Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Náměsíčná Njn vlastně … To je také nápad porodit chlapovi 4 děcka a on se ještě rozmýšlí, jestli si ji vůbec vezme. Ona bez majetku a život v pérdeli a on svobodný mládenec s barákem. Když to dobře skoulí, tak i alimenty budou minimální, jelikož kde nic není, ani smrt nebere! ![]()
@nostress píše:
Pepovi je možná u zadku, ale jeho rodičům zřejmě ne, když jsou na její straně. Když by jim to podala tak, že už s ním nedokáže ani být pod jednou střechou, po tom, co jí zase udělal, a pokud on nezmizí z baráku, že se ona teda odstěhuje i s jejich čtyřmi vnoučaty na druhý konec republiky, a kdoví, jestli a kdy je vůbec ještě uvidí, si myslím, že by hodně zapracovali i na této věci. Teď už bych byla mrcha já, a využila všechny prostředky, abych mu zavařila. To, že ona má na svojí straně tchánovce, je její velký trumf. Ale to jsou jenom takové naše úvahy tady. Kdoví, jak to nakonec ještě bude.
Jenže co si budeme povídat, krev není voda a tchánovi jsou pořád rodiče Pepy. Ať on udělá cokoli, nakonec budou na jeho straně. Je to jejich dítě. Vlastní zkušenost a zkušenosti mnohých jiných…
@fialofka píše:
Jste vsichni padli na hlavu? Si myslire ze se s Pepou dohodne a on vyklidi barak a pujde s Idou ( ktera je z Nemecka asi zvykla na jinaci standard) bydlet do nejakyho podnajmu jo? Milostive vysoli alimenty kolik jen bude zakladatelka chtit a jeste bude platit podnajem? Tak o tom velice pochybujia tvarit se spokojene zatimco on toka s milenkou, chodi na randicka, zatimco zakladatelka sedi doma s detma, to dokaze maloktera zena.
To jeho koště bydlí v Německu, dojíždí zřejmě jen na krátko, asi víkendy. To by se s jeho bejvákem spokojila.
Ale co zakladatelka:
a) šlo by to navléct tak, že půjde ON dočasně bydlet k rodičům (jako než se ona uklidní, mohla by sehrát nějkou scénku před babkou)
b) kdyby chtěl její chlap makat v Německu, to by velká škoda nebyla, měl by více Kč na alíky a nepřekážel by
Začala bych stanovením výživného pro děti a těmi dalšími papíry, teprve pak bych řešila bydlení, popř. stěhování. Bez stanovení peněz bych nikam nešla.
Svoje pocity prostě musí překonat. Není vyhnutí. Není sama, takových je víc, prostě musí.
Za pár týdnů si myslím, že přijde o zbytky své lásky k němu, jestli to bude tak, jak to je nyní.
Srdceryvně bych šla plakat ke tchyni, že přítel byl na hotelu přes noc s ní a nechtěl zvedat telefon, a řekl, že je s bratrancem, přitom to není pravda… že ho nemůžu vidět, že chci, aby odešel, třeba k nim, … aspoň dočasně…, mezitím odeslat věci k rodičům, a oběhat právníky.
Pak možná to stěhování.
@Dája999 píše:
Tak jo… všechno to začíná u základní otázky : Chceš opravdu odejít?
- ano,chci - chci žít s dětmi na Moravě
- ne, vlastně ještě nevím - ještě chci počkat a doufat
To, co teď děláš ( překotné odjezdy a truc akce u kámošky ) je k ničemu. Ty od toho čekáš, že Pepa s děsem v oku zjistí, jak o tebe a děti přichází a ze dne na den se všechno změní k lepšímu.
@Proximus ti napsal dokonalý návod , jak s odjezdem, přidala bych ještě předtím návštěvu OSPOD a právníka. Ale to všechno až v okamžiku, že budeš opravdu rozhodnutá.
Nezmění.
To by fakt vypadalo jinak, než scénář tohoto víkendu.
Až dojdeš k tomu ( a dej si načas), že ANO - začnu s dětmi sama na Moravě, napiš sem.
Můžeme dát dohromady rozumný postup, jak to udělat.
Zítřejší plánování odjezdu s jedním kufrem a čtyřmi dětmi spíš působí tak, že do týdne čekáš Pepu na Moravě, jak si vás se slzou v oku odváží domů, na Idu okamžitě zapomene a začne žít jen pro rodinu.
Tohle se mi nepíše lehce, ale pravděpodobnost, že by to dopadlo takhle, je skoro nulová.
Naprostý souhlas.
Podle mě je hlavní problém, že zaklatelka je na něm natolik zatím závislá, že se nedokáže rozhodnout pro to razantní ano. Ví, že jde s Idou a ještě mu dá prachy na hospodu a v SMS ho oslovuje lásko.
Jinak využívat ho a zůstat versus odjet bych já osobně byla pro odjet. Začala bych doma na Moravě s dětmi znova, ohledně Pepy by mě zajímalo jen řádné placení výživného. Pokud zůstane, sice jim to s Idou znepříjemní, ale za jakou cenu ??? Za cenu vlastního trápení, nervováni, ponížení…a jejich vztah to bude paradoxně ještě rozdmýchávat, protože o něj budou spolu tajně bojovat a toužit po sobě. Nene, já bych ho definitivně odstřihla a začala znova, Pepa s Idou vy mi sešli z očí i mysli, ať se třeba pose.rou, hlavně když pošlou peníze dětem.
Samozřemě souhlasím s tím, že pečlivě naplánovaný odjezd poté, co se zařídí všechny potřebné formality, je to nejideálnější a nejrozumnější řešení.
Bohužel mi ale přijde, že tohoto zakladatelka není schopná. Řekla bych, že racionálního uvažování byla za celou dobu schopná pouze tehdy, když byla u své mámy na Moravě. Tam se rozhodla, že se k situaci postaví čelem, protože měla tehdy navrch. A jak to dopadlo? Přijela zpátky, udělala ze sebe stíhačku a oslovuje ho lásko.
Obávám se, že čím déle zůstane u Pepy doma, tím více zdeptaná hromádka neštěstí z ní bude a Pepa se jí jen bude smát do ksichtu.
Rozhodně bych nepočítala s tím, že Pepa se dobrovolně (byť jen dočasně) sám přesune ze svého vlastního domu, na který ona nemá vůbec žádný nárok.
Jediná pomoc, která se jí teď nabízí, je bydlení a pomocná ruka její matky. Tak proč toho nevyužít? Násilím děti odvést nemůže, ale jí nikdo nemůže bránit v tom, aby sama odjela, pokud to nepůjde s dětmi - aspoň na pár dní je vzít na návštěvu k druhé babičce (pro začátek).
Nové fungování domácnosti a hlavně peníze měla s Pepou vyřešit už tento týden po svém návratu. Nestalo se. Proto si myslím, že má lepší pravděpodobnost toho dosáhout na dálku a přes právníka - bez Pepova přímého vlivu.
Ale třeba se pletu a zakladatelka mě teď překvapí - sebere poslední zbytky sil a bude postupovat racionálně, logicky a bez emocí a všechno zařídí sama z místa, kde žije s Pepou. Určitě by to bylo nejrozumnější řešení a moc bych jí přála, aby se jí to tak povedlo.
Nejsem si úplně jistá, jak se chová zákon v dnešní době. Hodně zákonů se upravilo z „manželka“ na „manzelka/družka“, takže si myslím, že by se mohla dostat zpátky na koně, kdyby se víc informovala.
Jenže ona chce být manželka a proto si myslím že stačí, když pod stromem najde prstýnek a změní postoj. Pepa jenom mlží a nechává si zadní vrátka. ![]()
@jege píše:
Já bych si tu Idu teď nějak pojistil, třeba to nějak nenápadně dořešil s Kubou nebo zkusil zjistit a rozmluvit ten hotel a pak bych si to všechno poznamenal. Jakmile to časem vyšumí, tak už mu to neprokáže a bude za blbou stíhačku, která rozbíjí rodinu kvůli svým bludům a fantasmagoriím! U rozvodového soudu tohle všechno neprojde, tak bude muset mít přesný důkazy nebo aspoň svědky.
Tak nemůže furt někoho nahánět, ale mohla by se pořádně zeptat na to jeho alibi…
Zakladatelka zatím nic nenapsala, takže možná odjela nebo se usmirili. Takže tady zůstala telenovela s otevřeným koncem ![]()
Mě teda napadlo,že pokud zakladatelka potřebuje odjet ať veme jen školkové děti sebou. Školáky nechá Pepovi hlavně ať nemá průser s tím,že nechodí do školy. U mamky si to v klidu promyslí.
@KarotkaGreen píše: … no ale zakladatelka nepíše, že už
má v tom ošefování nějak jasno. Chápu, že si hodně lidí myslí, že to není skutečné,protože se 4 dětmi se ženská chová trochu jinak.
A to je jak ?
@KarotkaGreen píše:
Tak nemůže furt někoho nahánět, ale mohla by se pořádně zeptat na to jeho alibi…Zakladatelka zatím nic nenapsala, takže možná odjela nebo se usmirili.Takže tady zůstala telenovela s otevřeným koncem
Zakladatelka zatim vždycky napsala,asi píše průběžně,se čtyřma dětma je zřejmě dost práce. A i kdyby se usmířili,je to její věc,my ten její život žít nebudem,můžeme tu stokrát psát cobysme,jakbysme,kdybysme,ale stejně se musí nakonec rozhodnout podle sebe.
A věřim tomu,že ze dne na den udělat takový rozhodnutí,když neni sama a rodinu má přes půl republiky,musí bejt těžký,takže chápu,že neni hned připravená a rozhodnutá atakdále.
@Sworley píše:
A to je jak ?
Jak psala většina postupovat racionálně, promyslet to a neutikat bezhlavě. ![]()
Ono to musi byt strasne moc tezky se sbalit se ctyrma detma, udelat tlustou caru a jet pryc.Ja bych i zakladatelku chapala, pokudby se to snazila nejak zachranit.Ovsem otazka je, zda by o to ten jeji Pepan stal.