Přítel má dvě malé děti a já je musím přijmout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
478
12.2.14 16:37
@quess píše:
TO není lež, přítel se bude rozvádět v nedohlednu a pořád řeší co bude pro nás a pr děti nejlepší řešení, a přišel s tímto navrhem, ve kterém jsem spjata samozřejmě i já.. a tak se ptám, zda je tu někdo, kdo tuto situaci zvládl, jen jsem byla pro zkušenosti ostatních ve stejné situaci..a nebo mám navrhnout příteli, že střídavka je blbost.

A zkušenosti jsou prostě rozdílný, takže se stejně nic nedozvíš :mrgreen: Tady nikdo neví, jak to máte nastavený vy dva, jak to má partner s dětmi atd. Nesmíš se nechat dětmi odsunout na druhé místo, ale za mně: může to být supr mít velkou rodinu se spoustou dětí, byť část z nich není Tvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 16:38

@novotna.zuzka jo. Taky jsem ráda, že moje děti mají hezký vztah se sestrou, že ona je má ráda a ony ji. Ale když je mezi nimi konflikt, mám tendence přiklánět se na stranu těch svých. Samozřejmě v takovém případě nezasahuji, nechci být nespravedlivá, ale prostě to tak cítím, že ona udělala to a to mojí holčičce… Rozdíl tam pro mě je. Pro koho není, tak klobouk dolů.
Jinak bych ráda připomněla svůj oblíbený pohled na věc. žena jako matka má v sobě zakódováno cizí mládata zakousnout. Jsou totiž konkurencí pro její děti, které instinktivně chrání a upřednostnuje. Jakkoli lepší vztah je úspěchem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.14 16:39

@quess Hodně z nás ti tu napsalo dost postřehů…ty jsi neodpověděla na otázky typu, jestli chodíš do práce,…těžko ti pak radit, když uvažujete o střídavce 15ti měsíčního dítěte - kdo s ním bude doma…? Nehledě na tu diskuzi, co holky vyšťouraly, tak se zmiňuješ o tom, že jste chtěli cestovat, být volní, jestli máš jít na potrat…a teď řešíš střídavou péči??? Bála jsi se povinnosti a ztráty volného času vůči vlastnímu těhotenství, když takto přemýšlíš, nemyslím si, že to zvládneš vůči jeho dětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
12.2.14 16:39
@quess píše:
Když já nikdy takovou lásku nepotkala a cítím, že on je ten pravej, a NEJSEM NAIVKA!

Na lásku se vykašli, jde o to, jestli je to ten pravej a chceš s ním být až do konce života a on chce být až do konce života s Tebou :-) Můj princ na bílém koni taky neměl být rozvedený chlap se třema dětma, ale od prvního dne jsme věděli OBA, že hold to tak prostě vyšlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.14 16:41

@Klarinetka2 Já to nemyslela, jako „útok“ na tebe, to vůbec…Já bych byla možná radši, kdyby byli u nás furt…je to pak větší šok, mít tu takovou smršŤ jen na víkend, pak se to uklidní a pak zase šok 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.2.14 16:45

@quess tak pokud je rozvod v nedohlednu, tak fakt nemá smysl ze tvé strany o střídavce ani přemýšlet, předně se musí dohodnout ONI DVA. Je taky dost dobře možný, že na to matka nepřistoupí ani heverem, bude dělat zle, což bych se nedivila ani maličko, vzhledem k tomu, že jí obšťastňuješ manžela :nevim:…tam právě té zášti a zloby, jak jsem psala, může být mnoho.

A jestli jste spolu takhle krátce, tak je taky dost dobře možné, že se desetkrát rozejdete, než bude vůbec stání ke svěření dětí do péče… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.2.14 16:51

@quess a jinak, nevím teda, jak si to měla nebo neměla s tím potratem, ale mě by asi šlehlo, jít na interrupci vlastního, abych si pak „obratem“ přivedla domů dvě „cizí“. Stejně tak mi to přijde dost hnusný i od toho tvýho, jak si psala, že chce potrat/posílá tě na něj - já nevim, prostě bych se cítila, jakože pro výchovu vašich dětí mu nejsi dost dobrá, ale aby ses starala o ty jeho, to jako jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 16:57
@Mar__tanka1983 píše:
@quess a jinak, nevím teda, jak si to měla nebo neměla s tím potratem, ale mě by asi šlehlo, jít na interrupci vlastního, abych si pak „obratem“ přivedla domů dvě „cizí“. Stejně tak mi to přijde dost hnusný i od toho tvýho, jak si psala, že chce potrat/posílá tě na něj - já nevim, prostě bych se cítila, jakože pro výchovu vašich dětí mu nejsi dost dobrá, ale aby ses starala o ty jeho, to jako jo…

to víš, to je ta láska… To je přesně ten typ, co už s ní další děti nebude chtít, protože ty jeho mu budou ve střídavce stačit. A kdo ví jak to je, ani není rozvedenej, tu střídavku si vybájili spolu, nikdo o ní ještě nerozhodl a divila bych se kdyby matka souhlasila. Mně to přijde diskuse ala mišáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 16:59

Mišáčku…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 16:59
@Klarinetka2 píše:
Myslím, že matky, sourozenci, tchánové a švagři se sem vůbec plést nemusí… to je přece velký rozdíl. Myslím, že je povinností obou rodičů vytvářet dětem bezpečný a dobrý domov a že tato povinnost by jim rozvodem rozhodně končit neměla. Dítě je závislé na obou svých rodičích a přijde mi zvláštní, že je u jednoho doma a k druhému jezdí na „návštěvu“. Tím se rozhodně nesnažím nějak stavit na roveň vlastní a nevlastní děti. To přece může mít každý jinak. A pak záleží právě na tom druhém partnerovi, nakolik chce ten domov pro ty své „nevlastní“ děti vytvářet také nebo ne. Mně to přijde svým způsobem tedy i mnohem snazší. Hlavně dnes, kdy mám vlastní děti a ty nevlastní mi pomůžou navařit, vyprat, vyžehlit, s čímkoliv, protože prostě se tu cítí doma a vidí, že třeba nezvládám a potřebuji s něčím pomoct kolem prcka.

No a kde je tedy to jejich Doma? Od mámy jedou domů? Nebo od táty jedou domu?
:think:

• Citovat
  • Upravit
17631
12.2.14 17:00
@Anonymní píše:
No a kde je tedy to jejich Doma? Od mámy jedou domů? Nebo od táty jedou domu? :think:

právě že bohužel v reálu nikde. To je na tom asi to nejsmutnější :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 17:01
@Antonie Bolavá píše:
právě že bohužel v reálu nikde. To je na tom asi to nejsmutnější :?

No to právě chci slyšet od Klarinetky2.

• Citovat
  • Upravit
17631
12.2.14 17:06
@Anonymní píše:
No to právě chci slyšet od Klarinetky2.

samozřejmě v ideálním případě má ideální domov u obou rodičů :mrgreen:. Ale to je nereálné, každý má domov jenom jeden. Takže je to tak jak říkám já. Domov nemá nikde. Taky by mě zajímalo, co na to klarinetka, podle mě je totiž život ve střídavé péči zločin proti lidskosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kotatko77
12.2.14 17:14

@Antonie Bolavá Souhlasím, já být ve střídavce, tak rodiče zabiju. Střídavka není pro rodiče, ale pro děti. A domov je jen jeden. Nikdy nikdo nemá domovy dva. To jsou představy dospělých. Já teda vždy měla domov jen jeden a ani nepřítelovi bych to neudělala. O střídavku stojí tatínci co nevědí co se svým životem, a mámy, které možná chtějí mít 14 dní volno. Ono existuje řada diskuzí dětí, co byly ve střídavce a dnes jsou dospělý. 90% to považuje za chybu, kterou na nich jejich rodiče napáchali. Takže řeči, děti jsou tak šŤastné, že jsou 14 dní u mě a pak u mámy. Nevěřím ani za mák. Já bych ve střídavce sama nikdy nechtěla být.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.14 17:14
@Antonie Bolavá píše:
samozřejmě v ideálním případě má ideální domov u obou rodičů :mrgreen:. Ale to je nereálné, každý má domov jenom jeden. Takže je to tak jak říkám já. Domov nemá nikde. Taky by mě zajímalo, co na to klarinetka, podle mě je totiž život ve střídavé péči zločin proti lidskosti

No není. Ideální je střídavá péče tím způsobem, že dítě je doma a v domácnosti se střídá tatínek s maminkou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML