Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@quess píše:
Když já nikdy takovou lásku nepotkala a cítím, že on je ten pravej, a NEJSEM NAIVKA!
@Antonie Bolavá píše:
právě že bohužel v reálu nikde. To je na tom asi to nejsmutnější
Co nám říká dospělá dcera, tak doma se cítí na obou místech, jsou rádi, že mají prostě dvě rodiny.
@Anonymní píše:
No to právě chci slyšet od Klarinetky2.
Myslím, že na to nejlíp odpovídají děti - teda nejstarší dnes už plnoletá - vnímají to tak, že mají prostě dvě rodiny.
@Antonie Bolavá píše:
samozřejmě v ideálním případě má ideální domov u obou rodičů. Ale to je nereálné, každý má domov jenom jeden. Takže je to tak jak říkám já. Domov nemá nikde. Taky by mě zajímalo, co na to klarinetka, podle mě je totiž život ve střídavé péči zločin proti lidskosti
Myslím, že na prvním místě by měl být zájem dítěte - a ty naše jsou, dle všeho, rády za to, že měly střídavou péči. Sami tvrdí, že by si neuměli představit, že by jim měl být kterýkoliv z rodičů odebrán nebo jej vídat jen jednou za 14 dní na víkend. Jsou takhle spokojeni. Nevím, co by v tom mělo být za problém ![]()
@Anonymní píše:
@Antonie Bolavá Souhlasím, já být ve střídavce, tak rodiče zabiju. Střídavka není pro rodiče, ale pro děti. A domov je jen jeden. Nikdy nikdo nemá domovy dva. To jsou představy dospělých. Já teda vždy měla domov jen jeden a ani nepřítelovi bych to neudělala. O střídavku stojí tatínci co nevědí co se svým životem, a mámy, které možná chtějí mít 14 dní volno. Ono existuje řada diskuzí dětí, co byly ve střídavce a dnes jsou dospělý. 90% to považuje za chybu, kterou na nich jejich rodiče napáchali. Takže řeči, děti jsou tak šŤastné, že jsou 14 dní u mě a pak u mámy. Nevěřím ani za mák. Já bych ve střídavce sama nikdy nechtěla být.
To si nevěřte, naše děti by to nevyměnily… a to vím. Dcera je dospělá, sedí tu vedle mě a směje se, je ráda, že má za sebou střídavku ![]()
@kjhui píše:
@quess tak tady si z nás někdo dělá pr.el
aha ![]()
na své si netroufá ale cizí by chtěla vychovávat.. mno…
tak jo… čili klasiika - muž, žena na mateřské a mladý tele milenka.. předpokládám, že pán jistě není dělník(nic proti nim) co pracuju za minimální mzdu…
a jsme doma i s
láááskou
@Klarinetka2
Jen rýpavý dotaz? To u Vás měly svůj vlastní pokojíček, svou postel atd? Nebo se vždy nastěhovaly k dětem do pokoje?
Klarinetka2, gratuluji, ale jste fakt výjimka z výjimka, to i své dospělé nevlastní dceři řekněte. JE SKvělá a fakt vyjímečná, ale takových je málo.
@quess nečetla jsem celou diskusi. Já takhle přišla k 9 letému a 11 leté. Jsou to hodný děti, ale tatínek jim dovoluje až moc, takže často (hodně často) musím odcházet na kouřovou, abych nezačala řvát. Ale když si uvědomí, že nejsme jejich slouhové, tak to jde. Bohužel přichází puberta a holka už dost řádí. Bude to hodně zajímavé. Máš tu výhodu, že děti jsou malé. Bude to pro tebe lehčí.
@Lexoid píše:
@Klarinetka2
Jen rýpavý dotaz? To u Vás měly svůj vlastní pokojíček, svou postel atd? Nebo se vždy nastěhovaly k dětem do pokoje?
Měli svůj pokoj se vším všudy, jelikož vlastní dítě přišlo až skoro o pět let později. Spalo nejdřív u nás a nevlastní sourozenci pak chtěli, aby byl v pokoji s nimi, holky mají patro s postelemi a stoly a kluci jsou oba dole. Mají své skříně, stoly, postele, nejmenší dětskou postýlku a hračky v krabici. Nejdřív u nás měly tedy zázemí manželovy děti a pak k nim prostě přibylo naše vlastní - a doufáme, že jedno ještě přibyde, aby si mělo s kým hrát, protože sourozenci jsou sice prima, ale o dost starší a časem určitě taky vylítnou z hnízda… ![]()
@Anonymní píše:
Klarinetka2, gratuluji, ale jste fakt výjimka z výjimka, to i své dospělé nevlastní dceři řekněte. JE SKvělá a fakt vyjímečná, ale takových je málo.
Vyřízeno
Ale to oni jsou skvělí a výjimeční… od začátku… Já si uvědomuji, že je to hodně o štěstí. Jen jsem chtěla povzbudit zakladatelku, když jsem tu četla některé příspěvky. Protože ať už to má jakkoliv a mně přijde taky dost unáhlená, tak ale rozhodně to fungovat může úplně v pohodě. Každý má jen jiný zkušenosti. Je pravda, že můj manžel byl už několik let rozvedený a já tedy nebyla příčinou rozvodu, ale na druhou stranu jsme se poznali a svatbu měli za 3 měsíce - velká láska na první pohled - a byť měl tři děti, tak prostě se nedalo nic dělat, věděla jsem, že je on, i jeho tři děti, ti pravý
A taky že jo ![]()
@Klarinetka2 píše:
Měli svůj pokoj se vším všudy, jelikož vlastní dítě přišlo až skoro o pět let později. Spalo nejdřív u nás a nevlastní sourozenci pak chtěli, aby byl v pokoji s nimi, holky mají patro s postelemi a stoly a kluci jsou oba dole. Mají své skříně, stoly, postele, nejmenší dětskou postýlku a hračky v krabici. Nejdřív u nás měly tedy zázemí manželovy děti a pak k nim prostě přibylo naše vlastní - a doufáme, že jedno ještě přibyde, aby si mělo s kým hrát, protože sourozenci jsou sice prima, ale o dost starší a časem určitě taky vylítnou z hnízda…
Kolik vlastně je těch vlastních a kolik nevlastních?
Tady to špatně dopadne. Já bych toho tvého zakladatelko nechtěla, ani kdyby si mi k tomu dala milion. A pokud máš v hlavě mozek a ne právě zatmění, tak uteč. Pokud neutečeš, budeš brzo zakládat jiné a jiné diskuze, kde tě maminky, které jsou sami slovně zabijou, tak když si myslíš, že nemáš na nic lepšího, tak fajn.
Láska, ten pravý, já si to o mém ex taky myslela, nejkrásnější, nejhodnější, nejbohatší, a s dětma, jééé to budeme velká rodina…no taky to tak dopadlo. Super, že je to za mnou, ale 6 let života v čudu.