Přítel nechce dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.13 12:45

Možná bych počkala rok, jestli názr nezmění a to i přesto, že ty ani za rok chtít nebudeš. Jedna moje známá měla vztah na dálku, velkou dálku, mnoho let. Bohužel když se odhodlala se s ním rozejít, bylo jí 38, může si našla celkem rychle, ale dítě nepřicházelo. Vyčerpala všechny pokusy na pojišťovnu, i si pak platila něco dalšího, on některé metody odmítl. A zůstali bez dětí, což je škoda, ona by byla dobrá máma.
Roky letí a i když chápu, že si s ním užíváš, tak bych radši začala budovat něco perspektivnějšího. Anebo ho „donutila“ jít na terapii.Ze zkušeností vím, že dětství se negativně podepíše na spoustě lidí :(, ale dá se s tím pracovat.

• Citovat
  • Upravit
12743
19.7.13 12:55

@Londonka muj ex manzel prohlasoval ze deti nikdy nechce. Nejakoz dobu jsem si myslela ze zmeni nazor. Nezmenil tak jsem ho opustila a nasla si jineho chlapa co deti chtel. Neobetovala bych moznost mit deti vztahu. Pro me bylo prioritou mit casem dite.
Pochybuji ze tvuj partner ve 37 letech zmeni nazor. Zalezi jestli si ve vztahu tak stastna ze by si dokazala prekousnout ze budes bezdetna. Ja tehdy odmitla cekat jestli se uraci nebo ne a jeste jako mlada prchla. Nechtela jsem cekat aby pak uz nebylo pozde. A musim rict ze to bylo nejlepsi rozhodnuti meho zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
19.7.13 13:01

Nečtu zatím odpovědi, ale nikdy bych se pro chlapa, byť báječného nevzdala možnosti být matkou :nevim: Protože prostě mít dítě je něco báječného, nedokážu si představit ho nemít. Jestli ty jo, protože to, že si to rozmyslí se státnemusí, tak OK. Ale jestli cítíš, že jednou dítě ano, tak bych asi bohužel hledala jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.7.13 13:15

I když přítele moc miluji, ale můžu ti říct, že nic důležitějšího než jsou naše děti neexistuje. Naštěstí přítel děti chtěl stejně jako já. A kdyby nechtěl, tak by myslím, že bychom spolu nebyly. Lásek člověk může mít hodně, ale dítě to je dar. I když mě sice zlobí, ale i tak si nedovedu život bez nich představit.
Myslím že, nejvíce to lidem přijde kolem 30,že by děti chtěl. Ale pokud má 37 myslím, že se to už nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.7.13 13:18

Je to divné, ale taky si říkám, že kdyby si po mě našel někoho, kdo by s ním to dítě prostě měl a on to přijmul, tak by mě asi kleplo :-D ale prostě život má své plány a nějak to dopadne, pro mě je prostě teď priorita nevázat se na něj a trochu si užít života. A očividně, čím více tak dělám, tím více se on snaží. Takže určitě i přemýšlí o životě a o nás…Ale třeba se to změní a za 2 týdny se budeme pěkně nesnášet…to člověk nikdy neví…chlapi jsou zvláštní…ale nikdo není dokonalý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.7.13 13:18

Chápu, že je asi těžké odejít z fungujícího vztahu, ale pochybuju, že sedmatřicetiletý dospělý chlap změní názor, zvlášť, pokud ti to řekl takhle na rovinu.
Já jsem vždycky věděla, že děti jednou chci, takže já bych v sedmadvaceti asi nemarnila čas, který utíká a šla bych hledat chlapa pro rodinu. Ono až začneš děti chtít, nemusí se ti podařit toho správného najít a bude pozdě.
V sedmadvaceti jsem na děti ještě nepomyslela, v necelých devětadvaceti jsme počali rok toužebně vyhlížené miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
19.7.13 13:31

Já bych se taky kvůli chlapovi dětí nevzdala. Přijde mi trochu zvláštní že nechce ani svatbu, ta by přece nic nezměnila, fakt skoro jako by chtěl mít otevřená zadní vrátka. Ale zase je od něj férový že tě nevodí za nos a řekne ti to dopředu a je na tobě jak se rozhodneš.
Myslím, že když o tom přemýšlíš, asi není tvým cílem zůstat bezdětná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
19.7.13 13:51

Měla jsem kolegyni v práci. Byla o nějaký pátek starší než já. V bývalém zaměstnání. Vždycky dbala hlavně na to, aby dobře vypadala, aby nikdy nesnědla a nevypila nic, co není zdravé,4× týdně chodila do posilovny, na solárko.. a je fakt, že byla kočka. Nikdy se nesmála víc, než bylo nutné-aby se neztrapnila..no, my ostatní jsme byli všechno možné, ale hlavně pod její úroveň. Partnery si vždy vybírala takové, aby opět nebyli pod její úroveň a byli hlavně bohatí. A názor na to mít děti? Opovrhovala všema prckama, které viděla, protože jen řvou, nudlaj, něco chtěj a tak celkově otravují, nehledě na to, že stojí zbytečně plno peněz-její slova. Těhotenství jako takové brala jako největší katastrofu, protože akorát zničí tělo..vytahá se břicho..a pokud by nedej bože náhodou otěhotněla, určitě by nekojila, protože by se jí vytahaly prsa. Pak nastala doba, kdy se z nás mladých holek pomalu začaly stávat těhulky a maminky a ona stále jen kroutila hlavou a nechápala, co nás na těch řvounech tak baví. Z tohoto zaměstnání jsem pryč 11 let. Občas, když mám cestu, tak skočim na návštěvu. Pracuje tam stále. Stále dobře vypadá, stále se za ní i mladí kluci otáčejí. Je 3 x rozvedená a po každém partnerovi jí zůstal pěkný majetek-no, ráda se pochlubí, jak jí v garáži parkují 2 sporťáci a u baráku „obyčejný bavorák“. Je stále bezdětná a prý i tak spokojená, protože může x krát do roka vyjíždět k moři a snad i na cestu kolem světa..Minule měla na mě zvláštní dotaz.. prý jaké to je, mít děti a s takovým zvláštním výrazem v očích říkala, jak je hezké pozorovat, jak rostou..jak vlastně rostou děti nás všech, jejích ať stálých a nebo bývalých kolegyň. Prý se cítí taková jakoby nenaplněná, i když ví, že si může koupit skoro co chce. No, je jí 46 let a myslím si, že až teď, tak nějak začíná chápat, že za peníze, se přeci jen všechno koupit nedá.. Neříkám, že taková jseš, to vůbec ne, je to jen příběh jednoho člověka, který v určitém svém období měl pocit, jak na nás vyzrál, když měl co chtěl a my ostatní ne. Určitě si dobře rozmysli, jestli opravdu chceš žít život bez dětí. Jseš ještě mladá a ten čas zatím pořád máš, ale někdy přijde doba, že už ten čas nebude a abys pak nelitovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.7.13 21:19

@klafina123 - krásně napsaný!!! jinak abych se taky zmínila, já mám přítele, ale ten už je rozvedený se dvěma malými dětmi a řikal mi, že svatbu už ne a dítě možná, ale neni to 100%. Nejhorší je, že já ho strašně miluju a vim že s ním chci být, ale co kdyby jednou přišla otázka dítěte a on mi řekl že ne. Je mi 29 a přítel 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
25.7.13 21:26

Já bych po 40 neměl děti ani náhodou. Měl jsem dítě včas ve 22 a dnes jsem rád že mám klid. Ale musel jsem si najít partnerku, která má děti už starší a nevyžaduje po mě rodinu. A je to paráda!!!

• Citovat
  • Upravit
2526
26.7.13 06:33
@lihow píše:
Já bych po 40 neměl děti ani náhodou. Měl jsem dítě včas ve 22 a dnes jsem rád že mám klid. Ale musel jsem si najít partnerku, která má děti už starší a nevyžaduje po mě rodinu. A je to paráda!!!

Jenomže rozdíl mezi Tebou a zakladatelkou je ten, že tys dítě měl, ale ona ještě ne. A že jednou, by jí to mohlo mrzet. Cítím z jejího dopisu otázku, čemu má dát přednost…jestli lásce, vždyť je zamilovaná, i když do staršího, člověka, který jí rozumí, s kterým jí je dobře, jen hold nechce děti…a nebo tomu, že mít dítě je větší životní naplnění, než být spokojení ve vztahu. A když takový člověk řekne, že mu děti moc neříkají a jaké je to žít bez nich a přesto je vidět, že se nad tím zamýšlí, už jenom tím, že tenhle doptaz padnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
26.7.13 07:49

Tak jsem to tu odpovědi spíš proběhla a podle mě zní otázka kterou by si svému příteli měla položit celkem jasně. A tedy… „Dokážeš mě celý svůj život milovat tak silně, bezpodmínečně, a věrně že mi to vynahradí lásku dítěte?“
To bych chtěla slyšet jako slib…

Nicméně moje zkušenost je taková že to chlap spíš nedomýšlí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
26.7.13 10:08

Skoromamuška: to je nesmysl, naslibovat jí může hory doly…A sliby se slibujou, blázni se radujou…Nic jí to nezaručí a on se jí za půl roku může vysmát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
H1
26.7.13 10:22
@skoromamuška píše:
Tak jsem to tu odpovědi spíš proběhla a podle mě zní otázka kterou by si svému příteli měla položit celkem jasně. A tedy… „Dokážeš mě celý svůj život milovat tak silně, bezpodmínečně, a věrně že mi to vynahradí lásku dítěte?“
To bych chtěla slyšet jako slib…Nicméně moje zkušenost je taková že to chlap spíš nedomýšlí :nevim:

Nikomu nemůžeš tohle to slíbit.. To přece nejde. 8o A jestli to nějaký chlap slíbí, tak nemůže být v pořádku. :think:

• Citovat
  • Upravit
2526
26.7.13 11:17

@sportka Jak píšu, musíš ať Ty nebo zakladatelka vědět, jestli vztah je pro Tebe větší životní naplnění, než mít dítě/děti. Pokud je pro Tebe důležitější mít děti, začni se pomalu poohlížet po někom, kdo s Tebou tu rodinu bude tvořit, protože oddalovat věčně nejde. A určité ústupky se v životě a v partnerství dát dělají, ale mě by třeba nestačilo to, že partner má děti už z minulého manželství a se mnou je už nechce. Hrozně by mě to ten náš vztah narušovalo. Něco jiného by bylo, pokud bych měla partnera, který by děti i chtěl, ale časem by se zjistilo, že je třeba neplodný, tak kvůli tomu bych ho asi neopouštěla a šla bych třeba do adopce. Ale stejně je to na Tobě, jak se nakonec rozhodneš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí