamaradovi.
Hele já měla takového spolužáka na VŠ. Byl absolutně mimo, občas jsme si říkali, jak může fungovat v normálním životě. A bum prorazil s firmou v americe, je mu lehce po třicítce a je vysmátý. Takže stačí mít trochu štěstí a pevnou vůli.
Ahoj, lidi co se smejou cloveku ktery ma sny jsou jen poslusne stado ovci co umi rano vstat, jit do prace, po praci na pivo a remcat ze je zivot nanic jo a jeste se vysmivat cloveku co ma sny. A za cely zivot nic na tom svem nudnem zivote nezmenit. Jako by tim posmevovanim chteli ve druhem cloveku ty jeho plany zadupat protoze oni sami o nicem nesni. Partnere podporuj bud mu oporou a naslouchej mu. Ikdyz se ti nekdy samotne bude zdat ze uz moc fantaziruje no a co. Od toho tu hlavu mame. Nejsme stroje. Lide se sny jsou ti co vidi dopredu. Btw sama takoveho snilka mam. A mel svoje plany a ano smali se mu. Ale stejne si sel zatim. Korporatni firmu nevytvoril, ale diky jeho napadu vizi a pili mame co se financi tyce vyreseno.
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevím jestli potřebuju radu nebo se spíš jen vypovídat. Jde o to, že můj přítel je bohužel hodně lidem k smíchu. Jeho potíž je asi to, že je obrovský snílek a má určité nápady a vize (například chtěl by vytvořit jak tomu říká on sám nadnárodní společnost) a celkově ty jeho nápady jsou sice dobré, ale špatně realizovatelné a když to někde řekne tak ho kvůli tomu pomlouvají a utahují si. Jde i o to, že je hrozně hodný a často ho využívají. Celkem mě to mrzí a nevím co s tím.
přesně…at méně mluví a více koná… mě se taky každý smal když jsem kupovala zbouraný statek s vidinou že ho opravim a budu pronajímat…kdybych poslechla všechny okolo tak jsem dneska nekde za kasou v supermarketu… statek je opravený, pronajímám ho už 7.rokem a celkem fajn mě to živí ![]()
@Emimin7 píše:
No bóže, tak ho Kelišová pomlouvá. „Starý hadry přešili!“A kdyby se mu sen vyplnil, pomlouvat třeba ani nepřestanou, nebo začnou pomlouvat jiní. Ať na ostatní kašle.
Ahoj, ani nevím jestli potřebuju radu nebo se spíš jen vypovídat. Jde o to, že můj přítel je bohužel hodně lidem k smíchu. Jeho potíž je asi to, že je obrovský snílek a má určité nápady a vize (například chtěl by vytvořit jak tomu říká on sám nadnárodní společnost) a celkově ty jeho nápady jsou sice dobré, ale špatně realizovatelné a když to někde řekne tak ho kvůli tomu pomlouvají a utahují si. Jde i o to, že je hrozně hodný a často ho využívají. Celkem mě to mrzí a nevím co s tím.