Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šmoulinka71 ono je to takový složitý. Já když něco chci, tak on tvrdí, že by se musel podřizovat mě a dělat něco, co on nechce. On má velmi malý takový to cítění - nevím, jak to pojmenovat, ale řekla bych: partnerské my, má rozvedený rodiče a odmítá připustit, že to mohlo mít vliv. Oni jako rodina nedělali moc věci dohromady. Já se mu to snažím pomoct najít. Přijde mi to důležitý, ale on to moc necítí. a přiznal se, že mu to vyčetla i bývalá přítelkyně. Což je věc, která mi vadí, ale myslím, že se s tím dá pracovat. kdo ví no…takže často se děje to, že abychom věci dělali spolu, tak se podřizuju já. Možná mám tu potřebu zase zbytečně vysokou, jsem totiž zvyklá, že naši se od sebe prakticky nehnou a skoro vše dělaj spolu, možná až moc…
@zpevanda Tak to ti vůbec nezávidím, vím o čem píšeš, měla jsem to samý doma s manželem. Navíc já mám taky rodiče, kteří se od sebe nehnou a on vůbec nechápal, co je to my. Nikdo ho to nenaučil. Až já. Ale že to trvalo a stálo mě to taky pěkných nervů a odříkání. Já jsem naštěstí trpělivá a nejsem hysterka, ale mít jinou partnerku, tak se pozabíjí.
@šmoulinka71 ale je pozitivni, ze se ti to povedlo
ja zatim tak uspesna nejsem, pokrok je, ze akceptuje spolecny obedy. U nich to totiz funguje tsk, ze mama neji vubec (drzi furt nesmyslnou hladovku-dietu) a ostatni se najedi, jak se jim zrovna chce, klidne 5 min po sobe a nikdo neresi, ze neobedvaj spolu, pro me je to dulezity. Tak to uz jsem ho naucila. Tak snad to pujde i dal ![]()
@zpevanda píše:
@šmoulinka71 ale je pozitivni, ze se ti to povedloja zatim tak uspesna nejsem, pokrok je, ze akceptuje spolecny obedy. U nich to totiz funguje tsk, ze mama neji vubec (drzi furt nesmyslnou hladovku-dietu) a ostatni se najedi, jak se jim zrovna chce, klidne 5 min po sobe a nikdo neresi, ze neobedvaj spolu, pro me je to dulezity. Tak to uz jsem ho naucila. Tak snad to pujde i dal
Určitě ano, já s tím svým nesvedu vůbec nic po zlém, on se hned šprajcne a pak s ním není mluva, ještě se vzteká. Ze začátku jsem z toho byla špatná, protože jsem tomu nerozuměla, teď už ne, vím jak na něj a funguje to. Akorát je to s ním, jak s malým dítětem.
@zpevanda tvůj muž je opravdu sobec, nezáleží m na nikom, jen na sobě. Osobně si myslím, že dítěte se nedočkáš. Čím bude starší, tím bude pohodlnější. Pryč od takovýho chlapa, tohle nemá budoucnost.
Podívej, dítě nechce, tak se podle toho zařizuj, najdi si své bydlení, nového chlapa, který si s tebou dítě bude chtít udělat.
Ježíš vy jste všichni chytrý
.Sama píše že si o tom s ním promluví, že bude asi nejspíš problém v tom rozhodnutí a o tom, že si to zkrátka chlap neumí představit. Taky který chlap ano.
Tady se pořád jen radí na všechno-rozejdi se, rozveď se
.Všechno se přeci nemusí řešit tak radikálně, ještě je tu domluva. Radit někomu koho ani neznám hned rozchod mi přijde jako dost mimo.
@zpevanda píše:
@šmoulinka71 ale je pozitivni, ze se ti to povedloja zatim tak uspesna nejsem, pokrok je, ze akceptuje spolecny obedy. U nich to totiz funguje tsk, ze mama neji vubec (drzi furt nesmyslnou hladovku-dietu) a ostatni se najedi, jak se jim zrovna chce, klidne 5 min po sobe a nikdo neresi, ze neobedvaj spolu, pro me je to dulezity. Tak to uz jsem ho naucila. Tak snad to pujde i dal
čau, u nás to bylo přesně, to samý, přítel o 6 let starší než já, já čekala 7 let než změní názor na děti a nic
a v 35 letech se znovu začíná fakt blbě… pokud nehce děti, tak bych se na základě svých zkušeností odstěhovala… marníš čas…
@Anonymní píše: čau, u nás to bylo přesně, to samý, přítel o 6 let starší než já, já čekala 7 let než změní názor na děti a nica v 35 letech se znovu začíná fakt blbě… pokud nehce děti, tak bych se na základě svých zkušeností odstěhovala… marníš čas…
Souhlas tady s anonymem. Když chlap nechce, tak ho nepřemluvíš. Jak psala anonymka, chlap se nezměnil, nezmění se ani u zakladatelky. Radím, hledej za včasu jiného muže, s kterým si rodinu založíš. S tím co máš doma akorát tak ztrácíš čas.
Ahoj holky…jsem utrapena, tak si rikam, ze si vyleju srdicko tady.Je mi tricet, mam pritele rok debatovali jsme a dohodli se, ze se zacnem pokouset o miminko…nasadila jsem si kyselinu lístovou. Nic nenasvědčovalo tomu, že by nechtěl a najednou v alkoholovem opojeni mi rekl, ze me miluje tisic omacky k tomu, ale že se na dite necítí at počkáme dva roky nebo třeba víc at tomu necháme všemu čas…strašně asme se pohádali i tak, že spal u matky.Rano prisel keci v kleci, jak to neni na rozchod a tak, jenze ja nejak skratka sem v nem stratila vidinu jistoty…kdyz mluvil jeste pred par dny jinak…myslim, ze mu nekdo neco asi poradil chytre, protoze ten den meli rodinou akci a ja byla v praci…takze nevim, co se tam resilo, ale asi myslim, ze uz vim! Podotykam, ze jsem takhle ukoncila jednou manzelstvi, protoze ex mi furt rikal az bude to a to a po sesti letech z neho vypadlo, ze vlastne nechce a na co deti…no a ted stojim pred otazkou zda se mi nestane to same…vim, ze nikdo nikomu nemuze zarucit nic,,,a uz vubec ne ve vztahu…a jedna zasadni vec je mladsi o sest let…nemuzu a ani nemam pravo ho nikam a do niceho tlacit…jenze se na nej ted nemuzu ani podivat a premyslim o rozchodu!!!Omlouvam se za gramatiku dekuju za jakykoliv nazor
Já se mu nedívím, že ve 24letech po roce vztahu nechce dítě. Promiň, tak jako je pochopitelné, že ty chceš, tak moc je pochopitelné, že on nechce a velmi ho chápu.
@vodnarka2 chtěla jsem napsat to stejné co @terinka4444 prostě je to mladej kluk, co se ještě necítí na roli otce…buď se s tím srovnáš a počkáš až bude chtít i on, a nebo to ukonči a najdi si jiného partnera
@vodnarka2 Evidentně jste každý úplně jinde - můj chlap začal chtít dítě až kolem 35 roku, dřív ani omylem. Nelze se mu divit, že ve 24 letech dítě nechce, s nadsázkou lze říct, že je sám ještě dítě, ona se doba hodně posunula (sama mám 24 letého bratra, takže vím, o čem píšu). Na druhou stranu se nedivím tobě, že ve třicetí tlačíš na pilu, na mě přišly mateřský pudy už po dvacítce a dobře vím, jak je to silný a že to nelze ničím ovlivnit. Takže rozhodnutí je na tobě - buď ukončit vztah a hledat staršího partnera, který děti už taky vyloženě chce nebo si nechat tohoto s tím, že budete ještě pár let bez dětí.
Já tomu taky rozumím…z jeho pohledu…,je to čerstvé nechám to uležet, ale asi budu lepší když si půjdem každý svou cestou…
vím, že by nebylo dobré ho někam natlačit to není můj styl…ono kdybych měla dítě bylo by to zas jiný..hold hodiny tikají
každopádně máš pravdu je mladý a asi sem to měla čekat
@zpevanda tohle je přesně vidět i z těch pár komentářů, co jsi tu napsala, že se mu podřizuješ. To je ale blbý. Neříkám se s ním hádat, ale umět si prosadit svoje, bez hysterie samozřejmě. Jinak mu s tebou sice bude dobře, ale za chvíli ho přestaneš bavit.