Přítel má dvě malé děti a já je musím přijmout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
478
12.2.14 15:13
@quess píše:
Ahoj holky, přítel má chvíli před rozvodem a má dvě děti, předškoláka a malou holčičku 15 měsíců a bere si je každý druhý víkend. Já jsem je párkrát viděla, berou mě, kluk je upovídaný a je s ním sranda, takový rošťák a malá ta ještě nemluvi, nemá rozum. Zajímá mě, zda tu někdo není ve stejné situaci a jak jste k mrňatům našli cestu, zda vůbec a zda Vás prckové brali. A zda nemáte nějaky tipy triky, jak si je získat :) v budoucnu je budeme mít každých 14 dní na 14 dní, tak je třeba malými kroky se snimi sbližovat, protože pro přítele i pro mě je to důležité, abychom všichni fungovali. Díky :oops:

Ahoj, přijala jsem takto tři děti, které má manžel z předchozího manželství a skvěle nám to funguje už několik let. Důležité je nezkoušet žádné triky a nijak si je nekupovat. Jsi rovnocenná partnerka jejich táty a je důležité, abyste se také takto vzájemně respektovali. Když uvidí, že Tě má jejich táta rád, budou Tě mít také rádi, nemáš jim v budoucnu ani ustupovat, ani se jich prosit o přízeň. Pokud to má fungovat i v budoucnu, musí z Tebe cítit, že je máš ráda takové, jací jsou, že se jim nesnažíš alternovat mámu, ale zároveň se nebojíš je okřiknout, když na Tebe budou zkoušet nějaké mantinely. Je nutné respektovat, že pro ně vždy na prvním místě bude máma a táta a zároveň je naučit respektovat, že Ty jsi osobnost, která patří na prvním místě k tátovi a má je moc ráda. My si v současné době s třemi nevlastními dětmi už užíváme pubertu, první lásky, průšvihy ve škole a stále nám to bezvadně vzájemně klape. Důležitý je být „svá“ a také je důležité, aby Tvůj partner za Tebou vždy stál a to i ve chvíli, kdy třeba vyjádří před dětmi svůj nesouhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
12.2.14 15:14
@páájaa2 píše:
Když to vezmu opačně, a já byla chlap a ptala se na váš názor „jít do vztahu s ženou se dvěma dětmi“, také by tu bylo tolik odrazujících reakcí?? :think:

No z mého pohledu ano. Ale pokud je chlap bez vlastních potomků a ví, že je nikdy mít nebude, tak je to jiná.
Chlapi jsou většinou citově fixováni jen na vlastní děti a to ještě ne vždy. Tady je příroda dost brutální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
12.2.14 15:15
@Antonie Bolavá píše:
Jinak pokud bych měla upřímně radit ze své zkušenosti, tak se s přítelem okamžitě rozejdi a prchej co nejdál to jde :lol:

Mám opačnou zkušenost :-) Jsem ráda, že jsem si takového přítele vzala za manžela - dnes mi jeho děti pomáhají s naším prvorozeným :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
12.2.14 15:15
@páájaa2 píše:
Když to vezmu opačně, a já byla chlap a ptala se na váš názor „jít do vztahu s ženou se dvěma dětmi“, také by tu bylo tolik odrazujících reakcí?? :think:

Ne, to by tady bylo: Nedej se jen tak, on si vás hlavně musí zasloužit! Vy jste pro něj výhra!…to tu někde fakt bylo, to si nevymýšlím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 15:16
@Kotatko77 píše:
@julie74 Jak jako. Pak si sem na děti přijde postěžovat a tlupa silných matek exek jí ukamenuje :mrgreen: O tom ví paní Bolavá, tam jim to totiž v diskuzích jediná natře :mrgreen:
:mrgreen: díky, ale myslím že je nás takových víc.
Já si nemůžu pomoct, ale taky to vidím černě. Vlastně jak to tak čtu, tak je mi zakladatelky líto. Oni můžou být zlatí všichni, partner, dítě i exka, ale stejně je to strašně, strašně těžké :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.14 15:17
@páájaa2 píše:

Nevím, jestli by tu bylo tolik odrazujících reakcí…Ale zakladatelka se ptala ta tipy a triky ženských, co si tím prošly…tak je dostala…není to takový med s „jeho“ dětmi žít, jako je vzít jednou za čas na výlet! Ale když to vemu tak, že ve většině domácností je starost o děti (ať jsou čí jsou) na ženský + domácnost a práce, tak chlap to má povětšinou jednodušší a tím pádem i chlap, který by si našel ženu s dětmi - on si bude muset najít vztah k dětem a přežít to, že děti budou u ní na 1. místě (ale už k tomu nebude muset např. vařit, prát…) Podle mě to má chlap přicházející do rodiny v určitých věcech jednodušší než ženská, která se stará o „jeho“ děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43

@Klarinetka2 děkuji, konečně něco pozitivního, mylsím, že s partnerem máme nastolený vztah, že by nám to taky mohlo vyjít jako Vám! Moc bych si to přála. Jen budeme mít asi trochu problémy s jeho ex, ale myslím, že čas vše otupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
@Lexoid píše:
Tož pokud na to má a všechny dobře zabezpečí, tak proč ne, že?
Není nad kupu dětí.

No myslím, že jeho manželka, která o těch 2 nějakou dobu netušila na to má podstatně jiný názor ;)
A s tím zabezpečením to asi taky nebude moc valný, nadstandartně vydělávající chlap to není. Ale když si zavařil, tak ať maká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
12.2.14 15:18
@Kotatko77 píše:
@julie74 Jak jako. Pak si sem na děti přijde postěžovat a tlupa silných matek exek jí ukamenuje :mrgreen: O tom ví paní Bolavá, tam jim to totiž v diskuzích jediná natře :mrgreen:

Já se nějak neorientuji. :mrgreen: Navrhuji založit diskuzi silných macech. Krucinál, proč do toho jdou tan nesebevědomě?? Já musím udělat tohle, musím udělat onohle, ale v těch 14 dnech kdy je dítě u mě ho samozřejmě vychovávat nebudu, to se nebojte. Samozřejmě, že základní věci musí být v široké rodině jednotné, ale já posílat svoje děti na 14 dní do střídavé rodiny, kde se žena zařekne, že je rozhodně nebude vychovávat, tak bych je tam nepustila, přece. součástí toho vztahu je, že je vychovávat BUDE - A TAKY, ŽE JE BUDE MILOVAT. Střídavá péče je jinými slovy přece střídavá výchova. A NE JENOM PÉČE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
12.2.14 15:18

@quess

https://www.emimino.cz/…trat-175282/

tak tady si z nás někdo dělá pr.el

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.2.14 15:19

@kjhui Mně ta přezdívka byla povědomá a ona je to tahle diskuse. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
12.2.14 15:19

Radši nic..

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 15:20
@páájaa2 píše:

ne. Protože chlap většinou nemusí po těch „cizích“ dětech uklízet, vařit jim, prát, psát s nimi úkoly. A když je vyčůraný, tak vlastně nemusí vůbec nic. Jen přinést výplatu. A když je ještě vyčůranější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
12.2.14 15:20
@Klarinetka2 píše:
Ahoj, přijala jsem takto tři děti, které má manžel z předchozího manželství a skvěle nám to funguje už několik let. Důležité je nezkoušet žádné triky a nijak si je nekupovat. Jsi rovnocenná partnerka jejich táty a je důležité, abyste se také takto vzájemně respektovali. Když uvidí, že Tě má jejich táta rád, budou Tě mít také rádi, nemáš jim v budoucnu ani ustupovat, ani se jich prosit o přízeň. Pokud to má fungovat i v budoucnu, musí z Tebe cítit, že je máš ráda takové, jací jsou, že se jim nesnažíš alternovat mámu, ale zároveň se nebojíš je okřiknout, když na Tebe budou zkoušet nějaké mantinely. Je nutné respektovat, že pro ně vždy na prvním místě bude máma a táta a zároveň je naučit respektovat, že Ty jsi osobnost, která patří na prvním místě k tátovi a má je moc ráda. My si v současné době s třemi nevlastními dětmi už užíváme pubertu, první lásky, průšvihy ve škole a stále nám to bezvadně vzájemně klape. Důležitý je být „svá“ a také je důležité, aby Tvůj partner za Tebou vždy stál a to i ve chvíli, kdy třeba vyjádří před dětmi svůj nesouhlas.

To jsi napsala hezky :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.14 15:21
@Antonie Bolavá píše:
ne. Protože chlap většinou nemusí po těch „cizích“ dětech uklízet, vařit jim, prát, psát s nimi úkoly. A když je vyčůraný, tak vlastně nemusí vůbec nic. Jen přinést výplatu. A když je ještě vyčůranější…
:hug: Héééj, my to máme nějak stejně nastavený :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect