Přítel má dvě malé děti a já je musím přijmout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14691
12.2.14 14:25

A vypadá to, že se tvůj přítel s maminkou dětí dobře dohodne? To také vidím jako dost důležitou podmínku. A pak - jako úplně nejdůležitější vidím, jaké bude tvoje postavení v budoucí rodině. můžeš být za komornou, která děti oslovuje s nejvyšší uctivostí, nic po nich nechce a svoje úkoly plní v nejkratším možném čase. Zrovna tak můžeš získat - bez práce s porodem a další :mrgreen: dva skvělé mazlíčky, o které se budeš starat a kteří tě budou mít rádi. A kterým taky můžeš vynadat, když na to přijde. :mrgreen: měla by sis teď hned dohodnout s přítelem, ke které verzi se přiklání on a v reálu sledovat, jestli nekecá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.14 14:27

Každopádně buď normální…Domluv se s partnerem, co a jak budete dělat, ale stejně se většina věcí řeší „za pochodu“…Je dobrý být vůči jeho dětem zodpovědná, ale s mírou, nenech hodit veškerou péči na sebe, to se pak z toho zblázníš, ale samo je dobré být nápomocnou kamarádkou dětem a partnerkou muži :) Mě pomohlo se „zkamarádit“ s matkou dětí…i když to nebylo hned, ale pak mi bylo líp, že vím, že ani jedna nejsme dokonalá a ujasnily jsme si vše co se týče dětí jako ženský - věci, který chlapi málo kdy chápou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
@marra2 píše:
Proč?

jak píšu, střídavá péče je pro macechu velice náročná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43

@Drahomira Svobodova přesně takhle bych si to představovala, být kamarádka, opora, do výchovy jim mluvit nebudu, ale samozřejmě nebudu je rozcapovat, děti mám ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
12.2.14 14:29

@quess To zvládneš, pokud budete oba (myslím Tebe a parnera) chtít! A ještě se chci zeptat, když je budete mít na 14dní, tak jak to bude s malou? Přítel nebude chodit do práce? Nebo Ty..?Nějak si to nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
12.2.14 14:29
@Antonie Bolavá píše:
jak píšu, střídavá péče je pro macechu velice náročná

Je náročná pro všechny - pro každého jinak. Zase přinese spoustu hezkých věcí. Nevím, proč by měla být jenom pro macechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kotatko77
12.2.14 14:30

@Antonie Bolavá Pokud mohu radit i jako anynom. Mam druheho partnera s dětmi, tak pokud jsi mladá, vem nohy na ramena. Postupně začneš žárlit, a pro děti nic nebude dost, pro jeho rodinu ty budeš ta co má povinnosti, musí se uskromnit, to samé pro ex. Ta ti nikdy nebude vděčná, nakonec zjistíš, že jsi na tom hůř jak ona rozvedená s dětma, ty svobodná. Stačí pročíst diskuze zde a kdekoliv na internetu. Každá svobodná holka ti řekne, kdyby mohla čas vrátit zpátky, tak do takového vztahu nikdy, ale nikdy nejde. Utrápíš se a ztratíš léta. Zde je i vidět, že pokud chce tvůj partner děti do střídavé péče, tak je opravdu bezmezně miluje, což je skvělé pokud jsou to tvé děti, ale pokud ne, budeš ten poslední hadr. Promiň za upřímnost. Moje první ex manželka parntera, skvělá žena i děti, ale jak každý mi řekl, to byla a i ty děti jedni z milionu a teď druhý partner opravdu skvělý, ale děti a ex…no psycho jako z filmu. A před ostatními, já jsem ta, co se má uskromnit, děti a ex jsou vždy chudinky. Takže já dokonce doplácím na alimenty, protože paní potřebuje pro děti jen luxus, a my třeba nebyli ani jednou na dovolené. Já na to nemám, a soud vyměřil takové alimenty, že je to 85% platu. Dle soudu, partner na nový život nárok nemá, ale ex ano. A já? Já jsem přece věděla do čeho jdu…no nevěděla…tak mám držet jazyk za zuby, děti milovat a nepořizovat si vlastní, protože na to nemáme. Jsou chlapi co platí alimenty 2000 korun a to jsou blbci i podle mě, ale jsou i takový, co z 23000 čístého mají alimenty 18000. A nějaký vděk od ex, ne, prý mám ještě výplatu já. Takže já radím, zdrhni, je to peklo na dalších 20 let. A krom toho, si o alimenty budou říkat i sami děti až jim bude 18 let a dají vlastního tatínka k soudu…ano láska je krásná věc, ale ty jsi také bytost a máš práva. „Trpět“ mají rodiče, ne nový partner. A ať mě všechny ex ukamenují, až budou ty next, tak pak nevím, kam půjdou brečet. A řeči, že chtějí být navždy sami, tak tomu snad nikdo nevěří.

• Citovat
  • Upravit
17631
12.2.14 14:30
@quess píše:
@Drahomira Svobodova přesně takhle bych si to představovala, být kamarádka, opora, do výchovy jim mluvit nebudu, ale samozřejmě nebudu je rozcapovat, děti mám ráda

ale ty budeš muset mluvit do výchovy, protože o ty děti budeš pečovat stejně jako jejich matka. Budeš je mít na starost 50% jejich života. Časem do toho nejspíš přijdou i tvoje vlastní děti a tam už budeš muset zasahovat daleko častěji. Dokud jsou děti jednou za 14 dní na víkend, tak všechno vypadá strašně jednoduše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 14:31
@julie74 píše:
Je náročná pro všechny - pro každého jinak. Zase přinese spoustu hezkých věcí. Nevím, proč by měla být jenom pro macechu.

neříkám, že je náročná jenom pro macechu :mrgreen: Ale ona macechou bude, jinou roli, předpokládám, zastávat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
12.2.14 14:34

Anonymní:Tak já osobně si myslím, že to takhle vždycky být nemusí! Myslím si, že vše je o komunikaci.Jak mezi partnery současnými, tak bývalými…Je pravda, že „naše“bývalá také dělá dusno, o tom raději ani mluvit nebudu, ale přítel je kliďas. Když malý zkouší být na mě hubatej, tak vždy rázně zakročí…Musí si nejprve oni mezi sebou ujasnit, zda do toho vůbec chtějí jít a pokud ano, tak bych zakladatelku od toho nezrazovala…Třeba tak může najít skvělou rodinu, přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
Zde je i vidět, že pokud chce tvůj partner děti do střídavé péče, tak je opravdu bezmezně miluje, což je skvělé pokud jsou to tvé děti, ale pokud ne, budeš ten poslední hadr.

No to je ale zvláštní logika. anonymní, já tě chápu, jestli sama máš nějakou negativní zkušenost, ale jak můžeš takhle paušalizovat?? Podle tvé logiky je mnohem lépe najít si partnera, který se na své bývalé děti co měl se svojí bývalou ženou vykašle, a bude se plně soustředit na své nové děti s novou ženou. Tak takového bych zase nechtěla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora

Nebudu Ti radit, jak zvládnout spolupéči o přítelovy děti, poradím Ti jen to, ať si to teda echt ultra hodně rozmyslíš.

• Citovat
  • Upravit
12.2.14 14:36
@quess
@quess píše:
@Drahomira Svobodova přesně takhle bych si to představovala, být kamarádka, opora, do výchovy jim mluvit nebudu, ale samozřejmě nebudu je rozcapovat, děti mám ráda

Omyl! Ať chceš nebo ne, nejde nemluvit do výchovy, děti budou žít i s tebou a i ty máš z domova, zažitá určitá pravidla, která budeš chtít po dětech partnera a i po dětech svých…věř tomu, že až přijde na svět vaše společné dítě, dojde ti to ihned! A nastanou situace, kdy budeš s partnerovými dětmi např. sama a v tu chvíli už je taky vychováváš…Nechci tě strašit, ale není to žádnej med, být novou partnerkou chlapa s dětma! Opravdu nejde být jen kámoška na hraní, která uvaří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
12.2.14 14:36

@Antonie Bolavá Tak určitě bude muset mluvit do výchovy, ale jak jsem už psala, záleží na komunikaci mezi nimi a bývalou. Pokud spolu mají dobré vztahy, tak proč ne…?A také, jak dlouho je zakl. s partnerem, jestli s ním plánuje budoucnost a mají se opravdu rádi, tak si myslím, že je škoda to ukončit jen kvůli tomu, že partner má děti…To přece věděla už od začátku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruška-Boubelka
12.2.14 14:38
@Drahomira Svobodova píše:
Jo a slova MUSÍM PŘIJMOUT, nejsou zrovna dobrý…Nemusíš nic, musíš jen chtít…

přesně tak, taky jsem se nad tímto výrazem podivila :think:

Příspěvek upraven 12.02.14 v 14:38

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect