Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jenika1 hele a co si teda zkusit vážně pormluvit o tom, jestli ví, že to miminko bude za pár let opravdu chtít? vím, že je to ošemetné, splnit to nemusí, ale tak třeba aspoň něco
@jannina1 píše:
No jo, ale pokud se s ním za 2 roky rozejde ze stejného důvodu, začne hledat někoho jiného, tak moc času na plození tedy mít nebude. V tomhle zakladatelku chápu.
Souhlasim.
Za chvili si vklidu sednem a proberem to, ja navrhnu rozchod…na otazky, jak dlouho spolu bydlime tak v podstate zkoro rok..páč to byla láska na první pohled..zvláštní seznámení, z kterého se zatočila hlava…pořád jsme byli od prvopočátku každou volnou chvíli spolu…přeskočili jsme randění…na bydlení, nasmáli se spolu do včerejška volný čas trávili aktivitami, kolo, procházky a sport…no uvidímn čeho se doberem, ale vím sama v sobě, že má právo…klidně mít dítě až za deset let…tak to je měl by si odžít vše co patří k věku…ach jo všechno vím, ale je to tak těžké ![]()
A nechceš ho tím navrhnutým rozchodem tak trochu dotlačit do toho, aby ti kývnul na dítě? Hned návrh jako rozchod? Nevím, mně by to zavánělo trochu psychickým vydíráním.
Bydlíte spolu, žijete spolu, on ti řekl, že dítě ne teď, ale za rok dva a ty se přifaříš z rozchodem přestože doteď to byl pohodový a parádní vztah. Je to vydírání.
Osobne bych si dite s tak mladym klukem neporidila a mela bych teda strach, ze ani za 2 roky chtit nebude. Porad nad vami bude vyset ten otaznik, kdy teda. On to bude posouvat a tobe bude tahnout na 33. No nevim. Chapu, ze myslis na rozchod. Tak nejak nevim, ze ses uvrtala ve svym veku do vztahu s tak mladym klukem. Navic, co ted slibi, dodrzet nemusi, toho bych se bala nejvic. Rozejit se nebude chtit, tak ti prislibi dite…
Tak v žádném případě nechci dítě ted a do ničeho ho tlačit ani vydírání, já za sebou mám celkem ošklivé věci, tak jako většina, každý za sebou má něco nepěkného, a jen mám strach, abych nedopadla tak, že budu čekat a nedočkám se ničeho. Samozřejmě se zalekl necháme všemu volný průběh…myslím, že u nás vznikl komunikační šum…nakonec jsme to probrali a dítě chce semnou, nechce o mě přijít a já o něj samozřejmě taky ne..a zrovna já nejsem člověk, který by vydíral…zrovna já razím a žiju styl, že na takové věci nikdo právo nemá a, že každý má žít za sebe a tak jak to cítí…u mkě je problém, že si všechno zabírám a všechno vidím dřív černě, protože jsem se hodně zklamala a prostě už to nechci opakovat a zase se trápit…zkratka asi sem o tom moc mluvila ja sem to hned vzala tak, ze semnou nebude chtit vubec…a on to mel rict rovnou nemluv o tom tolik je to na me tlak…
Kdyz jsme se seznamili tak sem nevedela kolik ma a vypada i starsi nez ja…proc jsem se uvrtala do vztahu s tak mladym klukem…bylo mi s nim od zacatku krasne…a ma vic rozumu nez muj kamarad, ktery ma 33 je to chlap pro zivot..to jo…myslim, ze muj problem je, ze v tomhle si tahnu opravdu strasne spatnou zkusenost…budu doufat, ze to co jsme si rekli dodrzime oba…
Tak, ze miminko chce a, ze kdyz bude vse oka…tak muzu byt doma treba na Vanoce..jen nechce, abych o tom porad mluvila…uvidime…jsem sama zvedava
@vodnarka2
podle mě vůbec neměl kývnout na to, že dítě chce a že se začnete snažit, když to tak nemyslel. To udělal chybu, dál bych mu už nevěřila a šla jinam. Ty bys čekat dva či více let neměla, on si to nemusí rozmyslet ani ve třiceti..
Zkratka sem to asi zbytecne vyhrotila on zvolil spatna slova a ja se nechala unest…emocema…my uz jsme to dva mesice zkouseli a nepovedlo se pak jsme si po domluve dali ctyri mesice pauzu toto me prave desi ono to taky dlouho nemusi jit…
@vodnarka2 píše:
Tak, ze miminko chce a, ze kdyz bude vse oka…tak muzu byt doma treba na Vanoce..jen nechce, abych o tom porad mluvila…uvidime…jsem sama zvedava
Jo tak to jsem zažila..dokud jsem o tom mluvila, tak byl spíš naštvanej. Když jsem přestala, přišel s tím za 2 měsíce z ničeho nic sám
Je to na dobré cestě, takž se drž a měj zavřená ústa
No ja prave sem v tomhle opatrna a vystrasena ex toho nakecal a ja se nacekala a skutek utek, ze i kdyz to nakonec dopadlo dobre pro me…protoze to nebyl jediny duvod rozchodu..
Asi je to tak, ze nekdy blbe zvolena slova vyzni hrozne, rekl mi, ze si prisel, jak plemenny byk… ![]()
@NaimaCloudy
mně moc férový ten chlap nepříjde. Za střízliva naslibuje, že se začnou snažit, až v alkoholovém opojení přizná barvu. To bych ho nechválila.