Přítel nechce dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.7.13 11:26

Můj příběh, byla jsem s mužem dva roky, díte nechtěl: já odešla, pak najednou za pul roku řekl ze mi díte udělá, bez nějakého proseni či praní zda mi díte udělá, já nejdrive hrozne vyvadela, ale pak jsem souhlasila, ale řekl mi ze díte vychovávat nebude ze je stary, je mu skoro 60 let. A me tikali biologické hodiny a navíc mám genetickou vadu. ( ale to je vedlejší )… Mala se narodila a jsem šťastná, jsme samy on nás zabezpečuje, ale najednou přišla rana : v dobe kdy mi navrhl sám od sebe IVF navrhl to i sve partnerce… Takže bůh ví jak ona skončí…

• Citovat
  • Upravit
4666
26.7.13 12:08
@Lady_M
@H1 píše:
Nikomu nemůžeš tohle to slíbit.. To přece nejde. 8o A jestli to nějaký chlap slíbí, tak nemůže být v pořádku. :think:

Ne??? a co je manželský slib, netýká se sice dětí ale slibuješ že druhého neopustíš nikdy. Kdo tohle může vědět že?? Je to srovnatelné, musí si jen oba poskládat priority, každopádně ale n změnu názoru bych nespoléhala zakladatelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
26.7.13 15:48
@skoromamuška píše:
@Lady_MNe??? a co je manželský slib, netýká se sice dětí ale slibuješ že druhého neopustíš nikdy. Kdo tohle může vědět že?? Je to srovnatelné, musí si jen oba poskládat priority, každopádně ale n změnu názoru bych nespoléhala zakladatelko.

No to je vlastně pravda, manželský slib je totéž, ale v dnešní době se už nebere tak vážně… Jenže pán se nechce oženit, takže jí nic takového zřejmě neslíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
26.7.13 15:51

@Londonka mám pár kamarádů, kteří též nechtěly jak manželky tak děti. Jeden měl první dítě v 42 a ten druhý čeká svého prvního potomka každým dnem a bude mu skoro 45..jak já říkám nikdy neříkej nikdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
26.7.13 15:56

Možnosti mít dítě bych se nikdy nevzdala…ani Ty to nedělej, pokud si děťátko do budoucna přeješ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.7.13 10:34
@klafina123 píše:
@sportka Jak píšu, musíš ať Ty nebo zakladatelka vědět, jestli vztah je pro Tebe větší životní naplnění, než mít dítě/děti. Pokud je pro Tebe důležitější mít děti, začni se pomalu poohlížet po někom, kdo s Tebou tu rodinu bude tvořit, protože oddalovat věčně nejde. A určité ústupky se v životě a v partnerství dát dělají, ale mě by třeba nestačilo to, že partner má děti už z minulého manželství a se mnou je už nechce. Hrozně by mě to ten náš vztah narušovalo. Něco jiného by bylo, pokud bych měla partnera, který by děti i chtěl, ale časem by se zjistilo, že je třeba neplodný, tak kvůli tomu bych ho asi neopouštěla a šla bych třeba do adopce. Ale stejně je to na Tobě, jak se nakonec rozhodneš..

Ahoj, díky za příspěvek. Víš, samozřejmě nad tím přemýšlím - zda tedy mě ten vztah bude v budoucnu tolik naplňovat, že prostě nebudu vnímat potřebu mít dítě. Je to těžká otázka a ještě těžší je odpověď. Zkrátka nevím, protože jsme spolu krátce. Bohužel, když to vidím, tak žádný vztah nemá záruku „šťastně až do smrti“…stejně tak můžu mít dítě, svatbu a za pět let být rozvedená a sama, třeba i děti můžou matku nenávidět…takových případů je spousta. Prostě asi se nejde rozhodnout správně…opravdu nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.7.13 20:50
@Londonka píše:
Ahoj, díky za příspěvek. Víš, samozřejmě nad tím přemýšlím - zda tedy mě ten vztah bude v budoucnu tolik naplňovat, že prostě nebudu vnímat potřebu mít dítě. Je to těžká otázka a ještě těžší je odpověď. Zkrátka nevím, protože jsme spolu krátce. Bohužel, když to vidím, tak žádný vztah nemá záruku „šťastně až do smrti“…stejně tak můžu mít dítě, svatbu a za pět let být rozvedená a sama, třeba i děti můžou matku nenávidět…takových případů je spousta. Prostě asi se nejde rozhodnout správně…opravdu nevím.

Tak nejít do dítěte s tím, že mě třeba bude nenávidět :think:..,víš, já myslím, že když vychováváš s citem a srdcem, že o tohle se bát nemusíš. Dám Ti takový příklad…,dělám v děckém domově, kde si většina „našich“ dětí prošla vším možným, jen né klidným dětstvím. A přesto slovo máma má pro ně obrovskou sílu. Pro nás, tety, které máme přístup k jejich popsaným osudům, k tomu, co všechno předcházelo tomu, než se k nám dostaly…víš, skoro bych řekla, že nám skoro zůstává rozum stát, že přesto přeze všechno ty děti na mámu nebo rodiče nezanevřely. Takže jak říkám, když nebudeš moc koukat na to, že sousedovic dcera je zrovna hodná, kdykoliv jí potkáš, neznamená to, že doma nikdy nezazlobí nebo se nevztekne, když nebudeš moc číst o tom, jak vychovávat, ale pojedeš prostě po svym, protože na každé dítě prostě nefunguje všechno, co radí ostatní, myslím si, že když by si s jednou ohlédla zpátky, měla by jsi dojít k závěru, že pořídit si dítě nebyl špatný krok.Ale samodřejmě jen tehdy, pokud bys dítě chtěla. To samé máš i se vztahem. Myslím si, že snad každý si někdy prošel ve vztahu větší či menší krizí a věkem zjistíš, že to, co jsi řešila ve 20 letech, ve 30 tak zas důležité není a ve 40 ti si řekneš..„ježiš, když já si vzpomenu, co jsem řešila jako mladá :mrgreen: ". Nehledě na to, že časem člověk opravdu dospěje k tomu, že na větě "všechno zlé, je k něčemu dobré“ je něco málo pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.7.13 20:56

@Londonka Mimo jiné, jestli teď přemýšlíš nad tím, jestli váš vztah bude stále tak silný, že přebije potřebu mít dítě…,já myslím, že to stejně nevymyslíš. Ono se totiž může stát, že v budoucnu budeš mít pro změnu různé koníčky nebo aktivity, že Tě to zaměstná tak, že tu potřebu mít dítě stejně nenajdeš. Ono totiž taky záleží na způsobu života-stereotip může časem člověka omrzet a může se cítit nenaplněný, i když má fungující vztah a děti, kdežto bezdětný akční člověk, možná ani nepostřehne, že stárne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.14 18:21

Můj přítel mě teď zas pěkně vytočil..Co by jste říkaly na to, kdyby si váš parner rozmyslel dítě během pár dnů? Já to beru, může se to stát..Ale on si to rozmyslel podruhé! Předem musím říct, že s miminem pokaždé příjde on..Poprvé to bylo v červenci. Pak začal couvat a ted v září řekl, že ne.Psal jsem tady i diskuzi, ale nemůžu ji najít. Radily jste mi, at to neřeším, že je lepší že si to rozmyslel hned..Rozhodla jsme se to neřešit a objednala jsem se na tělísko a dokonce jsme o dítě přestala stát i já. Najednou před týdnem přišel s tím, že dítě chce a je si jistej. Vykládal to i mé rodině, jak si ho přeje..A teď? Už zas neví! MS mám dostat kažou chvíli, naštěstí jsem to u doktora nezrušila..

Ale vážně to nechápu, za ty tři roky parnera znám a ví dobře, co chce..Ale tohle fakt nepochopím :zed: :zed: Co kdybych zrovna otěhotněla? Co to je za partnerství, že nemůžu věřit, tomu co říká, že chce..

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
26.9.14 18:23

Není na to zralý. :nevim: Kolik vám je? Hele dala bych tomu ještě čas…

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
26.9.14 18:26

Možná si ho přeje, jen není dost silný do toho jít. Možná potřebuje nějaký impuls, nebo povzbuzení. Vy si tady na ty chlapy pořád jenom stěžujete, ale oni nejsou jenom peněženky, je to i jejich život, je normální, že si není jistý. Zkusila sis s ním o tom promluvit? Třeba neví, jestli bude dobrý táta, třeba má taky obavy. Chlapi nemají emimino jako my, nemají si to kde nastudovat :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.14 18:27
@Krasavicaa píše:
Není na to zralý. :nevim: Kolik vám je? Hele dala bych tomu ještě čas…

28..Ale myšlením je starší, rozumnej..Až teda na tohle..Jojo, já to neřeším už, ani sama už sním dítě nechci momentálně..Ale jde mi o ten princip. Nechápu, proč měl potřebu mě zas oblbovat a říkat to rodině bylo taky super :zed:

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
26.9.14 18:28
@Anonymní píše:
28..Ale myšlením je starší, rozumnej..Až teda na tohle..Jojo, já to neřeším už, ani sama už sním dítě nechci momentálně..Ale jde mi o ten princip. Nechápu, proč měl potřebu mě zas oblbovat a říkat to rodině bylo taky super :zed:

S tou rodinou to nechápu… byla bych asi naštvaná :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
836
26.9.14 18:28

Mozna se jen boji… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.14 18:31

Holky jo, já to beru..Ale kdyby jste viděly, jak ten týden byl odhodlanej apod..Já to prostě nechápu..
@lulinaaa Pravda,pravda…já jsem za emimino ráda :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí