Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@belladonna píše:
až v alkoholovém opojení to holce, co už se těší a bere kyselinu listovou, řekne, že vlastně ještě žádné dítě nechce a že možná až za dva tři roky, jestli vůbec. tak to je pro mě nedůvěryhodná osoba. Má být férový a nebalamutit partnerku něčím, co vůbec tak nemyslí a neplánuje.
Spíš by nastala blbá situace, kdyby ji tohle řekl a ona už byla v očekávání ![]()
Než si někoho najdeš, než se zžijete(pokud nebude nehoda dřív, i to se stává) tak stejně ten rok dva uběhne… já bych tomu dala šanci, ale pokud už jste dohodlí třeba na ty vánoce, že začnete se snahou a zas by cukl, asi bych šla… jinak, jak se chráníte? ty bereš HA, nebo nějáké „alternativní“ metody?
@SlecnaSally Dam mu cas a klid…sice je mladsi, ale chova se ke me pekne, doma poklidi uvari opere stridame se…nasmejem se spolu…praci ma k tomu jeste brigadne nocni bokem…rad kuti…myslim, ze kdyz uberu a chvilku pockam…tak se treba aji dockam:-)
@Gosi nic neberu davame si pozor..teda on..si dava majzlika
ja sem mela i problemy jeste dva roky zpet…ted dva roky funguju bez agolutinu a hormonalnich profilu..
@vodnarka2 píše:
@Gosi nic neberu davame si pozor..teda on..si dava majzlikaja sem mela i problemy jeste dva roky zpet…ted dva roky funguju bez agolutinu a hormonalnich profilu..
no, takže je to v podstatě na něm… tak snad ti to dopadne…
i když teda mě je jako tvýmu příteli, a já proto spíš „tíhla“ ke starším partnerům, páč s vrstevníkem si to moc představit nedovedu to dítě… ale pár jich znám a docela dobrý, ale ve směs křesťani, nebo nehody… ![]()
@Gosi sama jsem zvedava..ale myslim, ze jsme si to snad vysvetlili…a napravili domenky…
@vodnarka2 píše:
@Gosi sama jsem zvedava..ale myslim, ze jsme si to snad vysvetlili…a napravili domenky…
snad jo, tak snad budete mít pěkné vánoce ![]()
@SlecnaSally píše:
Spíš by nastala blbá situace, kdyby ji tohle řekl a ona už byla v očekávání
jo, to by byla druhá blbá. Obě jsou na prd.
@SlecnaSally mně táhne na 30 co mám říkat já
?
@vodnarka2 tvůj přítel mi přijde jako fajn, je opravdu ale ještě dost mladý. Ale když říkal, že si to za pár let rozmyslí…asi bych počkala-pokud se vážně máte tak rádi. Je fakt, že v jeho věku na dítě myslí málokdo-málokterý chlap. A málokterý se sám rozhodne, že už teď je čas na dítě..
@vodnarka2 píše:
Já tomu taky rozumím…z jeho pohledu…,je to čerstvé nechám to uležet, ale asi budu lepší když si půjdem každý svou cestou…vím, že by nebylo dobré ho někam natlačit to není můj styl…ono kdybych měla dítě bylo by to zas jiný..hold hodiny tikají
každopádně máš pravdu je mladý a asi sem to měla čekat
Myslím, že pokud se s ním rozejdeš uděláš nejlíp.
Ve Vašem vztahu si starší a máš mít větší rozum ty a měla si ho mít ještě než jste spolu začali…
Jinak chápu tebe ale chápu i jeho. Mně je 25 jsem holka a dítěte se taky ještě bojim jak čert kříže ![]()
@vodnarka2 je tam větší věkový rozdíl, on klidně bude chtít dítě za 10 let ale to je pro tebe pozdě. my jsme s manželem o rok a ona jsme chtěli brzo, nakonec jsme se snažili dlouhých 5 let a když se narodil první syn tak mě bylo 25,5r a manželovi o rok méně. jde o to jak to má kdo nastavený a otázka jak dlouho čekat aby za pár let neřekl že ještě ne ![]()
@divine_d myslim,ze v každém vztahu je důležitá důvěra…a jak jsem již psala o mimco jsme se uz snazili a nepovedlo se pak jsme to odlozili a je fakt ze sem to hodne hrotila…a porad o tom mluvila vcera mi rekl, ze semnou chce mimco, ze muzu klidne otehotnet i na dovce v lete, ze se na to akorat nechce soustredit stylem, tak a ted hned a musi to vyjit…vse jsme si vyrikali a verim tomu, ze me netaha za nos…myslim, ze vek je individualni…zase si rikam, ze je lepsi mit mladsiho aktivniho, sportovne zalozeneho kluka, ktery nelita po diskotekach/toto mu nic nerika/chlapa, ktery nema dluhy ba naopak chodi do prace..doma uklidi obcas i uvari opravi veci vyrobi nadherny botnik a k tomu si obcas privydela brigadne nejakou tou nocni…abychom se meli jeste lip myslim, ze na kluka v jeho veku…vic nez dost dobry…uvidim no treba me zklame a treba taky ne vzdycky je to risk…a nejistota…je to asi hodne individualni…treba splacu a treba ne sama sem zvedava
Nechci rýpat a už vůbec né do zakladatelky. I já a můj muž jsme měli dítě pozdě a teď mlátím hlavou o zeď jaká to byla chyba.
Myslíte, že se to změní, tenhle trend mít děti pozdě? Až lidé zjistí, že jim toho zas až tolik neuteče. A že se dítě nemusí povést na první pokus?
Nebo si myslíte, že to tak zůstane a že, zejména chlapi to budou dál a dál odsouvat?
@Markéta80 jak uz sem psala taky sem to spis vyhrotila i ja…nerekl, ze nechce rekl ze ted se neciti..vklidu mi rekl, ze to je na nej hrozny tlak, kdyz o tom mluvim 24hodin denne a stylem…ja v te praci nezustanu ja se tam z toho zblaznim, ja pujdu hned na materskou…na druhou stranu ano rekl mi, ze mame spoustu casu…ale to je jaksi u holky v mem veku taky dost blby…kazdopadne zaver:mimco chce…jen v klidu nesmim tak tlacit on je hrozny resitel ovsem moc premysli…vim a zatim se mi to osvedcilo, ze kdyz si vse sam srovna vzdycky prijde a rekne mela si pravdu..a tady sem to asi uz hrotila moc…nadruhou stranu treba ano treba lze…to uz ale ukaze jen cas…kdyz zhodnotim cojsem mela za chlapi..tak tenhle je z nich nejzodpovednejsi a hlavne pozorny..takze je to fakt tezky…